Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Terri Fletcher (Hilary Duff - Dvanáct do tuctu, Slez ze stromu) je dívka z malého města s jedinečným hlasem. Poté co osobní tragédie změní její život, se Terri navzdory svému otci rozhodne strávit léto na hudební akademii v Los Angeles. Terri je nejprve ohromená a zaražená z nového prostředí, ale je pevně rozhodnutá nepromarnit jedinečnou příležitost. Navíc brzy poznává nové přátele, výborného učitele a taky první velkou lásku. Ve vedlejších rolích se objeví John Corbett (Moje tlustá řecká svatba), Oliver James (Co ta holka chce), Rebecca De Mornay (Identita) a David Keith (Ponorka U-571). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $10,411,980Tržby Celosvetovo $14,867,514║ Úvod fajn ale postupne to strácalo ten načrtnutý nádych až druhá polovica sa stávala čoraz viac prevarenou omáčkou, škoda, aj tých úškrnkov a predvádzaní sa zo strany Hilary Duff už bolo až príliš. /45%/ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Sice moc načančaný poněkud naivní snímek o lepší stránce života v LA, ale když toho optimismu je tak žalostně málo, proč ne. Na krásnou dvojku Terri a Jay se dobře koukalo a dobře se je poslouchalo, hudby není nikdy dost, tak co bych řešila. Jak říká velmistr Beethoven: "Hudba je vyšší zjevení než veškerá moudrost a filozofie." Můžu jen souhlasit a přidat se k dalším slovům z filmu: "Umělci sdělují emoce." ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Film Nikdy to nevzdávej! je čistokrevnou komerční záležitostí a přeslazenou pohádkou pro malé a nedospělé holčičky. Pokud v tom někdo spatřuje něco většího, zneklidňujícího, nebo naléhavějšího, je dokonale poblouzněn důmyslně předkládaným žebříčkem pseudohodnot spotřební společnosti a lacinou podbízivostí pop-kulturního vyjadřování. To vše se z filmu přes plátna a obrazovky chrlí na diváky v citovém vydírání hollywoodského komerčního střihu a odhaluje celou krásu kapitalistického uspořádání, kdy se ze zcela zbytečného výrobku učiní vznešená spotřební nutnost, duchaplnost a životní hodnota. Příběh nemá nic společného s životem a uměním, je to jen představa a nesmlouvavý finanční kalkul. Hlavní postavou příběhu je poslušná dospívající dívka Teresa 'Terri' Fletcher (naivně přeslazená Hilary Duff) z vyšší střední třídy. Vykonstruovaná tragédie a neposlušnost je vystřídána idealizovaným pohledem na cestu za osobním úspěchem. Kéž by vše bylo tak jednoduché, jak se nás tvůrci snaží přesvědčit! Hlavní mužskou postavou je Terrin spolužák Jay Corgan (Oliver James) z letní prestižní hudební školy. Je zábavný, pohledný a citlivý a co si mladá dívka může více přát? Z dalších rolí: Terrin milující starší bratr Paul (Jason Ritter), ctižádostivá Terrina spolužákyně z chudších poměru Denise Gilmore (Dana Davis), ochotná Terrina teta Nina (Rebecca De Mornay), Terrina starostlivá matka Francis (Rita Wilson), Terrin tvrdohlavý a láskyplný otec Simon (David Keith), bezcharakterní prospěchářka Robin Childers (Lauren C. Mayhew), extravagantní spolužák Engelbert 'Kiwi' Wilson (Johnny Lewis), do světa hudby uzavřená spolužákyně Sloane (Kat Dennings), pokrokový a všemi milovaný učitel Torvald (John Corbett), či trpělivý učitel Wesson (Robert Trebor). Jediný klad tohoto filmu je snadná rozpoznatelnost prázdnoty a načechrané podbízivosti, kterou film dává na obdiv světu a vydává ji za důležitý vklad morální etiky spotřební společnosti. Pohádku pro malé holčičky se za nic jiného nepodaří vydávat! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jsou chvíle, kdy se cítíte marní, zbyteční a jaksi podivně mimo sebe. Můžete ztratit někoho blízkého nebo půdu pod nohama a najednou místo trylkování váš hlas skřípá. Stejně jako hlavní hrdince, princezně kabelové televize Hillary Duff, která v jedné z oněch odrhovaček na téma Najdi sám sebe a splň si svůj sen uplatní svůj blond půvab a průměrné herecké a zpěvné schopnosti. Zcela banální, z klišé by se dal uvařit guláš a ještě by zbylo na polévku, nicméně....pokud se nacházíte na sinusoidě pod osou, možná vám Raise your voice zvedne. Mandle. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ani překvapení, ani propadák, prostě průměrnej film na už stokrát omletý téma, ale zase se musí nechat, že trošičku hlubší myšlenku to nese, narozdíl od jiných podobných filmů. Samotnej děj je samozřejmě takovej slabší a jasně si běží za svým cílem, ze kterýho ho neodchýlí ani konec, kterej se sice snaží tvářit neklišovitě, ale čekanej je snad ještě víc, než to čemu se tvůrci chtěli vyhnout. Nicméně díky tomu, že hudba fakt provází celým filmem, tak neni moc místa na nudu, hudba je totiž různorodá a rozhodně neni nudná, krom toho na Hilary Duff se fakt pěkně kouká a ještě dobře hraje ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • 15-milionový teenagerský snímek vydělal za první víkend (8. – 10.10.) promítání v USA 4 mil. dolarů a celkový obrat se pak vyšplhal na 10,4 milionu. (imro)
  • Pro scénáristu Sama Schreibera byl snímek debutem na poli celovečerního filmu. (imro)
  • Námět filmu pochází z hlavy Mitche Rottera, který je viceprezidentem sekce soundtracků ve studiu New Line. (imro)

Reklama

Reklama