Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá americká vysokoškolská studentka se tajně vydává do Norska, aby vypátrala své rodinné kořeny. Byla nalezena jako nemluvně na hřbitově s obráceným křížem na krku. Teenagerka se vydává po této stopě a pomocí satanského symbolu se dostává stále blíže k pravdě. Její pátrání však ztěžují noční můry a vidiny, které ji neustále nabádají k útěku, dokud ještě není pozdě. (Vertigo International)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (22)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tam za velkou louží, otázky jí souží. Byla matka kořistí, kterou oheň očistí?“ Potvrzeno, krev není voda a geny tu nejsou pro srandu králíkům. OKÉNKO LABORATOŘE: [][] Výsledek testů DNA: Hunter je na 99% ze Skandinávie! A na 100% koza sánská (neplést se sámskou), čili prolhaná a blbá blondýna, která chudákovi adoptivnímu tátovi věší bulíky na černý nos. To má za to, že se jí ujal. „Už jsem se ubytovala na koleji... Už chodím na přednášky... Nemůžu ti zavolat, máme moc učení...“ A přitom se na koleji ani nezapsala a místo do školy jela rovnou na letiště. [][] Teď se v jakési norské prdeli nalejvá rybím tukem, leze do cizích šuplíků i skříní, kde dědečkovi oprašuje kostlivce, hraje s duchem na „Máš babu!“ a s vilným bratrancem na „Máš choutky?“ Což určitě zní zajímavěji, než vysedávání na nudných přednáškách na univerzitě, při studiu oboru idiocie filmové postavy. Je mi líto, ale iracionální chování Liv způsobilo, že jsem spíš fandil těm náboženským pošukům: „Bacha, zdrhá vám! Hoďte na ni síť! ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Satanismus, black metal, prastaré rodinné klany, křesťanský fundamentalismus, duchové a chladné norské příšeří. Sic každý tento element má již nejméně jednoho svého prvotřídního filmového zástupce, nemusí to hned znamenat, že tu není prostor pro další žánrovku, co s těmito nebo s nějakým z těchto témat bude dobře pracovat. Leave je však šílené neuhlídaná bída už jen v takových těch základních aspektech jako je střih, herectví nebo alespoň vnitřní logika. Jsem přesvědčený, že patálie s duchem byla dodělána až potom, co se zjistilo, že celé to pátrání nezajímavé holky po svých kořenech vůbec nekope, protože tam působí tak nějak zbytečně navíc. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Buchta v hlavní roli je sympatická sice až na druhý pohled, ale hrát umí dobře. A příběh mě hodně bavil, je příjemně nekomplikovaný, seversky ponurý a dvacet minut před koncem přinese nečekané překvapení. A mimochodem zaslechl jsem, že tenhle scénář protlačila do Hollywoodu tamní vlivná rakouská lobby, to aby už na starém kontinentu nebyli za ty divné a úchylné jenom Rakušani, ale taky někdo jiný. A smůla padla na Nory. Ano, i v Norsku jsou pošahané famílie. A tamní sklepy by taky mohly leccos vyprávět. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Američanka pátrá v Norsku po své rodině. Jako horor bych film úplně nevnímal, v rovině mysteriózníhop dramatu řízlého thrillerem film obsotjí. je to hezky natočené, příjemně zahrané a něco do sebe měla i sychravá severská atmosféra. Problém je předvídatelnost. Ve chvíli, kdy se na scéně objeví všichni Norové, není problém si je roztřídit a je takřka nemožné se splést. No a pak už se jen čeká na to, až se všichni projeví. Je tu sice jedno překvápko, které asi nikdo nečeká, ale tím se vlastně nic moc nemění. Ale to čekání na nevyhnutelné nenudilo a i když se několik bílých míst našlo, dohromady to celkem slušně fungovalo. Na jedno podívání je to OK. 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem u vytržení, když si někdo přečte v popisku slovo horor, a čeká, že budou lítat střeva. Tohle je chladnej severskej thriller ( a trochu drama), kterej mě osobně hodně bavil. Sympatická hlavní hrdinka pátrá po svejch rodičích. Je to opředený tajemstvím, zahalený do severský mlhy. A příběh slušně graduje. Líbilo. A chválím. 80%. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama