Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne díky představivosti komiksové Fanynky ožívá děsivý vrah, který má chuť zabíjet a klidně se pustí i do své stvořitelky. (Chupacabre)

Recenze (30)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký scenárista talianskeho pôvodu George Donald Mancini sa do dejín horrorovej kinematografie zapísal predovšetkým ako stvoriteľ kultovej postavy, reinkarnovanej vraždiacej bábky Chuckyho. Podľa jeho scenára bolo v priebehu rokov 1988 až 2017 natočených sedem častí tejto série. Posledné tri pokračovania aj sám režíroval. Avšak začiatok svojej kariéry odštartoval ako scanárista snímku "Smrtiaci prízrak", ktorý bol natočený v roku 1988. Je to podpriemerný, nijak výnimočný americký horror z konca osemdesiatých rokov minulého storočia, na ktorý sa časom úplne zabudlo. Oživlé komiksové monštrum zavraždí niekoľko členov umeleckej komunity. Týmto titulom Don Mancini veru dieru do sveta neurobil, podarilo sa mu až vtedy, keď predstavil horrorovým divákom Chuckyho. ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dlho sme sa nevideli.“ – „Mohli sme ešte dlhšie.“ Dona Manciniho všetci poznáme ako otca legendárneho Chuckyho. Ale ako scenárista má na konte aj Smrtiaci prízrak z roku 1988. To prišlo v rovnakom roku, ako prvá Detská hra a z tej sa nakoniec vykľula VHS-klasika, takže Don následne nemal veľa dôvodov pokúšať sa preraziť vo svete filmu aj inými projektmi a navždy zostal otcom vraždiacej bábiky. Smrtiaci prízrak je nenáročný a Don ho nerežíroval, iba k nemu napísal scenár. Režíroval chlapík, ktorý má na konte Piatok trinásteho 7, Watchers 4 alebo Ghoulies III, čo hovorí asi za všetko. Film stojí na nenáročných hereckých výkonoch, scenári, nad ktorým sa fakt neoplatí premýšľať a na peknej vizuálnej stránke. Baba oživuje kreslením komiksu gumené monštrum, ktoré krvavo vraždí vedľajšie postavy. Kebyže mám 14, je to film roka. Ale nemám. Už dávno nie. Presne kvôli takýmto béčkarským blbostiam ľudia pozerajú na horor pomedzi prsty. Našťastie to má len hodinu a trinásť minút, pričom len úvodná scéna s titulkami trvá viac ako 10. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Nedávám pět hvězdiček za Jeffrey "Re-Animátora"Combse,protže to bylo vážně jediné co mi na tomhle filmu vadilo,takže v tom nevidím jediné plus tohle filmu,spíše mínus. Celý film je stavěn na minumum hercí celý jejich počet není kromě herce co hraje příšeru ani deset a jednom domě. A to dá práci natočit tak působivý mrazivý horor,Buechler svými maskamy a efektamy nezklamal jako vždycky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Náhodný výběr z mé filmotéky tentokrát určil tento starý kousek a já samozřejmě nebyl proti. Námět oživlého monstra z komiksu vypadal docela slibně a navíc v hereckém obsazení figurovalo jméno Jeffreyho Combse. Béčka z osmdesátých let mě navíc málokdy zklamou a i samotná délka vypadala přívětivě. Byl jsem docela překvapený, že nám tvůrci nabídnou podobu monstra hned v prvních minutách, na což nebývám moc zvyklý. Přízrak sice na mě moc velký dojem neudělal, ale nebyl jsem ani vyloženě zklamaný. Mord pohledné dívky, trocha té nahoty a Jeffrey – to vše nasvědčovalo tomu, že tohle prostě nemůže dopadnout špatně. Bohužel jsem neměl ani páru, že Combs tu hraje jen vedlejší roli. Přesto patřil k tomu nejlepšímu, co tu bylo k vidění. Vytvořená atmosféra měla ty správné grády, ale tohle opojení netrvalo moc dlouho. Následoval totiž posun v čase a příjezd mladé Whitney. Což o to, Debrah Farentino byla pohledné děvče a ani Miranda Wilson nebyla k zahození, ale zbytek osazenstva mě zrovna moc nezaujal. Navíc příběh ztratil na tempu a já se začal lehce nudit. Naštěstí se brzy hlavní hrdinka pustí do kreslení a já si tak mohl alespoň užít velmi zajímavé kresby. Ty byly opravdu vydařené. O něco horší to však bylo u následujících mord scén. Scéna z koupelny sice potěší mužskou část publika, ale jinak se vše důležité odehrávalo vždy mimo záběr kamery. Což mě opět dost zklamalo. Snaha vytvořit depresivní prostředí, se dost míjela účinkem, stejně jako emoční výlevy většiny zúčastněných. Místy mi přišlo, že herci až moc okatě přehrávají. Navíc jsem v oněch dramatických chvílích postrádal pořádnou dávku napětí. Na můj vkus to bylo dost jalové. Na víc než průměr to však nemá ani omylem! 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento motív, použilo už niekoľko snímkov, ale CELLAR DWELLER bol jedným z tých prvých, originálnych. To, že vás prenasleduje vami vytvorené, nakreslené monštrum vo svojej reality forme, je námet vďačný. A je aj dobre, že to nešlo do nejakých epickejších proporcií. Pár interiérových dekorácií, za oknom nikdy nekončiace hrmenie a blesky a jeden démonický macko, ktorý si rád pochutná na ľudskom mäse. Nieje to nič revolučné, gore je tu poskromne, ale je to jeden z tých atmosferických hororov, ktoré sa hodia na pochmúrny večer. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Režisér John Carl Buchler je také expert na zvláštní efekty, a tak se podílel na vzhledu příšery a celkově na speciálních efektech. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama