foto

Amanda Schull

  • nar. 26.8.1978 (39 let)
    Honolulu, Hawaii, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Amanda měla balet v krvi od mala, její matka Susan Schull je prezidentkou „Ballet Hawaii". Jako malá tedy začala Amanda tančit v taneční škole ''Hawai State Ballet''. Po několika letech získala stipendium na Univerzitu v Indianě, kde studovala balet a žurnalistiku. V San Franciscu začala navštěvovat tamní baletní školu „San Francisco Ballet School". V roce 1999 dostala od této školy nabídku stát se vyučující, kterou okamžitě přijala.

Její první filmová role přišla v roce 2000. Ve filmu Center Stage (Tanec s vášní) ztvárnila hlavní hrdinku Jody Sawyer. V tomto tanečním dramatu o baletní akademii si zahrála například i se Zoe Saldanou. Nadále se však věnovala především baletu.

V roce 2006 ukončila kariéru baletky a začala se více soustředit na herectví. Zahrála si v několika televizních seriálech, mezi nejznámější patří Cold Case (Odložené případy, 2003), Lie to Me (Anatomie lži, 2009) a Pretty Little Liars (Prolhané krásky, 2010). Do svého filmu J. Edgar, kde si zahrála po boku Leonarda DiCapria roli Anity Colby, si ji v roce 2011 vybral Clint Eastwood. Další fanoušky si získala především přesvědčivým výkonem v televizní sérii Suits (Kravaťáci) v roce 2013.

V listopadu 2013 byla obsazena do role Cassandry Railly v televizní sérii 12 Monkeys založené na stejnojmenném filmu z roku 1995. Tato série s Amandou Schull v hlavní roli se začala vysílat v lednu roku 2015.

Miroslav "Fantomas92" Novotný

Herecká filmografie

Filmy

2017 Devil's Gate
2016 Já, pomsta
2014 Zrazená (TV film)
2013 Hunt for the Labyrinth Killer (TV film)
Manželství na kšeft (TV film)
2012 Imaginary Friend (TV film)
2011 J. Edgar
2009 Dívčí války (TV film)
Mao's Last Dancer
2007 Women on Top
2000 Tanec s vášní

TV seriály

2017 12 opic (TV seriál)
Witness (S03E10)
Thief (S03E09)
Masks (S03E08)
další epizody (10)
Kravaťáci (TV seriál)
Home to Roost (S07E06)
The Statue (S07E02)
Admission of Guilt (S06E14)
2016 12 opic (TV seriál)
Otec (S02E10)
Hyena (S02E09)
Ukolébavka (S02E08)
další epizody (10)
Kravaťáci (TV seriál)
25th Hour (S05E16)
2015 12 opic (TV seriál)
Moje náruč (S01E13)
Paradox (S01E12)
Svědek (S01E11)
další epizody (13)
Kravaťáci (TV seriál)
No Puedo Hacerlo (S05E04)
Co je moc, to je moc (S04E11)
2014 Kravaťáci (TV seriál)
Gladiátoři (S04E10)
Odchod (S04E09)
Slabiny (S04E08)
další epizody (9)
2013 Kravaťáci (TV seriál)
Zlá víra (S03E09)
Střet zájmů (S03E04)
Otevřená záležitost (S03E03)
další epizody (6)
Prolhané krásky (TV seriál)
Když trpět, tak všichni (S03E16)
Posedlost Monou (S03E15)
Teď už je hodná (S03E14)
2012 Grimm (TV seriál)
Happily Ever Aftermath (S01E20)
Prolhané krásky (TV seriál)
Módní barva krev (S03E02)
2011 Havaj 5-0 (TV seriál)
Hlava (S01E14)
Prolhané krásky (TV seriál)
První tajemství (S02E13)
Castle na zabití (TV seriál)
Soutěž krásy (S03E23)
2010 Nikita (TV seriál)
Prolhané krásky (TV seriál)
Už mě slyšíte? (S01E04)
Jak zabít dívku? (S01E03)
Pilot (S01E01)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
2008 Uklízeč (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Křídla (S06E11)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
2003 One Tree Hill (TV seriál)

Dokumentární

2000 Making of 'Center Stage', The

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace