Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Animovaný snímek mého dětství! Jako dítě jsem Anastasii opravdu zbožňoval... A líbí se mi nyní. Má totiž skvostnou hudbu a perfektní animaci, i ten příběh má „něco" do sebe. Místy je dramatický, lehce akční, vtipný i romantický zároveň. Písně jsou skvěle otextované, dobře zazpívané a taneční kreace postav působí příjemně. Jako vůbec nejlepší z celého filmu považuji rozhodně prolog, ačkoliv je v rámci animáku poněkud „drsnější" a až přespříliš smutný... PS: Takto má vypadat skutečný muzikál, netřeba sra*ek typu Frozen a jeho úděsné písně "Let It Go!" ¨Jinak mnohem vyspělěljší než Disneyovky ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tuhle "disneovku" fakt žrala. Teď s odstupem (a hlavně když jsem měla možnost viděl starší klasiku) už tak nadšená nejsem. Přesto jde ale o milej film, při kterým se desetiletý holčiny budou rozplývat a hrát si na ztracenou princeznu. ("Once upon a december" je jeden z nejkrááásnějších valčíků:) ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Na to, že to není od Disney, tak klobouk dolů, je vidět velký rozpočet na plátně a určitě se vyplatil. Příběh pěkný sice malinko někdy táhnoucí, ale z grafické stránky je se na co dívat. Není to úplně nejlepší 4*, ale zasloužené hodnocení. A český dabing není zrovna ta nejlepší volba, protože postavy mluví a zpívá rozdílná osoba, což trochu dává jiný dojem. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Koreangirl 

všechny recenze uživatele

Dobrá.. tenhle film byl pro mě pecka. Ještě teď si zpívám písničku Poslouchej co si šeptá celý Petrohrad :D . Kromě mě si to zpívá celá třída na střední... teda alespoň ti, co se mnou chodili na ruštinu. Měli jsme učitelku, která nám místo učení pouštěla filmy a Anastázii jsme viděli desetkrát. Pro děti, které se nehrabaly v historii Romanovců jako já, je to vynikající kousek. Pohádka o dobru a zlu. Se skutečností to má pramálo společného, ale to u muzikálu určeném dětem je fuk. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Jsou to sice slabší, ale přesto 4 hvězdičky. Byl jsem dost překvapen, když jsem zjistil, že se nejedná o disneyovku. Skvělá hudba a písně, docela originální příběh, který je založen sice na historické fikci, ale přesto si myslím, že je přínosnější, než většina animáků. Docela příjemné překvapení. (Blu-ray, orig.) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • V reálnom živote Olga naozaj povedala na kresbu Anastasie, že vyzerá ako prasa, ktoré jazdí na koni. Bolo tak napísané v liste otcovi Anastasie. Obraz použitý vo filme je skutočnou reprodukciu pôvodného obrázku. (Carol Pifková)
  • Baletné predstavenie, na ktoré sa prišli pozrieť postavy, sa volá "Cinderella", čiže u nás "Popoluška". (Carol Pifková)
  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama