Mezi živly

• USA Elemental (více)
Trailer 5
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný / Fantasy
USA, 2023, 109 min

Film Mezi živly od společností Disney a Pixar je originální celovečerní film odehrávající se ve Městě živlů, kde společně žijí živly ohně, vody, země a vzduchu. Snímek sleduje příběh Jiskry, temperamentní, vynalézavé a pro věc zapálené mladé ženy. Poté, co se Jiskra seznámí s veselým a zábavným mladíkem Vlhošem, který stále v něčem plave, začne zpochybňovat své zavedené představy o světě, ve kterém žijí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Ivi06

všechny recenze uživatele

Film překvapivě promítaný v rámci slavnostního zakončení festivalu po předání cen. Upřímně, jsem prvních třicet minut docela trpěla a měla chuť odejít… ale hecla jsem se, že přeci nemůžu odejít ze své poslední projekce v Cannes. Nakonec se to docela zlomilo a film mě začal celkem bavit a dostavilo se ke konci i lehké dojetí. Neviděla jsem filmy Frčíme, Duše a Proměna, takže nemohu srovnávat s těmi čerstvými či novějšími Pixar počiny… ale proboha, když si vezmu Příšerky (za mě TOP číslo 1), Nema, Úžasňáky, Rebelku, V Hlavě, Coco – to jsou filmy diametrálně vyššího levlu a Mezi živly pak s prominutím působí strašně nudně a nedosahuje té Pixar kvality, i když jsou tam scény, které mě určitě rozesmály a dojaly, ne že ne, ale u toho dojetí to bylo dost na pilu… (Luca je mimochodem taky dost na hraně). Dětem se to asi určitě bude líbit, je to veselé, barevné… ale plné soudobých oblíbených klišé. [Festival de Cannes 2023] ()