Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

GudMen 

všechny recenze uživatele

Může za to selský rozum nebo snad intelektuální deformace, když si jeden uvědomí, že horské zvíře by se nikdy nedalo zmást ozvěnou, neboť se již dávno muselo na takový jev adaptovat? Nebo proč je člověk trestán proměnou v medvěda, aby okusil celou věc z jiné perspektivy, zatímco medvěd není trestán proměnou v rybu, aby též okusil celou věc z jiné perspektivy? Detaily ale nechme stranou, třebaže se v nich ukrývá pekelník, jen přeci je to pohádka pro nejmenší. Medvědí bratři nesou poselství, se kterým se můžu ztotožnit, a na tom jediném záleží. Ačkoliv se musím přiznat, že ze smíchu nad poslední větou hovořící o příběhu chlapce, který se stal mužem, až když se stal medvědem, mi ještě teď teče krev z uší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney není Pixar a na jeho filmech je to znát. Ty jsou totiž vždy určeny hlavně pro ty nejmenší a pro odrostlejší publikum nenabízejí nic co by je dokázalo zabavit. I tento film je plný morálních ponaučení a rádoby zábavných vedlejších postaviček ale není zde nic co by dokázalo nějak "inteligentně" pobavit a přesně to dokáže právě Pixar. Pro děti to však bude pecka s nádhernou animací. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nějak nechápu, proč má Disney v oblibě dávat na začátek těch svých filmů smrt nějakého rodiče. Vemte si Bambiho nebo Lvího krále. No, a tady se toho dočkáme dokonce dvakrát. Každopádně, kromě tohohle, nic moc začátku a dvou otravných losů (kteří ale do příběhu patřili, takže to jako mínus brát nebudu) se mi ten film překvapivě líbil. I ty písničky byly ok. Postavy byly sympatické a kromě těch losů jsem nenašel žádnou, která by mi tu vadila, humorem to taky bylo fajn, záchvaty smíchu jsem neměl, ale bylo tady málo vtipů typu "postava upadne nebo se o něco praští" a fekální humor jsem už vůbec nezaznamenal, takže fajn. Líbilo se mi taky to finále a mělo to moc hezkou animaci, tím pádem nevidím důvod, proč nedat pěkné 4*, jelikož Medvědí bratři si tou zaslouží. 4* ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Hezká Disneyovka na dvd se spoustou pěkných bonusů. Bohužel celkový dojem z filmu kazí velké množství lehce viditelných chyb. Např: Při scéně lovou na medvěda na obrovské ledové hoře má jeden z bratří (nemůžu si vzpomenout jesli Denay nebo Keenay) :-D v ruce oštěp, za pět vteřin ho nemá a za další ři vteřiny ve vzdáleném záběru kdy je vidět jak oba bratři utíkají má i druhý optě oštěp. Přitom není ani jeden záběr, jak si jej položil nebo o něj přišel. I tak hezký film pro malé i dospělé, co stojí za zhlédnutí. ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak mi před mnoha lety k Vánocům táta daroval originální DVD s názvem Medvědí bratři. Tehdy jsem byla ještě docela špunt. Po prvním puštění následovalo druhé zhlédnutí, pak třetí, desáté, třicáté.. a tak se to nějak kupí už mnoho let a mým oblíbeným filmem je tento snímek doposud. Měla bych možná říct, že jdou Bratři ve stopách Lvího krále, ale kdybych neznala čas zfilmování, tak bych byla schopná říci, že jde Lví král ve stopách Medvědů. Totální bomba, od začátku do konce. Dnes, když už jsem dospělá, tak vidím, že hlavní myšlenka/myšlenky jsou vyjádřeny tak, aby je pobraly i děti a dospělí aby si je zcela zamilovali pro svou jednoduchost. Netřeba snad říkat, že Collins je můj oblíbený zpěvák, Mancina borec a Tina Turner legenda. Jeremy Suarez je dokonalý talent, pro svou roli se hodí až geniálně. Je to jako sen se na to po těch letech dívat. 10 hvězd z pěti. Tak! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)
  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)

Reklama

Reklama