Reklama

Reklama

Shalako

VOD (1)

Obsahy(1)

Potulný kovboj Shalako alias Ten, který přináší déšť (S. Connery - Osudové setkání, Past) se objeví právě včas, aby přispěchal na pomoc půvabné Irině (B. Bardot - Podivuhodné příběhy, Viva Maria). Ta se spolu se skupinou bohatých Evropanů dostane do nebezpečí života, když vnikne na indiánské území. Zachránění aristokraté se vracejí do rodné vlasti a Shalako, doprovázen kráskou, se vydává vstříc novým dobrodružstvím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (53)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nudný a zdlouhavý western podle knihy Louise L'Amour - trochu romantiky, trochu zlých indiánů. dvě střílečky, pokus o kritiku britských šlechticů, kteří na divokém Západě nedodržovali pravidla a chovali se arogantně. Kupodivu to tu nesluší ani Brigitte Bardot, i když se oplachuje nahoře bez u potůčku. Možná kdyby měla míň make-upu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sharmantní lapač kočiček, to je Conneryho Shalako. Dokonce má i svůj oslavný song podobně jako zloděj lupinusu Dennis Moore v Monty Pythonech! Je sice kapánek zarážející, že Bardot dělá bardotku, nicméně další noc už je baronka povolnější. Muselo to přijít, protože: „Shalako, Shalako...born on the wind to follow the sun...he rode wild country down New Mexico...would gamble his life to own a woman!“.. Nepříliš záživný western, ve kterém nabíjení zbraní při přestřelkách představuje zbytečný luxus, závěrečný souboj na kopí je synonymem choreografické zoufalosti a vůbec celá ta hra na schovávanou mezi aristokraty a rudými divochy působí po dramaturgické stránce značně nedotaženě. Apropo, romantické představy z Mayovek ohledně chování Apačů k ženám jsou tady nekompromisně rozmetány (ponižování zajaté Lady Daggett). Kladivo nynějších kampaní by na ně dopadlo, až by jim rezervace byla malá. A Shalako by byl další na řadě.. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Nijak moc originální, přesto fungující směs Hombreho a Rudého slunce. Sean Connery působí v roli westmana až nečekaně přesvědčivě a celý film neuvěřitelně táhne, přičemž Stephen Boyd a Peter van Eyck zahráli rovněž skvěle. Bardotka je spíše na okrasu, ale ani to není málo (i když Honor Blackman ji zde svým půvabem hodně šlape na paty). Edward Dmytryk jako westernový veterán rovněž nezklamal a o nějaké zajímavé scény nás rozhodně neochudil (udušení náhrdelníkem, předposlední likvidační souboj). Skvělý western, který by neměl zklamat. 80%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som mal napísať, že S. Connery bol skvelý, ale to bude tou sympatickou postavou spasiteľa. Connery sa pre westerny nenarodil a vedel by som si na jeho mieste predstaviť mnoho iných hercov. Film je ale výborný, hon indiánov na skupinu namyslených babrákov a krásku B. Bardot dáva lekciu z prežitia vojenskej taktiky a celkovo je divácky veľmi vďačný. 80%. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tenhle western britské produkce, natočený ve španělské Almérii, je ve stejném stylu jako americké westerny šedesátých let. Některými moralizujícími prvky a kontrastem zkušeného hrdiny ze Západu oproti skupince buržoazních Evropanů, bezstarostně se oddávajících lovu v Novém Mexiku, mi připomínal film "Hombre". Rozhodně jsem se nenudil, je tu řada dobrodružných sekvencí, vše se odehrává ve skalnaté krajině, jsou tu indiáni i bílí zrádci. Pětibodová škála hodnocení je nedostatečná - dejme tomu: silná trojka či slabší čtyřka. Některé pasáže se mi líbily moc (útoky indiánů, stopování, šplhání na skalnatý kopec aj.), jiné to naopak srážely (milostné vztahy mezi Connerym a Bardotovou, která se jinak coby kysličníková blondýnka a zmalovaná "krasavice" do filmu tohoto typu celkem hodila). Celkově hodnotím určitě jako lepší průměr, na film jsem ochoten se po letech podívat znovu... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno