Reklama

Reklama

Mezi živly

  • USA Elemental (více)
Trailer 5

Film Mezi živly od společností Disney a Pixar je originální celovečerní film odehrávající se ve Městě živlů, kde společně žijí živly ohně, vody, země a vzduchu. Snímek sleduje příběh Jiskry, temperamentní, vynalézavé a pro věc zapálené mladé ženy. Poté, co se Jiskra seznámí s veselým a zábavným mladíkem Vlhošem, který stále v něčem plave, začne zpochybňovat své zavedené představy o světě, ve kterém žijí. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (240)

kajas 

všechny recenze uživatele

Od nově vycházejících pixarovek a disneyovek už příliš velká očekávání nemám. Vyrůstala jsem na adaptacích klasických pohádek, na starých dílech Toy Story, Příšerkách s. r. o., Nemovi, a novější animáky mě málokdy zaujmou natolik, abych se na ně podívala znovu. Jejich hrdinové jsou libovolně zaměnitelní, tématem těchto rodinných podívaných je většinou nějaká dysfunkčnost ve vztazích a hledání nápravy. Mezi živly se alespoň neodehrává v lidském světě, ale jak už název napovídá, přenese diváka do Města živlů. Konkrétně na jeho předměstí, kde žije mladá "ohňová" Jiskra se svými rodiči. Jiskra se za dramatických okolností seznámí s vodním živlem jménem Vlhoš a spřátelí se s ním. Jedná se vlastně o variaci na nesmrtelný příběh Romea a Julie, tedy lásky zástupců dvou znepřátelených rodů. Film nabízí hodně hezkých vizuálních nápadů a v závěru dokáže i mírně dojmout, jeho zápletka ale není tak silná a propracovaná, aby utáhla skoro dvouhodinovou stopáž. Na jedno zhlédnutí ale více než v pohodě. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Od Disney/Pixar už divák tak akosi očakáva veľa, tentokrát to ale bolo mierne sklamanie. Na ELEMENTAL sme sa vybrali celá rodina. Aj keď veľmi rada pozerám s deťmi animované filmy, u tohto som sa trochu nudila a viac ako film som si vychutnávala sladký popcorn. Deťom (4 a 7) sa to celkom páčilo, ale neboli také nadšené ako zo SuperMaria, ten mladší sa už asi pol hodiny pred koncom pýtal, že kedy bude koniec, takže aj za to odratávam body. Okrem iného u týchto pixaroviek očakávam, že budú vtipné, no nikto sa ani raz nezasmial. Od animácie som čakala naozaj veľa, no napokon sa žiaden wow moment nedostavil. Príbeh vcelku jednoduchý, ale oceňujem nápaditosť a originalitu tvorcov prísť s niečím novým, keďže živly v takejto podobe sme tu ešte nemali a zato dávam tretiu hviezdičku. Tiež sa mi páčilo, že vo filme nie je vlastne nikto zlý a je vhodný aj pre škôlkárov. Otázka ale je, či tých najmenších to dokáže dostatočne upútať a vlastne aj to, či Elemental za návštevu kina vôbec stojí, ani sama neviem. Animák roka to pre mňa určite nebude, na jedno pozretie ok. [Cineplex Mannheim🍿2D, dabing]. 60%. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Mohli sa teda viac zaoberať hrátkami s fyzikálnymi zákonmi než multi-kulti láskou s provplánovo liberálnou ideológiou... ELEMENTAL sa totiž až moc a príliš rýchlo a neodbytne sústreďuje na elementárnu príťažlivosť, z ktorej sa zrejme zrodí nejaký psychicky narušený obláčik s krízou identity... Ale že som roky nijaký animák nevidel a že som z očí vytlačil nejakú tú slanú vodu, tak jako dobrý. A vivisteria. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem to odkládal. Pixar už sice není, co dřív, ale pořád člověka dokáže překvapit. Dostáváme tu poměrně jednoduchý příběh ze světa živlů protnutý romantickou linkou. Zcela jednoduchá je základní myšlenka a to, že oheň a voda spolu nemohou koexistovat. Je tu pár hezkých narážek na různé typy segregací. Akorát nevím, jestli tyto věci děti zrovna ocení. Takže za mě docela v pohodě animák. "Kap, kap." ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Éterem prosakuje zpráva, že Pixar pomalu přichází o svůj zápal a servíruje už jenom suché filmy bez duše. Tak s tím já tedy nesouhlasím! Elemental diváka zaplavuje emocemi, víří nápady a nechybí mu ani ta slavná Pixarovská jiskra. Je to neskutečná hlína na jejímž konci jedno oko nezůstane suché. Hlavní postavy jsou sympatické a chemie mezi nimi je povětšinou žhavá. Jen je škoda, že film profičí jak pára nad hrncem a nedokáže předat svoji hloubku tak efektivně, jako v jiných lepších příkladech tohoto studia. Proto se občas některé situace zdají tak na sílu, nebo nedostatečně prokreslené. Ale nalijme si čisté vody, tohle že je průměrný animák? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Prvý film spoločnosti Pixar od série Autá (2006), v ktorom nevystupujú žiadni ľudia. V tomto filme sú len prvky/elementy. (MikaelSVK)
  • Peter Sohn povedal, že nápad na film bol inšpirovaný jeho skúsenosťami ako syna imigrantov v New Yorku v 70. rokoch. Povedal: "Moji rodičia emigrovali z Kórey začiatkom 70. rokov a postavili rušný obchod s potravinami v Bronxe. Boli sme medzi mnohými rodinami, ktoré sa odvážili ísť do novej krajiny s nádejami a snami – všetci sme sa zmiešali do jednej veľkej šalátovej misy kultúr, jazykov a krásnych malých štvrtí. To ma priviedlo k Elementalovi." (Arsenal83)
  • Prvý originálny film Pixaru, ktorý bol uvedený priamo do kín po 3 rokoch od pandémie COVID-19. Filmy ako Duša (2020), Luca (2021) a Keď sa červenám (2022) mali premiéru len priamo na Disney+. (Arsenal83)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama