Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Mimo (E04)

(epizoda)
  • USA The Outside
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podivínka Stacey chce za každou cenu v práci zapadnout. Začne proto používat oblíbenou mast, která jí ale vyvolá děsivou reakci a odstartuje neuvěřitelnou proměnu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

UncleG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, je mi úplně jedno, jestli je to předvídatelný, ohraný nebo zbytečně natahovaný. (Což teda je). Tahle povídka stojí a padá s hlavní postavou - která je naprosto neskutečně napsaná i zahraná. A protože patřím mezi chudý outsidery, kteří mají bordel v obýváku a divný koníčky... A bohatý lidi žijící v hezkých domech mě považujou za podivína, tak tý pidlovoký Stacey strašně rozumím. Proto jsem taky schopen soucítit s ní nejhlubší osobní soustrastí. Zásadní rozdíl mezi mnou a Stacey je, že nepotřebuju vstoupit do světa, kterýmu nerozumím.  Poznámka na závěr: "Nikdy se neotáčej zády k člověku, co ti právě "omylem" bodnul skalpel mezi voči." ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl je to poněkud utahané a ve svých jednotlivých částech ohrané. Přitom to má dobrý námět (i myšlenku) a kdyby se scénáristka zmohla na lepší dialogy a dokázala z interakce mezi postavami dostat víc - víc zábavy, víc poutavosti, víc vyjebanosti (o které to je a které podléhá protagonistka), tak bych se tolik nenudil. Bohužel je to spíše takové, jaké podávám v první větě. Závěr se mi však líbil. Ošklivá protagonistka se nějakým těžko uchopitelným způsobem změní v krásnou ženu, načež okamžitě dostává obdiv, schválení a přízeň svých vyjebaných kolegyň. Nedávno jsem se bavil s kámoškou o tom, jak ji rodina nechválí za akademické úspěchy, ale když se jí zlepší pleť, tak je důvod k oslavě. Finální záběr filmu mě však bavil - Líbí se mi, jak mezi strojeným smíchem dochází ke znepokojivému křenu a do toho hraje You Sexy Thing, což byl skvělej výběr hudby. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelá metafora na krásu. Absurdná, primitívna, umelá a zároveň originálna. Ana Lily Amirpour išla vždy proti prúdu a ani v tomto prípade sa nezaprie. Je to iné. Je to óda a zároveň kritika ženskosti, povrchnosti a krásy. Halucinačné scény úsmevné, vzťah Micucci a Starra uveriteľný a na významy bohatý. Pritom je to taká hlúpa béčková banalitka. Ale funguje to. Aspoň pre mňa. Divné a iné príbehy mám rád. Hlavne keď nie sú úplne divácke. A hoci to tentoraz nezaváňa Lovecraftom, bavil som sa na tom. Zase raz sa to môže pochváliť výborným castingom. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně osobitá epizoda (Amirpour zcela vlastní), která vyniká především stylem (mizanscéna, color-grading, kamera, všechno perfektní). Herci super, groteskní podtón taky, jen ta metafora vcelku dost průhledná, ale ničemu to vlastně v konečném důsledku nevadilo. Taký coenovsky vtipně podtaktovaný body-horror. ()

Cedr odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako desetiminutový studentský kraťas na youtube by to bylo okey. Jako hodinová epizoda to má pramálo co nabídnout. Nudné až vyloženě otravné. Jediným kladem jsou opět pěkné kulisy/interiéry/kostýmy a produkční hodnota obecně. O síle námětu předchozích epizod by se dalo polemizovat, ale každá zatím měla aspoň specifickou dávku šarmu. Povídku, scénář i režii této epizody měly podle všeho na starosti tři různé dámy... čímž děkuji za potvrzení teorie, že dobré spisovatelky, scénáristky a režisérky prostě neexistují. Sorryjako. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě zazní celkem 3x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama