Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hororový snímek Roberta Aldricha kde hlavní postavou je bohatá dáma Charlotte Hollis (Bette Davis), která žije ve starém rodinném sídle se svou služebnou Velmou (Agnes Moorehead) samotářský život, stranící se společnosti. Důvodem je nevyjasněná smrt jejího snoubence Johna (Bruce Dern) , který byl zavražděn před 37 lety a na Charlotte padlo podezření. Další hrozbou je stavba dálnice, které stojí její dům v cestě. Charlotte se snaží za každou cenu zabránit bourání domu a tak si pozve na pomoc sestřenici Miriam (Olivia de Havilland), která má ale svoje plány... (contrastic)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Všichni očekávali, že opětovné spojení Davis-Crawford zaručí zájem diváků a kasovní trhák jako v případě Co se vlastně stalo s Baby Jane? (1962). Vzhledem k produkčním problémům je čistý zisk přes milión slušným výsledkem, ale zdaleka nedosáhl úspěchu Baby Jane, jejíž náklady se vrátily 10x.. (kenny.h)
  • Původní začátek natáčení byl posunut o dva měsíce, aby se Joan Crawford mohla na Havaji zúčastnit obchodního jednání správní rady Pepsi-Cola company. Během této doby projekt opustil původní scenárista Henry Farrel, kterého nahradil Lukas Heller. Dalším z faktorů, který pozastavilo natáčení v Lousianě, byla žaloba na Bette Davis od Paramout Pictures kvůli závazkům na filmu Where Love Has Gone (1964). (kenny.h)
  • Prodloužené natáčení způsobilo navýšení nákladů z 1,3 na 2,1 milonů amerických dolarů a ovlivnilo další připravované projekty. Například Agnes Moorehead byla nucena vzdát se role v komedii The Loved One (1965), aby mohla přetočit scény s Olivií de Havilland. Aby nemusely být znovu natočeny všechny záběry s Olivií v Louisianě, byly ve filmu ponechány některé scény s Joan, například široký záběr příjezdu Miriam taxíkem k domu. Všechny problémy způsobily, že Robert Aldrich v prosinci 1964 vyčepáním zkolaboval a musel být hospitalizován. (kenny.h)
  • Na obraze mladé Charlotte (Bette Davis), který visí v jejím domě, je Bette Davis v její roli jako Julie v Jezábel (1938). (..Lucas..)
  • Počas celého pôvodného filmovania Bette Davis zosmiešňovala a ponižovala Joan Crawfordovú mimo filmovacích hodín na jej večierkoch, ktoré po večeroch usporiadávala. Joan ani na jeden z nich nebola pozvaná. (AdamCritic)
  • Keď sa počas natáčania filmu Joan Crawford dozvedela, že sa Bette Davis stala producentom daného filmu, spravila všetko preto, aby sa natáčanie filmu zrušilo. Vypomstila sa Robertovi Aldrichovi tak, že neprišla viac ako 3 týždne do štúdia, pričom tvrdila, že má silnú pneumóniu, ktorú jej potvrdili lekári, ktorých si Joan sama platila. Po nasledovnom vyšetrení štúdiovým lekárom sa preukázalo, že Joan je zdravá a musela splatiť štúdiu pokutu v hodnote stotisíc amerických dolárov. (AdamCritic)
  • Film sa začal pôvodne natáčať s Joan Crawford, ktorá mala hrať sesternicu Miriam. Už počas prvých filmovacích dní vládla na pľaci dusivá atmosféra, ktorá bola poznačená dlhoročnou rivalitou medzi Joan a Bette Davis. (AdamCritic)

Související novinky

Zemřela Olivia de Havilland

Zemřela Olivia de Havilland

26.07.2020

Po bouřlivém období, během nějž se oči veřejnosti po letech opět začaly houfně upínat k legendárnímu snímku Jih proti Severu z roku 1939, přichází velmi smutná zpráva. Včera filmový svět opustila… (více)

Reklama

Reklama