Reklama

Reklama

The Woodsman

Trailer

Obsahy(1)

Jak překoná dospělý fakt, že jej přitahují nezletilé dívky? Je možné se zbavit touhy a zařadit se zpět do společnosti, která je odmítavá a nepřátelská? O tom je Dřevař režisérky Nicole Kassellové, jež si ke své režijní prvotině vybrala právě toto závažné společenské téma. Hlavní hrdina, kterého odvážně ztvárnil známý Kevin Bacon, se po 12 letech strávených ve vězení snaží začít nový život. Kasselová zvládá složité téma s mistrnou přesvědčivostí a její pohled do komplikovaného nitra lidské duše donutí k zamyšlení každého diváka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

InJo 

všechny recenze uživatele

Malý film, která nechá málokoho chladným. Palčivé téma tentokrát prostřednictvím citlivého přístupu filmařů a Kevina Bacona, který svým přesvědčivým minimalistickým herectvím utáhne každou scénu a umožní divákům nahlédnout do rozpolcené duše své komplikované role, skutečně pomohlo stvořit podnětné a po celou dobu stopáže poutavé psychologické drama. Diváci naštěstí nejsou do identifikace s hlavní postavou nijak násilně nuceni (což by bylo pro mnohé oprávněně naprosto nepřijatelné), takže záleží pouze na každém z nich, jaký postoj k ní na základě jejího jednání zaujmou. 80 % ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Napriek výhradám k spracovaniu príbehu, ktorý mi miestami prišiel ťažko neuveriteľný som spokojná. Našťastie boli vo filme momenty, ktoré celý príbeh zdvíhali vždy o niečo vyššie. Scenár by teda potreboval podľa mňa mierne prekopať, ale čo sa týka celkového spracovania a najmä výkonu Kevina Bacona tam nemám čo vytknúť. Videné v rámci projektu 52 films by women. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pedofília je niečo, čo si so sebou nesie človek celý život. Nedá sa to liečiť, podobne ako mnohé ďalšie psychické choroby alebo úchylky. Čo sa týka uchopenia tejto citlivej problematiky je film naozaj veľmi slušne napísaný a ešte lepšie zahraný. K. Bacon tu podal hádam svoj najlepší herecký výkon, klobúk dole. To platí aj pre koniec snímku, ktorý bol veľmi dobrý, podľa mňa sa vo veľkej miere priblížil realite a výsledku ako by to asi s takýmto človekom mohlo po prepustení na slobodu vyzerať, vrátane postavičiek, ktoré ho obklopovali. Veľmi dobré psychologické zvládnutie tohto problému. Spornou zostáva iba otázka, či a v akej miere by ľútosť nad svojou obeťou dokázala tento chorý pud potlačiť. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, Kevin Bacon v suprové roli pěkného dramatu ze života pár lidí na naší planetě, kteří se bohužel opravdu vyskytují. V tomto filmu je pěkně ukázáno jak se asi tak nějak mohou cítit, a v provedení Kevina Bacona, to bylo vážně dost dobré. Pěkné drama s hlavní roli Bacona, které stojí o zapřemýšlení. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tenhle film narazila na csfd, tak jsem si říkala, že to bude fakt něco. Podle toho zvolenýho tématu, ale docela jsem se zmýlila. Film se od začátku táhnul a moc mě to nebavilo. Celý mi to přišlo bez náboje a bez spádu. Přitom s takovým tématem by se to určitě dalo natočit mnohem líp. Líbil se mi Kevin Bacon a výborně zvolená hudba, ale bohužel na víc jak na dvě hvězdičky to nemá. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Roli Mary Kay dostala herečka Eve na doporučení Kevina Bacona bez absolvávání castingu. (hellstruck)

Reklama

Reklama