Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

deac 

všechny recenze uživatele

Mám to podobný jako hirnlego. Na její otázku bych si odpověděl: z toho samýho důvodu jako jsem se bavil třeba u Velkého putování Bolka a Lolka, a chybělo mi to u hraného filmu Cesta kolem světa za 80 dní s Chanem. Bez ohledu na hlavní postavy u těch animáků na mě prostě dejchlo kouzlo toho cestování. Promluvila ke mě poetika těch dálek, který pro mě asi už po zbytek života zůstanou nedostižný. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Je smutné zjištění, že nejlepší verze Verneova románu, je kreslená seriálová verze pro děti, kde lidské postavy hrají zvířata. Co na tom, že ze sluhu v češtině přejmenovali na Barnabáše a jeho kamaráda za Čika. Navíc výborný dabing, v kterém výborně Filliho tedy Williho (ono to je jako ten F.L Věk byl F.L.Hek :)) nadaboval Viktor Preiss. No a nesmím zapomenout na blýskajícího Čidlinga tedy Václava Postráneckého. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím kolik mi bylo, když jsem se zamiloval do Byl jednou jeden život/člověk/objevitel/vynálezce a později také do Willyho Foga a jeho cestě kolem světa. Animované verzi se do dnešních dnů nevyrovnalo žádný jiný způsob natočení slavného příběhu bohatého anglického muže z vyšší vrstvy a jeho sázce o cestě kolem světa za 80 dnů. Nehledě na to, že animace je v tom seriálu příjemná a hravá. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený animovaný seriál, který nenásilnou formou učí děti morálce. Líbil se mi jako malému a líbí se mi i dnes. Když jej před několika měsíci reprízovala ČT v pátečních odpoledních hodinách, neváhal jsem kvůli němu posunovat čas našich sezení u piva. Skvělá hudba a dabing. "Jsem Willy Fog všem známý, mám dobrodružné plány, dlouhou cestu chystám..." ... "I když kolem tebe je klam, dobrou zprávu pro tebe mám, nikdy na nic nebudeš sám, kamarád vždy pomůže ti rád..." Čtveřice Willy, Romy, Barnabáš a Čiko mi přirostla k srdci. Bohužel, pokračování už tak dobré není. (48.) ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malým dítětem, seriál jsem naprosto zbožňoval hlavně kvůli Chidlingovi. V současné době se Willy Fog vrátil v repríze na obrazovky a já jej sleduji se svým mladším bratrem. Naprosto úžasný dabing všech postav, zejména Dixe a Barnabáše je největším plusem našeho vydání. Opravdu dobrý seriál. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Postavy Tico, Bully, Transfer alebo Lord Guinnes v predlohe nevystupujú. (D1705)
  • 16. epizóda s prestávkou na Havaji nie je založená na knižnej predlohe. (D1705)
  • V seriáli sa Willy Fog stavil o 20 000 libier so 4 členmi klubu- Sullivanom, Andrewsom, Fallentinom a Flanaganom, V predlohe stávka zahrňovala členov 5. Rozdielový piaty člen je Ralph, ktorý je v seriáli kladnou postavou. (D1705)

Reklama

Reklama