Reklama

Reklama

In the Land of Saints and Sinners

  • Nový Zéland In the Land of Saints and Sinners (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V írskom zapadákove oddychuje po celoživotných záťahoch čerstvo vyslúžilý zabijak. Je to však len nakrátko. Postupne sa ocitá v smrteľnej hre mačky s myšou s trojicou pomstychtivých protivníkov. Zisťuje, že na niektoré jeho staré hriechy sa nezabúda, že sa nedajú pochovať. (Biopler)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (51)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono dějově to zase není až tak výjimečné. Hlavní hrdina je v podstatě hodný člověk až na to, že se živí jako nájemný zabiják. A protože je to dobrák od kosti, rozhodne se svoje řemeslo pověsit na hřebík a začít okopávat zahrádku. Jenže čert nikdy nespí a protože jsme na irském ostrově v 70.letech, ztělesňuje rohatého trojice příslušníků IRA. A právě prostředí a doba dělá z filmu trochu víc. Vedle nádherně nasnímaných exteriérů se celkem povedla i omáčka obalující základní příběhovou kostru a v neposlední řadě vyšel na výbornou casting. Vedle troice veteránů Neeson-Hinds-Meaney mě potěšila zejména Kerry Condon, kterou jsem snad poprvé viděl v podobné roli a bavil i mladičký vrahoun v podání Jacka Gleesona. Tak nějak jsem dostal to, co jsem čekal a chtěl. 80% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Svědomí v háji, semena raší, obětní stromky, paseku krášlí.“ Vidět Irsko a zemřít. Bohem políbenou zemi pokrývají věkem rozpraskané balvany a studená vřesoviště, prorostlá kořeny náboženské nesnášenlivosti a nasáklá krví nikdy nekončící vendety. Liam Neeson stárne, zraje a zahradniční. Dlouhá léta dělal z lidí stromy, na stará kolena by rád zkusil zasadit i semena lidskosti. OKÉNKO OTÁZEK: [][] Proč si dobrý člověk Bart McGuinness kope hrob, pod dozorem Finbara, dalšího dobrého člověka? Spořádaní obyvatelé Bantry i Glean Colm Cille by se divili. Ačkoli... možná by se sami chopili lopaty, však v tom žijí už po generace. Je adorování zabijáků cynismus par excellence nebo jen scenáristovo reflektování irské reality? A co obětní játra? Jestlipak Niamh Cusack, v další své roli starostlivé sousedky, nezapomněla na talíř pro skřítky? [][]Zabíjení mě baví, ale mám sen, odjet do Kalifornie,“ zasnil se juvenilní vrah Kevin, zatímco revolucionářka a teroristka z povolání Doireann snila o vítězství, tedy o Irsku plném stromů... zasazených nad hroby. Z morálního hlediska je celý happyend samozřejmě na přes hubu, ale film má IRA koule a moc fajn se u toho medituje. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Zabijáci z Inisherinu. Překvapivě málo známá irská produkce s drsňákem Liamem Neesonem, která potěší více než některé z jeho posledních hollywoodských rychlokvašek. Zápletkou je sice silě schematická a předvídatelná, ale postavy, mezi kterými to jiskří, nejsou jednorozměrné; režijně je vyprávěná pečlivě, s láskou k westernům (včetně harmoniky), dobrým vedením herců, skvělým využitím pobřežních panoramat a hudbou daleko hezčí a hlubší, než byste čekali od “kovbojky s Neesonem” (poslechněte si závěrečné titulky). Hlavní zaporačka Kerry Condon je ultra bitch a Ciarán Hinds a Colm Meaney ve vedlejších rolích vždy potěší. ***1/2 ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase konečne opäť pozerateľný Neeson v uveriteľnej roli (pripomínala mi "neskoršieho" Eastwooda). Fanúšikov jeho predchádzajúcich "majstrštykov" bude film uspávať, pretože okrem záverečného showdownu v krčme, absentujú akčné scény.  V ušiach vám okrem otrasného írskeho akcentu zostane aj skvelé melancholické hudobné aranžmá. Spokojnosť. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Liam přichází konečně se změnou a po těch posledních rádoby akčních skvostech si odskočil natočit poměrně zajímavý chlapský flák z nádherných okrajů Irska. Snímek má slibný začátek, fajn výstavbu, slušnou atmosféru, nádherné prostředí, solidní scénář a casting (Liam po dlouhé době uvěřitelný), ale na druhou stranu také spousta hluchých míst, které jsou vyplněné nezajímavými a prázdnými dialogy a mají hlavní zásluhu na tom, že film zhruba v té polovině jednoduše nudí. Když se tím člověk prokouše čeká ho sice opět poměrně slušný konec, ale absence výživnější a šťavnatější gradace je prostě znát. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa od marca 2022 v Írsku, primárne sa natáčalo v grófstve Donegal, a ďalšie natáčanie prebiehalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama