Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Nach 

všechny recenze uživatele

Dramedie jak se patří. Zac Efron ve své skvělé formě a v příběhu, který mohl být jakousi vtipnější verzí Apokalypsy. To se sice nekoná, ale i tak byl tento dramatický výlet skutečně příjemnou záležitostí, kde jsem hlavní postavě fandil, stejně jako jeho přátelům a moc se těšil, co na mě kde vykoukne s tváří té či oné celebrity. Jako jednohubka na odpoledne ideál. Nic složitého od toho nečekejte. 75% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Snímek o pivu... na výletě... do Vietnamu. Farelly po Zelené knize zůstal věrný výstředním příběhům čerpajícím ze skutečných událostí. Dobrodružná komedie s přesným Efronem a vynikajícím byť malinko nevyužitým Crowem se s přibližujícím závěrem láme v silné válečné drama o tom co to válka doopravdy je. Jak špatně ji civilisté doma chápou a proč a kdo ji vlastně rozpoutává. Téma které je právě dnes tak důležité. Informační válka kdy interpretace, dohady i špatně komunikované zprávy tvoří chaos, který je sám sebou přikrmován. Na plný počet tomu něco málo chybělo, ale bylo to hodně blízko. Ti, co tuhle válku řídí, vlastenci nejsou. Jsou to politici, a lži jsou jejich měnou. Když budou lhát dál, budou sem dál posílat kluky na smrt, aby ospravedlnili ty mrtvé. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V Green Book to Farrellymu vyšlo, ale tam měl k ruce herecké esa. Ty se tentokráte nestavily a báchorka o tom, jak se jeden maník jen tak rozhodl že doveze piva svým kamarádům z Vietnamu je skutečně jen o tom, že se jednoho dne sebral a jel s pivama přes půl světa. Nepotřebuju tento film k tomu, abych si uvědomil jak byla zrovna tahle válka zcela zbytečná. Zac Efron mě nedal navíc důvod, abych tento film nějak extra pochválil. 55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že nejdebilnější nápady vznikají v hospodě po pěti pivech. Ne jinak je to i v případě příběhu z tohoto filmu. Jako vzít pakl piv a odvést je kámošům, co jsou ve válce, do Vietnamu, může napadnout fakt jenom naivního blázna. Zac Efron ale tohohle alkáče zahrál naprosto fantasticky. A jak je příběh celé té výpravy za podporou morálky pluku totálně absurdní, tak dobře se na to kouká. Peter Farrelly podobná témata umí a ne jinak je to i zde. Absurdní vtip střídá ofenzíva Tet a útok na Hanoi, kde se skví pro změnu hodně zajímavá role Russella Crowa. Jeho válečný fotograf tu měl celou řadu zajímavých pravd a myšlenek, které stojí za zamyšlení. Vysloveně dobrý kousek o sebeuvědomění jednoho obyčejného Amíka. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pohodová válečná komedie v souladu s nedávnou PBS sérií (x), tj. "ani nevíme, proč tam bojujeme", celý je to patová fraška plná vládních dezinformací... Efron jako zprvu naivní a srdcařský budižkničemu je super obsazený, ke 4* mě definitivně přiklonila závěrečná část a působivá rekonstrukce Saigonu během zrádný ofenzivy Tet. Trhák to není, nicméně akorát fajn balanc humoru a vážný látky. ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama