Reklama

Reklama

Ostří meče

  • Japonsko Shura Yukihime (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejmenované zemi, vyvíjející se po staletí odděleně od ostatního světa, si panující dynastie najme na "udržování pořádku" zabijácký klan Takemikazuchi. Nejlépe trénovaným členem klanu je princezna Yuki, vražedkyně disidentů a rebelů. Ta však jednoho dne odhalí temné tajemství, které navždy změní její život: zjistí, že matka pravděpodobně byla zavražděna jejím vlastním vůdcem. Yuki se za podpory rebela Takashiho pustí do boje, jenž se brzy změní v zápas o holý život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (37)

dakarin 

všechny recenze uživatele

Pohádky a sny jiných kultur jsou poněkud odlišné od středoevropských :-) Kuko, Kiku i Šizuko jsou velmi šikovní ve spartakiádní skladbě "cvičení s mečem". Poznámka: Při pronásledování Yuki je urostlý statný vyšší důstojník klanu v nových záběrech vždy znovu a znovu předbíhán útlými spolubratry - buďto je v tom skryté hluboké tajemství nebo prostě neběhá tak rychle ;-) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Efektna akcia (kombinacia japonskeho frenetickeho stylu so spomalovackami a la Michael Bay) prekladana zial dvoma dejovymi rovinami (pricom jedna z nich je dalsia variacia typu Azumi), ktore sa tvorcovia az prilis nasilu snazili spojit dohromady, pricom sa im to podarilo len s polovicnym uspechom. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl už kdysi dávno (tuším že rok po jeho vzniku) a značně na mě zapůsobil. Jeho kouzlo nevyprchalo dodnes. Yumiko Shaku jako princezna meče si počíná ve své roli věrohodně a skvěle (má i nějaký stupeň ovládání meče v kendu). Pod vedením režiséra akčních scén Donnieho Yena předvádí velmi působivé a efektní kousky, ať už v soubojích s mečem , nebo tělo na tělo. Ostatně akční stránka je zvládnuta skvěle, i její mužští kolegové a jedna kolegyně se řádně zapotili. Příběh vystačí doopravdy s málem a pár motivy, ale jednak se daří vybudovat atmosféru neručitého místa a času. Nepřijde mi ,že by tam byl příběh navíc nebo se nepřesvědčivě a křečovitě o něco snažil. Působí prostě útržkovitě, rozbitým dojmem, že by jste chtěli a mohli vědět více o tom světě a postavách, ale funguje to. Navíc skvělé ost od Kenjiho Kawaie, výborná kamera a vizuál obecně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

I když tu je přece jen míň akce než bych si představoval jako optimální pro moje chutě, tak je to stejnak skvělá zábavná akční rubačka, kdy 100% akce obstarává Shaku Yumiko s jednim a někdy s dvěma meči a jde jí to s nima fakt náramně, až sem z toho byl celej šťastnej, navíc je to i zdatná bojovnice a celý to je podporovaný dobrou kamerou i solidním soundtrackem, takže o kvalitu akce se nikdo bát nemusí, ta je skvělá a navíc krvavá, nicméně je pravda, že příběh mimo akci sice neni špatnej, ale moc se to tam nehodí a je tak trošku navíc, ale vyloženě mi zase nevadil ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Hezká Japonka ohánějící se katanou v heroickém příběhu natočeném podle komiksu? Pro chlapy potenciálně přitažlivá podívaná, kterou Shurayuki-Hime povětšinou je. Aby ne, drsná a zároveň křehká hlavní hrdinka Yuki mně osobně sedla více než líbezná Azumi. I samurajský meč ovládá princezna věrohodněji. Řezačky jsou díky vizuálním vychytávkám doslova pastvou pro oči, až na četné a dojem trochu kazící zrychlené pohyby postav, ale to zase vyvažuje pro akci výborně zvolená hudba, která mi v uších rezonuje ještě teď. Jenže jak už tu přede mnou napsali kolegové, film není celistvý a dějově je plochý, z čehož mi zůstala na konci v ústech trpká pachuť, jež odsekla jednu hvězdu z mého, po první polovině plánovaného, hodnocení. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Při natáčení si Yumiko zlomila prostředníček na levé ruce, přesto natočila všechny akční scény sama bez dubléra - kromě jedné, ve které přeskakuje její postava na liáně vyschlé koryto řeky. (Vavča)
  • Akční choreografii měl na starost Donnie Yen. Režisér Shinsuke Sato jej potkal v Paříži a podařilo se mu přemluvit ho ke spolupráci. (Vavča)
  • Pro představitelku Yuki Yumiko Shaku to byl první akční film. Jediný bojový sport, který tehdy ovládala, bylo kendō. (Vavča)

Reklama

Reklama