Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 1

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (302)

Ant 

všechny recenze uživatele

Kvalitních feel good filmů je méně a méně a Hanks je vždy spolehlivá sázka na jistotu, ze budete půl filmu litovat, ze jste si pred začátkem nevytahli kapesník. Hanks a Mariana Trevino jsou úžasné filmove duo. Marisol bychom v zivote asi potrebovali vsichni. Po dlouhem dni byl tenhle film jako pohlazeni po duši. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ale jooo... Vzhledem k tomu, že to je Švédsko převařený na USA, jak je v America dobrým (zlo)zvykem (tenhle zvrácenej americkej fetiš asi nikdy nepochopím), tak má člověk tendenci nejít "do plnejch", ale pak si uvědomí, že tomu není moc co vytknout. Už je tomu drahně let, co jsem četl knížku a viděl švédský originál, takže se lehce ubráním detailnějšímu porovnávání Oveho s Ottem. Něco se asi poameričtit muselo (Saab vs. Chevrolet, Pákistán vs. Mexiko nebo odkud byla), něco asi ne (gay vs. transsexuál), co si pamatuju, tak v originále byl větší důraz kladen na Oveho / Ottovu minulost, ale co. Hanks byl fajn, sem tam jsem si pobrečel... 90% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sterilní, neškodné, dlouhé a často bez toho pověstného srdíčka. Vím že se v poslední době už trošku opakuji nadáváním na současnou filmografii, ale když nijak zvlášť povedený remake dostane tady 81%, tak už opravdu přestávám věci chápat. Hanks přitom vůbec nezklamal. Přitom se v podstatě jedná o slabší verzi Gran Torina, které teda mělo sílu člověka emočně zdemolovat. Tady mě přidavá chování většiny vedlejších postav dosti hloupé. Třeba nepochopím potřebu už hodně těhotné Marisol učit se řídit. U mě max 60% ()

William_ 

všechny recenze uživatele

8/10. Uvěřitelná lidskost. To si odnáším z tohoto filmu. Tom Hanks si rok po Elvisovi zahrál v dalším skvělém filmu. Nafrflaný a na všechno věčně naštvaný bručoun O.T.T.O. se Vám vryje pod kůži a budete s ním prožívat každý flashback do minulosti (které jsou mimochodem skvěle natočené a zahrané) a každý důležitý moment v jeho životě. Nebudu spoilerovat, knihu jsem nečetl a byl jsem mile překvapen. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, ale táto jednohubka v americkom prevedení sa mi páčila. Hlavne vďaka skvelému Hanksovi. Forster je talentovaný žánrový režisér a hoci nemá výrazný rukopis vie pracovať s námetom a s detailmi. Ten film vďaka tomu plynie, je príjemný a na nič sa nehrá. Viete presne kam to celé bude smerovať, ale popritom si dokážete užiť ten jemnocit s akou sú jednotlivé scény podávané. Či už tie retrospektívne, ale aj tie odohrávajúce sa v súčasnosti. Film je to vyvážený a po mnohých stránkach príjemný. Možno mi trošku vadilo, že v niektorých scénach veľmi výrazne tlačil na emócie, ale v rámci celku ako takého mi to nevadilo. Je pravda, že s podobnou témou sa mi Eastwoodov zárez páčil omnoho viac, ale zase som si vedomí, že takéto príjemné filmy občas treba. Idylické, miestami naivné, ale spravené takým spôsobom, že sa mi chce vlastne veriť, že to čo vidíme na obrazovke môže byť niekde u niekoho skutočné. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Otto (Tom Hanks) popíjí z termosky značky Stanley v nejznámějším provedení zelené kladívkové barvy. Tato značka se pyšní zárukou 25 let. Taková termoska už přežila pád ze 4 000 stop z letadla, shořela ve vrtulníku, byla přejeta traktorem a dokonce zastavila pro jejího uživatele smrtící kulku. Vždy ale dále plnila svoji funkci. (JoeHahn)
  • Když se chce Otto (Tom Hanks) oběsit, tak si odkopne nízký stolek, který se převalí na bok a zůstane na rozložených novinách. V dalším zaběru na celou místnost tento stolek vůbec není, aby se v následujícím blízkém záběru na Otta zase vrátil na místo. (Muffino)

Reklama

Reklama