Reklama

Reklama

Venuše

  • Španělsko Venus
Trailer 1

Lucia je tanečnice na útěku před mafií poté, co ukradla pytlík extáze. Se svou sestrou a neteří se ukrývá ve starém činžovním domě zvaném Venuše. Tam však narazí na zlovolné nadpřirozené síly. (HBO Max)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (76)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak v tomhle věžáku, bych nechtěl bydlet, ani kdybych měl za to dostávat milion měsíčně ! Jaume Balagueró (REC), je zpět a to ve skvělé formě. Velice originální Horor. Překrásná tanečnice Lucia ukradne drogy, těm nejhorším lidem a uteče ke své sestře, no a tady začíná čarodějnický teror (to stím zatměním bylo super). Do toho průběžně sledujeme drogový dealery, kteří nakonec zjistí, kde se nachází a vyrazí za ní do věžáku smrti. Velikým plusem, už do samého začátku, je ta překrásná, španělská kočka Ester, do které jsem se asi zamiloval. Samozřejmě jsem si musel vygůglit její fotky, ale to asi nebudu jediný =) Jak píše EvilPhoEniX, jediná škoda, že neukázala kozičky. Každopádně, výborná podívaná, skvělá atmosféra, krvavé je to dost (ten balvan v koupelně, co rozmáčkně frajerovi hlavu, to bylo šílený !), každá brutálnější scéna, byla opravdu nechutná, finále, kdy se Lucia totálně sjede a vezme věci do svých rukou, bylo sice trochu úsměvné, ale bylo to stylové zakončení. Kdyby to mělo o něco lepší tempo, nebo o 15 minut kratší stopáž a viděl Ester nahoře bez (doufám, že to není naposled, co jsem ji v Hororu viděl), asi bych tu pátou * pálil taky. Za mě, jeden z nejlepších Hororů, který jsem za poslední dobu viděl. (5. hodnocení, 3. komentář) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Krásna tanečnica Lucia ukradne drogy a ukryje sa u svojej sestry. Tá však odrazu zmizne a Lucia sa bude musieť postarať o jej malú dcéru, o tú však majú záujem staré strigy zo susedstva, ktoré sa snažia vzkriesiť démona. Neviem, čo je horšie, či byť napospas starým škaredým bosorkám, alebo byť prenasledovaný ozbrojenými zabijakmi, ktorí ju skôr či neskôr tak či tak objavia. Keďže sa však jedná o talentovaného Balaguera, tak je jasné, že krvou sa šetriť nebude. Čarodejnícka línia filmu mi však prišla trochu zanedbaná a s výnimkou jednej sexi cicatej démonickej bytosti toho film až tak veľa neponúka, ako keby Jaume nevedel, na ktorý žáner sa koncentrovať viac. Tým pádom je trochu škoda, že atmosféra išla bokom, no na druhej strane je to aspoň celkom akčné, napínavé a zábavné. Spokojnosť. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Španělé, čarodějnice a démoni, to bývávalo zárukou hororové kvality, ale časy se mění. Né že by ten film byl úplně špatný, ale nevyužitý potenciál čarodějnic hodně zamrzí. Být to alespoň o dvacet minut kratší, jdu s hodnocením výše. Nevadí mi pomalé filmy, vadí mi, když nudí. Poslední čtvrtina má šťávu, spousty krve, akci a ďábelské očekávání, což však zcela nenahradí vše předchozí. Slušné jsou noční můry, brouci lezoucí z nohy i služebnice v koupelně. Rozprsklá hlava rozhodně pobavila. Závěr byl více fantastický, než je zdrávo - možné spoilery - protože s rozpáraným břichem, byť spíchnutým, zkrátka nikam nedolezete, natož abyste si vyskakovali. Popravdě jsem držel palce během rituálu a těšil se na příchod ženského démona. Zajímavé je, že polovina postarších španělských hereček vypadá jako čarodějnice....nechci ani spekulovat proč. 3,5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl přijít s řádným inkvizičním podnětem, když ne právě tvůrci z Torquemadovy vlasti? A Španělé se svého úkolu zhostili na výbornou, postupně si mě stále více získávali a po setkání s tetičkou Galgou, místní lokátorkou, jsem začal poprvé uvažovat o možném pětihvězdí. Vrcholem snímku se pak pro mě stalo koupelnové setkání s tou, jejíž jméno nesla celá budova, jenže film v tu chvíli ještě nekončil a z vrcholu je možné pokračovat jen směrem dolů. A přesně to přišlo i v této původně akčně- hororové podívané. Od té chvíle začalo veškeré dění připomínat pokus o špatnou grotesku, dokonale pohřbilo kvalitně vybudovanou atmosféru a přišlo nejen o mou přízeň ale i o dvě pěticípé, které se mi tu náhle jevily jako zcela nadbytečné. / Poučení: Ten nápad s pilulemi nebyl příliš originální, mnohem lepší provedení jsem viděl v ruské nevěstě. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dlho očakávaná novinka od Jaume Balagueró nedopadla vobec zle aj keď do topky sa u mna tento film pri tomto režisérovi nedostane. A to som od neho videl všetko, okrem dvoch filmov, ale Los sin nombre už mám v hľadáčiku. Je to môj obľúbený tvorca a tak som očakával od tohto filmu svižnú a krvavú jazdu , čo sa, ale potvrdilo len čiastočne. Sú tu dve dejové linky. Jedna sa zameriava na drogových dílerov a druha je o vežiaku, ktorý skrýva temne tajomstvo, ktoré, ale chce už konečne vystúpiť z tieňa a práve ten čas nastal. Je tu dejová linka, ktorá sa musí najprv rozvíjať a preto niekomu môže pripadať, že je film hlavne v prvej polovici nezáživný, ale keby tu bolo viacej svižnosti, ale dejová linka by tu prakticky nebola, zas by niekomu vadilo, že tu nie je, ľudom sa nezavďačí nič. Mne to práve vobec neprekážalo, že sa príbeh hlavne v  prvej polovici tvoril a vobec mi nevadilo, že pritom bol trocha monotónny. V druhej polovici si to, ale vynahradil. Prišli na scénu čarodejnice, nejaký ceckatý démonický zjav i lepiaca páska, bez nej si kvalitný horor už neviem ani predstaviť. Škoda, že ten démon nemal viac priestoru a zamrzí aj fakt, že drogový gang a jeho členovia to zabalili skôr, akoto sa stačili prejaviť. Finále sa už nieslo v znamení krvi, výbuchov, strelných zbraní a práve i tej lepiacej pásky, bez ktorej by to hlavná postava asi nedala. Ten koniec nebol celkom vydarený, ale aj tak ako celok bol film viac než vyhovujúci a Jaume Balagueró ma stále veľmi baví a dúfam, že toto spojenie vydrží dlho. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Madride (Španielsko) od 11. apríla do 16. júla 2022. (Arsenal83)
  • Film je voľne inšpirovaný hororovou poviedkou amerického spisovateľa H. P. Lovecrafta „The Dreams in the Witch House“ napísanou ešte v roku 1932. (Arsenal83)

Reklama

Reklama