Reklama

Reklama

Silent Night

  • Kanada Silent Night (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Trápící se otec (Joel Kinnaman) je svědkem smrti svého malého synka, který se na Štědrý den ocitne v přestřelce mezi gangy. Zatímco se zotavuje ze zranění, které ho připravilo o hlas, stane se odplata jeho životním posláním. (mikki089)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (70)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Já se bavil, řemeslně je to skvěle udělaná práce plná hravých předělů, střihů či skvělých akčních scén. Jenže hlavní jádro problému je prostě to že tohle je film bez dialogů, což u takového počinu je 104 minut docela přepal. Je sice pravdou že tady tento koncept tvůrci vytěžili snad nejlépe jak to jen šlo (určitě mnohem lépe než to udělal ten dementní horor s ufonama). I tak tu ale pár hluchých míst bylo a to i přes to že se John Woo to snažil různě hravě maskovat. I tak se ale jedná o poctivý akčňák ve kterém když už dojde na akci tak stojí za to a je vskutku kompetentně natočena. I když jo, doufal jsem v méně CGI cákanců a i trochu praktického góru (je jen na začátku). Ale holt nejde mít všechno. Ve výsledku jsem si to užil a jedná se prostě o zajímavou akční jednohubku ve které funguje i emocionální stránka. 7/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nebude to Vánoční klasika. Woo natočil své Přání smrti jako němý film a to je asi to jediné v čem vyniká. Dlouhá expozice, kde se táta zotavuje, učí zabíjet na YouTube a posiluje ve sklepě není tak nosná a vykresluje ho trochu (hodně) jako sobeckého kreténa. Akce je řádně krvavá, ale oproti takovému Wickovi hraje už ne druhou, ale třetí ligu. Prostě už není dost zajímavá. Naštěstí jsou tu starší kousky, jako Hard Boiled nebo Killer, kterými si nepolíbení mohou na uloz.to spravit chuť, že ano... že ano?! ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Mlčeti zlato. John Woo se rozhodl natočit němého Punishera, výsledek však nejvíce připomíná lehce zapadlý Rozsudek smrti Jamese Wana (hrdina i záporák jsou velmi podobné typy). Natočit film bez dialogů v tomto případě dává celkem smysl. Jednak slovní výměny nikdy nebyly režisérovou silnou stránkou, ale hlavně - tahle látka je opravdu nepotřebuje. Scénář je absolutní šablonovité klišé, navíc osekané úplně na kost, takže žádné řečičky tady vážně nejsou potřeba. Legenda žánru se tak může naplno soustředit na to, čím nejvíce proslula, tj. okázalým emotivním výjevům a především krvavým přestřelkám s pořádným bodycountem. Hrdinovu truchlení a svědomité přípravě na pomstu Woo věnuje většinu stopáže, masakrování gangů tak na řadu přichází až v poslední půhodině. Natočené je to dobře (v rámci možností), ale není to žádný velkofilm, který by představoval návrat mistra na vrchol. 65 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dnešní filmový svět je plný nejistot. Kvalitu nezaručují velké hvězdy ani zavedené série, přesto, když se objeví nový kousek, dříve geniálního tvůrce, očekávání se divák neubrání. Stejně tak to bylo u nového, čistokrevného akčňáku od Johna Woo, který sliboval nenáročnou "devadesátkou" zábavu. A přestože je Silent night, pocitově filmem 30 let starým, není to tentokrát k dobru. Je to spíše zastaralý, než staromódní film a jeho největší ojedinělost je, že nemá žádné dialogy. Tím, končí vše, čím je jiný. Zbytek je klasická cesta za pomstou, obyčejného muže, který rok trénuje, aby se na Vánoce mohl pomstít za smrt syna. Bohužel tento progres není nijak zajímavý a absence dialogů spíše kazí výsledný, už tak chladný dojem. Vše by mohlo zachránit závěrečné inferno ale zde Woo až překvapivě zklamává. Akce je líná, laciná a až zbytečně se snaží o moderní pojetí po vzoru Johna Wicka. To v čem Woo vždy exceloval, zde působí jako debut někoho, kdo nakoukal starší akčňáky a snažil se je trochu modernizovat. Vznikl tak podivný patvar, který nejdříve nudí a později neuspokojí tím, co sliboval a co fanda Johna Woo očekával. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hard Boiled, Killer nebo pak za oceánem Tváří v tvář. John Woo je pojem. Truchlící tatík Joel Kinnaman se mezi ty inspektory Yueny, Castory Troye, Seany Archery, Chance Boudreauxe nebo Vicy Deakinse rozhodně nezařadí. Sedmasedmdesátiletý Woo si s akcí dává skoro hodinu na čas, předkládá klasický příběh pomsty: hlavní hrdina byl svědkem smrti vlastního synka, zatímco sám o pár minut později taky nějakou tu kulku schytá, přičemž přijde o hlasivky (ostatně dialogy nikdy nebyly režisérovou silnou stránkou). Následuje lítost, sebestředné chování, popíjení chlastu a nakonec tvrdý trénink (nijak zajímavý proces nebo progres) s cílem všechny členy gangu povraždit (ke kterým se mimochodem dostává zatraceně snadno). Zatímco v traileru vypadala Silent Night docela dobře, mety Raidu nebo Johna Wicka rozhodně neatakuje. Pár šťavnatých mordů se sice dočkáme, ale celkově je to bez nápadu a jaksi líné. Woo není vůbec cítit. Protivníci nabíhají před kulky jak panáci. Ulice plné násilí, scény plné klišé. Manželka zbytečná, detektiv zbytečný. Žádný emocionální náboj jsem necítil. Jinde namlsaný divák zapomene brzy, dietní tři hvězdy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Během natáčení v březnu 2022 se při zkušební kaskadérské jízdě v Mexico City zranil asistent pro speciální efekty. Člena štábu srazilo auto, zlomilo mu stehenní kost a vykloubilo rameno. (mikki089)
  • V rozhovore s Jimmym Fallonom Joel Kinnaman prezradil, že sa plánoval vžiť do jeho nemej úlohy a nerozprávať celé dva mesiace, počas ktorých sa bude film natáčať. Toto rozhodnutie však opustil v priebehu prvého dňa natáčania. (drake31)
  • Vo filme možno nájsť niekoľko odkazov na holubice. Mesto, v ktorom sa odohráva dej filmu, sa volá Las Palomas, čo v preklade zo španielčiny znamená holubice. Brian (Joel Kinnaman) pije vodku značky Duva, čo je švédsky výraz pre holubicu. Tieto vtáky sú trademarkom režiséra Johna Woo a objavujú sa v takmer každom jeho filme. (m.a.t.o.)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama