Reklama

Reklama

Ostří meče

  • Japonsko Shura Yukihime (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejmenované zemi, vyvíjející se po staletí odděleně od ostatního světa, si panující dynastie najme na "udržování pořádku" zabijácký klan Takemikazuchi. Nejlépe trénovaným členem klanu je princezna Yuki, vražedkyně disidentů a rebelů. Ta však jednoho dne odhalí temné tajemství, které navždy změní její život: zjistí, že matka pravděpodobně byla zavražděna jejím vlastním vůdcem. Yuki se za podpory rebela Takashiho pustí do boje, jenž se brzy změní v zápas o holý život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (37)

dakarin 

všechny recenze uživatele

Pohádky a sny jiných kultur jsou poněkud odlišné od středoevropských :-) Kuko, Kiku i Šizuko jsou velmi šikovní ve spartakiádní skladbě "cvičení s mečem". Poznámka: Při pronásledování Yuki je urostlý statný vyšší důstojník klanu v nových záběrech vždy znovu a znovu předbíhán útlými spolubratry - buďto je v tom skryté hluboké tajemství nebo prostě neběhá tak rychle ;-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

I když tu je přece jen míň akce než bych si představoval jako optimální pro moje chutě, tak je to stejnak skvělá zábavná akční rubačka, kdy 100% akce obstarává Shaku Yumiko s jednim a někdy s dvěma meči a jde jí to s nima fakt náramně, až sem z toho byl celej šťastnej, navíc je to i zdatná bojovnice a celý to je podporovaný dobrou kamerou i solidním soundtrackem, takže o kvalitu akce se nikdo bát nemusí, ta je skvělá a navíc krvavá, nicméně je pravda, že příběh mimo akci sice neni špatnej, ale moc se to tam nehodí a je tak trošku navíc, ale vyloženě mi zase nevadil ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Efektna akcia (kombinacia japonskeho frenetickeho stylu so spomalovackami a la Michael Bay) prekladana zial dvoma dejovymi rovinami (pricom jedna z nich je dalsia variacia typu Azumi), ktore sa tvorcovia az prilis nasilu snazili spojit dohromady, pricom sa im to podarilo len s polovicnym uspechom. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Plochá ( podobne ako hlavná hrdinka ) a nevýrazná (ne)akčná šermovačka. Po celkom zaujímavom začiatku prichádza obkecaná poloromantická nuda, ktorá akoby vypadla z celkom iného filmu. Film by mohol ponúknuť aspoň efektné bojové scény, ale ani tie niesu kvalitné. Občas chaoticky postrihané, niekedy nepriehľadne nasnímané. Očividne nevyužitý potenciál. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Hezká Japonka ohánějící se katanou v heroickém příběhu natočeném podle komiksu? Pro chlapy potenciálně přitažlivá podívaná, kterou Shurayuki-Hime povětšinou je. Aby ne, drsná a zároveň křehká hlavní hrdinka Yuki mně osobně sedla více než líbezná Azumi. I samurajský meč ovládá princezna věrohodněji. Řezačky jsou díky vizuálním vychytávkám doslova pastvou pro oči, až na četné a dojem trochu kazící zrychlené pohyby postav, ale to zase vyvažuje pro akci výborně zvolená hudba, která mi v uších rezonuje ještě teď. Jenže jak už tu přede mnou napsali kolegové, film není celistvý a dějově je plochý, z čehož mi zůstala na konci v ústech trpká pachuť, jež odsekla jednu hvězdu z mého, po první polovině plánovaného, hodnocení. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Pro představitelku Yuki Yumiko Shaku to byl první akční film. Jediný bojový sport, který tehdy ovládala, bylo kendō. (Vavča)
  • Akční choreografii měl na starost Donnie Yen. Režisér Shinsuke Sato jej potkal v Paříži a podařilo se mu přemluvit ho ke spolupráci. (Vavča)
  • Při natáčení si Yumiko zlomila prostředníček na levé ruce, přesto natočila všechny akční scény sama bez dubléra - kromě jedné, ve které přeskakuje její postava na liáně vyschlé koryto řeky. (Vavča)

Reklama

Reklama