Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratr Constantina Nikase se po zpackané bankovní loupeži ocitá ve vězení. Constantine (Robert Pattison) se kvůli jeho vysvobození vydává na zoufalou cestu městským podsvětím. Během jediné šílené noci závodí s časem, aby získal dostatek peněz na bratrovu kauci a vlastně zachránil i sám sebe, protože si postupně začíná uvědomovat, že životy jich obou jsou v totálním hajzlu. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (200)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejdivnější film letošního roku, kde pětihvězdy kolem okolo mi jsou záhadou. Film má hodně odpudivý až lacinný vizuál, všudypřítomný Pattinson mi přišel hodně nesympatický až slizský, příběh mi nepříjde vůbec zajímavý a byť scénař je nepředvídatelný zdaleka není inteligentním. V půlce jsem uvažoval o vypnutí, nakonec jsem film s problémy dokoukal. Nesedlo mi to. Takový film, kde se zásadního nestane vůbec nic ať to je zvrat, akce či násilí, vše zde absentuje. 40% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oku a duši lahodící vizuální skvost, jehož výjimečnost je navíc podtržena zajímavou kamerou, soundtrackem a výborným hereckým výkonem Roberta Pattinsona. Na filmu Good Time se mi v první řadě velmi líbil ten chaoticky-nahodilý sled událostí, kdy nemáte téměř žádné tušení, co se bude dít dál. Celý film je tedy jakousi "noir" instantní variací na obyčejný život "spodiny", kdy máte vážně pocit, že nekoukáte na film, nýbrž na dokument, byť místy lehce přikrášlený. Snímek Good Time rozhodně velmi výrazně vybočuje ze zavedených filmových standardů, pročež ho možná právě tento syrový a nekompromisní styl dělá tak atraktivním, což je navíc umocněno těžkým nádechem surové dráždivosti. Výborná práce! „I think something very important is happening and it's deeply connected to my purpose.“ ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Intenzivní, chaotickej, provokativní, agresivní, svérázně originální (úvodní titulky se objeví až po nervydrásajícím 20 minutovém prologu) a hlavně adrenalinem nabitý sociální thriller s nesnesitelně hektickým tempem který neuvěřitelně rychle odsýpá, vizuálně podmanivou neonovou estetikou a neskutečně napínavým příběhem o tom, kterak zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Zápletka je jednoduchá: hlavní anti-hrdina se zamotá do kolotoče lží, podvodů a nefalšovanýho neštěstí, a vám nezbývá nic jinýho než nečinně přihlížet a mít hubu dokořán. Zhruba od poloviny stopáže mě navíc chytl tak svíravej a úzkostlivej pocit beznaděje, že jsem si jen říkal "Pískej konec!". Je to jako kdybyste nonstop 48 hodin v kuse, bez spánku, hráli hru od Telltale, vybírali ty nejhorší rozhodnutí, a karma vám za oplátku házela klacky pod nohy...... jestli tohle nikoho nepřesvědčí o tom, že Robert Pattinson je pán herec, tak už nwm. Instantní kultovní klasika, definice nepříjemnýho zážitku. [#A24 RULES!] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslím si, že jsem byl v minulém životě pes. Vlastně to vím určitě. Proto mě mají tak rádi." Psy mám rád, takže jsem si jistej, že Connie nebyl pes. Byl hyena. Ty nesnáším. Vlastně jsem nesnášel všechny, kteří se ve filmu objevili. Tedy všechny kretény, mentály a hysterky. Pro mě to bylo utrpení sledovat tuto pakáž, neskutečně jsem se přitom nudil a to až do chvíle, kdy Connie ukradl bratra z nemocnice. Pak se aspoň něco začalo dít, ale to už jsem měl dávno po náladě. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit, když se bok po boku střetává intenzivní a skvěle propracovaná stylizace a neodhadnutelný vývoj se slabým scénářem a přepálenými ambicemi. Chápu tu nahodilost ve zvratech coby odraz naprosté destrukce sociálního zázemí a budoucnosti, ale moc nechápu, proč se to žene (jakkoli působivě) přes uměle nadesignovanou kybernetickou formu a proč mámě sugestivně prožívat děj plný nesmyslů a nelogičnosti. Hodně se mi líbil důraz na detaily, úvodní část před nemocničním úprkem, upocený výkon Pattinsona a ona nepředvídatelnost, díky níž film nenudí a nenechává vydechnout. Bohužel jsem to ale sledoval se stejnou nezúčastněností jako volby prezidenta v Burkina Faso, což je velká a bolestivá prohra. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Scéna v nemocnici byla natáčena za plného provozu v oddělení pohotovosti se skutečnými pacienty. (vojacekr)
  • Robert Pattinson si musel během natáčení barvit a odbarvovat vlasy do takové míry, že mu začaly postupně vypadávat. Po skončení natáčení se ostříhal dohola. (HellFire)
  • Režisér Josh Safdie byl během filmu zatčen za řízení pochybného auta s pozastavenou licencí. Herec Peter Verby, který ve filmu hraje psychiatra, je ve skutečnosti trestní obhájce a po skončení natáčení tedy obhajoval Joshe Safdieho. (Bawnjourno)

Související novinky

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

18.12.2023

Dwayne Johnson je stále jednou z největších hvězd v Hollywoodu. Byť nesbírá slavná ocenění za herecké výkony jako na běžícím pásu, stále dovede na svoje svaly a charisma nalákat a přitáhnout do kin… (více)

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama