Reklama

Reklama

Moje velká indická svatba

  • Velká Británie Bride and Prejudice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gurindera Chadha, uznávaná režisérka filmu Blafuj jako Beckham, se při natáčení zdokonalené společenské komedie Jane Austenové spojila s naprosto neočekávaným partnerem: hudební a taneční podívanou Bollywoodu. Výsledkem je nový pohled na nadčasový příběh o hledání lásky - převyprávěný tak jako nikdy před tím - s drzým humorem, okázalými tanečními scénami a svéráznou romancí bombajských kasovních trháků. Stejně jako v literární předloze i Moje velká indická svatba svede dohromady dva lidi s naprosto odlišnými názory, ale tentokrát jsou také z jiného konce světa. Doslova se v komedii plné barev, humoru a emocí střetává Východ se Západem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Vilhelmína 

všechny recenze uživatele

Když jsem dvd s tímhle kouskem strkala do přehrávače měla jsem za to (tedy, přinejmenším jsem doufala), že se budu bavit stejně dobře, jako u filmu Moje tlustá řecká svatba. Bohužel, samotný název byl velice zavádějící. Po prvních minutách, stále doufajíc, že ty bláboly, klišé, barevné a taneční kreace, co se řítily z obrazovky jsou jenom nějakým VELKÝM nedorozumněním, jsem zatínala zuby a děkovala Prozřetelnosti, že u toho se mnou nesedí můj manžel a já se nemusím dívat ještě i na jeho výraz tváře a oči obrácené v sloup – co že si to jeho filmově vyšinutá žena zase pouští. Rozumějte mi – jsem romantik! Mám ráda filmy, u kterých můžu snít o lásce. Že dokáže překonat hranice, předsudky, nezměrnou bolest a dokonce i čas! Ale co je moc, to je moc. Proti tomuhle bollywoodskému nesmyslu mi přišly i romance Rosamundy Pilcherové jako slabý čajík, podávaný ve velmi, VELMI malých dávkách… Jedna hvězdička za modré oči "pana Darcyho". ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pride & Prejudice po indicky. To znie v podstate celkom lákavo a zaujímavo, no finálny výsledok žiaľ nie je až tak oslňujúci. Samozrejme, scenár vytovrený podľa predlohy Jane Austen je vynikajúci (to je nespochybniteľné), ale to prevedenie a splynutie s Bollywoodom nepôsobilo až tak dobre, ako by som čakal. Mne to celé pôsobilo také neprirodzené, a na Darcym nebolo nič takého, čo by mohlo Lalite až tak imponovať. Teda okrem jeho ušľachtilých úmyslov, no inak pôsobil veľmi nevýrazným a čudáckym dojmom (vôbec mi charakterovo nepasoval k takej dominantnej postave). Tie muzikálové vsuvky boli fajn, príjemne to oživili. Ale ani to nezachránilo celkový dojem, ktorý je u mňa viacmenej priemerný. Slabšie 3* ()

Reklama

dwarf 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla skvělá zábava. Můj první bollywoodský film v hnusném deštivém dni. Navíc celkem svěže pojatý příběh Jane Austenové, který můžu vidět vždycky. Zvedlo mi to náladu. Navíc vůně Indie. Muzikálově to bylo milé. Hlavně první polovina, která se točila kolem svatebních oslav byla povedená. Některé scény pro Evropana trochu přeslazené, ale když se to bere jako žánr, tak fajn. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Bollywoodský pokus o dobytí západních kin za asistence britských a amerických producentů. Už z mé předchozí věty je zřejmý hlavní kámen úrazu - bollywoodské charakteristické znaky jsou zde až nechutně načichlé západními prvky ve snaze jít co nejvíce na ruku západnímu divákovi. Vznikl tak pouze multikulturní hybrid působící jako kýč, pro tržební jistotu ještě zatraktivněný naroubováním na slavnou Pýchu a předsudek, což je tak trochu škoda. Jedním dechem však dodávám, že tento romantický muzikál si nekladl jiné ambice než uvolňujícím způsobem bavit a toto se mu především díky zajímavým hudebním číslům z indické části děje daří. Vlastně jsem se přímo nenudil a vlastně mě to ani příliš neiritovalo, navíc na bývalou Miss World Aishwaryi Rai se hezky kouká, takže ty tři mohu s klidným svědomím dát. P.S.: Pozdrav distributorovi SPI za další hloupý český titul parazitující na úspěchu filmové svatby řecké! ()

Aress 

všechny recenze uživatele

Film se mi hodně líbil, protože co se týče indické filmografii tak se v ní docela hodně dost vyznám.Vystupovaly tam herci z Bolywoodu takže herecké obsazení bylo dobré akorat se mi nelíbylo to že z indických rodičů dělají s prominutím pasáky co prodávají svoje děti což není pravda ve filmu to bylo velmi přehnané ale to bude tím že většinu realizace filmu měl americký PERSONÁL a oni schazují každý národ, podle mě by měli začít u SEBE (a myslím to vážně). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (21)

  • Bollywoodská verze románu Jane Austenové Pýcha a předsudek. (HappySmile)
  • Aishwarya Rai si před natáčením filmu nechtěla přečíst knihu Pýcha a předsudek od Jane Austenové, protože se bála, že by ji mohla postava Elizabeth ovlivnit při hraní. (HappySmile)

Reklama

Reklama