Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 1

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (302)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $50miliónov║ Tržby USA $64,267,657║ Tržby Celosvetovo $109,067,657▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Taká skoro čierna komédia, melodrama ušitá priamo pre Hanksa, ktorý v úlohe zadumaného dôchodcu dominuje a svojím odporom ku všetkým si nakoniec aj tak získa sympatie. Taká variácia na Eastwoodové Gran Torino. /70%/ ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Kvalitních feel good filmů je méně a méně a Hanks je vždy spolehlivá sázka na jistotu, ze budete půl filmu litovat, ze jste si pred začátkem nevytahli kapesník. Hanks a Mariana Trevino jsou úžasné filmove duo. Marisol bychom v zivote asi potrebovali vsichni. Po dlouhem dni byl tenhle film jako pohlazeni po duši. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět od Fredrika Backmana je z podstaty věci super, plný lidskosti a lidství. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že původní film byl o lán lepší, zatímco tento nic nového nepřinesl. Nejvíc je to znát na nejlepším vtipu příběhu. Od původního příběhu totiž fanoušky Volva a Saabu už nikdy nebudu vnímat stejně. Tady to ale s těmi automobilovými značkami vyšlo dost do ztracena. Nejzajímavější mi přišel vztah Otta s venkovní kočkou, to, pravda, hnulo na srdíčku. Zbytek ale nepřekvapil. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hned jak se o snímku prvně doslechl, jsem neměl pochybností o tom, že to bude dobrý film. A jak jsem byl rád, že se takovému celku dokonce podařila předčít všechna má očekávání! Zahořklý Tom Hanks, agresivně reagující na jakékoli podněty svého okolí, byl ve své roli fenomenální a v mnoha momentech dokonce velmi připomínal nezapomenutelného Clinta Eastwooda z Gran Torina. Ať už je to jakkoli, i toto dílo má snad vše, co si na dobrém filmu tak cením. Příběh je dostatečně poutavý, hodnoty jednotlivých postav se zajímavě posouvají a vyvíjejí, celé je to přirozeně vtipné a přitom je to natolik vážné, až celá řada scén dokáže diváka mimořádně dojmout, někoho snad i rozbrečet. 90% PS: Takový konec pravděpodobně každý předem očekával, to však celkové kvality nijak nesráží. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som mal iba skopírovať recenziu, ktorú napísal užívateľ CARNIFEX. V poslednej dobe naozaj vidím takmer v každom americkom filme tú už naozaj otravnú a vzhľadom na kvóty aj povinnú!! ohľaduplnosť k menšinám, iným rasám, náboženstvám, LGBT+-x: a neviem čoho ešte... Mnohé zachraňuje Hanks a jeho postava, ale postava transgendera je tá, pri ktorej sa určite mnohí pozastavia a v duchu vás popadne myšlienka, že ten je tu akosi nasilu, niečo naviac čo film určite nepotreboval. Tým nechcem naznačiť, že mi ho ako človeka nebolo ľúto, len na mňa prosím netlačte!! Každý sa rozhodneme sám, či a ako vnímame týchto ľudí. Hudba T Newmana spĺňa presne to, čo od neho očakávame, no nič naviac a tak je to vlastne s celým filmom. Fajn na pozretie, ale žiadna bomba to nie je. Švédsky originál som nevidel. 60%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Když se chce Otto (Tom Hanks) oběsit, tak si odkopne nízký stolek, který se převalí na bok a zůstane na rozložených novinách. V dalším zaběru na celou místnost tento stolek vůbec není, aby se v následujícím blízkém záběru na Otta zase vrátil na místo. (Muffino)
  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)
  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)

Reklama

Reklama