Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (302)

salisbury 

všechny recenze uživatele

Muž jménem Otto režiséra pohyblivých obrázků Marca Forstera je remakem švédského filmu Muž jménem Ove, který jsem neměl možnost ještě vidět, takže v tuto chvíli mi chybí srovnání Otty s Ovem. Marc Forster rozhodně patří do kategorie režisérů, který dělat filmy s grácií umí. Prvotně jsem byl zaujat jeho filmem Ples příšer, následně kupříkladu Bondovkou Quantum of Solace či Světovou válkou Z s Bradem Pittem. Nyní jsem si užil Ottu s obličejem Toma Hankse, který podává svůj standardní výkon v roli nevrlého starce a v podání jeho mladšího já v snímku zříme Tomova syna Trumana Hankse. Kinematografie pluje se svým Chevroletem na dramatické lince s občasným humorným odlehčením a víceméně to funguje po celé délce filmu zdařile. Lidský příběh pln životní radosti a smutku, ve kterém krom Hanks family skvěle hraje Mariana Treviño jejíž role mi trošku připomíná Esther Smith v seriálu Trying nacházející se na platformě společnosti Jablko. Muž jménem Otto si určitě zaslouží divákovu pozornost, stejně tak jako Hanks si v dobách dřívějších za svůj herecký um zasloužil nejednoho Oscara. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

My cudzokrajné filmy titulkujeme alebo dabujeme. Američania sú o čosi bohatší ako my, neradi čítajú titulky a k dabingu majú odmietavý prístup. Výsledkom je, že si časť filmov nakrútia po svojom. Iba výnimočne tak dosiahnu lepší výsledok, než poskytoval originál. Ani v tomto prípade sa to nepodarilo. Američania pridali nejaké menšiny, lebo to sa teraz nosí, a posunuli tým  remake o niečo nadol. Ale obsadili hlavnú postavu Tomom Hanksom, čí ten zosun vyrovnali na pôvodnú úroveň. Takže nemám dôvod meniť pôvodné tri hviezdičky na inú hodnotu. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som mal iba skopírovať recenziu, ktorú napísal užívateľ CARNIFEX. V poslednej dobe naozaj vidím takmer v každom americkom filme tú už naozaj otravnú a vzhľadom na kvóty aj povinnú!! ohľaduplnosť k menšinám, iným rasám, náboženstvám, LGBT+-x: a neviem čoho ešte... Mnohé zachraňuje Hanks a jeho postava, ale postava transgendera je tá, pri ktorej sa určite mnohí pozastavia a v duchu vás popadne myšlienka, že ten je tu akosi nasilu, niečo naviac čo film určite nepotreboval. Tým nechcem naznačiť, že mi ho ako človeka nebolo ľúto, len na mňa prosím netlačte!! Každý sa rozhodneme sám, či a ako vnímame týchto ľudí. Hudba T Newmana spĺňa presne to, čo od neho očakávame, no nič naviac a tak je to vlastne s celým filmom. Fajn na pozretie, ale žiadna bomba to nie je. Švédsky originál som nevidel. 60%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je väčšinou záruka kvality, takže som rád, že prišiel ďalší nový film s touto hviezdou. Už od začiatku som mal taký deja vu pocit, akoby som také niečo podobné už videl. A potom mi to v hlave bliklo: En man som heter Ove (z roku 2015) - originál, ktorý bol natočený podľa rovnakej knižnej predlohy Fredrika Backmana. Nedá mi neporovnať, a musím uznať, že švédsky originál sa mi páčil predsa len o kus viac (dialógy mali svojský severský dôvtip, nebolo tam toľko pátosu, a aj herci mi viac pasovali ku charakteru postáv). Ale aj Forsterov "Otto" mal čosi do seba a uznávam, že to bolo natočené naozaj pekne a keby nevidím originál, asi by som bol z toho oveľa viac unesený. Každopádne, americká verzia bola fajn, Hanks nesklamal a rozhodne to stojí za to. 4* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konceptom, v ktorom sa jeden frfloš proti svojej vôli stane záchrancom obyvateľov z celého jeho susedstva, to najviac pripomína As Good as It Gets. Ale to bola úplne iná liga. Na to sa tento film nechytá. Tento film má podobne ako film The Whale v základe gýčový jednoduchý koncepte. Ale zatiaľčo The Whale bolo natočené špičkovým režisérom tak, že ten gýč znova dokonale funguje, tak Otto je natočený strašne jednoducho, bez invencie a miestami je tak pozitívne sladký až som sa skoro zakuckal. Najviac mi to vadilo v záverečnej bodke po rokoch, ktorá bola absolútne zbytočná. Takisto mi nesedeli tie nekonečné flashbacky. Oveľa lepšie a intenzívnejšie by bolo keby sme sa o Ottovej minulosti dozvedeli z hereckého výkonu Toma Hanksa namiesto nudných flashbackov s mladým Hanksom, ktorý sa na svojho otca absolútne nechytá. Takisto ma otravovali tie Ottové nekonečné neúspešné pokusy o samovraždu. V tej chvíli sa šikovný kutil, ktorý všetkým susedom všetko opraví, zakaždým zmenil na Kutila Tima, ktorému sa nie a nie zasamovraždiť. Celý film našťastie ťahá skvelý Tom Hanks, ktorého frfloš vyvažuje tú miestami neznesiteľnú dobrosrdečnosť všetkých tých idiotov, ktorí ho obkolesujú. A aj tomu kocúrovi som nakoniec prišiel na chuť a nejakú tú konzervu by som mu aj ja kúpil. Za toto zhorím v psiom pekle. ;-) Celkovo teda ok jednohubka od ktorej som čakal oveľa viac. Snáď sa vydarí CZ alebo SK dabing a dám filmu druhú šancu. Uvidíme. 6/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Když se chce Otto (Tom Hanks) oběsit, tak si odkopne nízký stolek, který se převalí na bok a zůstane na rozložených novinách. V dalším zaběru na celou místnost tento stolek vůbec není, aby se v následujícím blízkém záběru na Otta zase vrátil na místo. (Muffino)
  • Otto (Tom Hanks) popíjí z termosky značky Stanley v nejznámějším provedení zelené kladívkové barvy. Tato značka se pyšní zárukou 25 let. Taková termoska už přežila pád ze 4 000 stop z letadla, shořela ve vrtulníku, byla přejeta traktorem a dokonce zastavila pro jejího uživatele smrtící kulku. Vždy ale dále plnila svoji funkci. (JoeHahn)
  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)

Reklama

Reklama