Reklama

Reklama

Krkonošské pohádky

(seriál)
  • Československo Krkonošská pohádka (více)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Trautenberk, Anče, Kuba, hajný a Krakonoš - oblíbené pohádkové příběhy. Chamtivý a lakomý Trautenberk, žijící v horách na samé hranici Krakonošova hájemství, by chtěl být velkým pánem. Ale celé jeho panství tvoří chalupa, kousek lesa, pár luk a polí. Jedinými jeho poddanými jsou Kuba, Anče a hajný. Příběhy, např. Jak Trautenberk lovil v Krakonošově revíru, Jak Kuba utekl ke Krakonošovi, Jak chtěl Trautenberk peříčko z Krakonošovy sojky... (Bontonfilm)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (6)

Krkonošské pohádky (1974) 

Jeden z těch naprosto nejlepších večerníčků, jaké kdy česká televize natočila. Baví přes tři desítky let a stále jsou v kurzu jak u malých, tak i velkých diváků. Moudrost v nich je stále aktuální a je potěšení podívat se na mladou Maciuchovou či skvěle namaskovaného Frantu Peterku. Hudba: Vadim Petrov ()

Jak šel Trautenberk do hor pro poklad (1977) (E11) 

Malinko slabší díl od ostatních, přeci jen být zavřený ve skále moc zábavné není. Ale i tak hlášky typu "okradli mě" a "ty vozembouchu" by se dali tesat. Zábava, která se dětem líbí a dospělí u ní sní o svém dětství. ()

Jak chtěl Trautenberk poslat Kubu na vojnu (1984) (E13) 

První díl druhé série, kdy nám hrdinové o 7 let zestárli (hlavně Anče už není takové kvítko a Kuba takový janek), změnil se vypravěč (místo Záhorského mluví Růžek) a hlavně pozdější díly už ztratily onen šmrnc první série. Ale i tak pro děti zůstalo úžasných 10 minut skvělých pohádek. A teď už k tomuto dílu. Zákeřný Trautenberk chce ženatého Kubu poslat na vojnu, jenže jeho dopis zachytí a úmysl prokoukne špion z Krkonoš. A pak se převleče za civilního Frantu Peterku a Trautenberkovi jeho lumpárnu zatrhne. Díl plný dobrých dialogů, ale bez klasického potrestání mocipána. ()

Jak Trautenberk chytal ptáčky zpěváčky (1984) (E16) 

Neskutečně podnikavý Trautenberk chce nachytat ptáčky a prodávat je na trhu. Jenže lstivý Krakonoš vymyslí lest a Trautenberk skončí v kleci. Zábavnost je daná hlavně Trautenberkovými hláškami a radostí Krakonoše z vymyslené pasti. Malinko méně zábavný, ale skvělý díl. ()

Jak Trautenberk otrávil strakatou kozu (1984) (E17) 

Trautenberk se chtěl stát travičem místní kozičky, to však nemůže Krakonoš jen tak nechat. Trochu slabší díl, ve kterém se pán z Trautenberka potrestá sám. Díl, ve kterém se až zas tak moc neperlí, ale v rámci druhé série typický díl. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama