Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hilary, starší z obou sester , hraje na flétnu, její sestra Jackie na cello. Celé dětství jsou nerozlučné. Z Jackie se stane slavná virtuoska. Ve světě se cítí sama, bez domova, bez lásky. Rodina si připadá odstrčená, hlavně méně úspěšná Hilary. Propast mezi sestrami se časem stále prohlubuje. Jackie se zamiluje do Daniela Birenboima, slavného dirigenta. A zatímco svět oslavuje jejich lásku, něco se s Jackie začne dít. Neustálá únava ji přesvědčuje, že se sama sobě ztrácí. Přestane cítit své prsty. Utíká ze světa slavných, od manžela. U Jackie propuká smrtelná nemoc - roztroušená skleroza. Slavná cellistka se stane slavným invalidou. Jak se její konec blíží, nacházejí k sobě obě sestry po mnoha letech opět cestu. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobný typ životopisných filmov väčšinou diváka nesklame, pretože ak už si vyberáte osobnosť, ktorej sa chcete venovať, vyberiete si čo najzaujímavejšiu a hlavne kontroverznú a kvalitní herci a herečky sa o danú úlohu len pobijú. Potom už len stačí, aby ste látku nezmrvili po režisérskej stránke, ale s kvalitným obsadením sa takéto filmy točia aj sami. Toto nastalo aj v prípade Hillary a Jackie. Jeden z mojich prvých artových filmov, aké som kedy videl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dívenky od útlého dětství milovaly hudbu. Jedna vynikala ve hře na příčnou flétnu, druhá na violoncello. Jedna byla talentovanější, druhá zase cílevědomější. Ačkoliv se jejich cesty nakonec vydaly směry, které byly nejsilnější, po letech se setkají na farmě, na které zazní podivné přání, až egoistická touha. A z životopisného kousku se stává zajímavé drama, ve kterém i nadále hraje první housle úzká vazba mezi oběma sestrami. Hudba tu má své kouzlo, výkony obou žen se dají jen chválit. Chyby by se našly, ale kašleme tentokrát na ně. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velice působivá, emicionální podívaná. Kvůi takovýmto skvostům se vyplatí nezavrhovat filmový průmysl. O hudbě, o lásce a všem ostatním, tak krásně poeticky...jelikož je to film o hudebnicíh, tak je hudba naprosto dokonalá, dále vynikají výkony hlavních hrdinek a od tohoto filmu mám v paměti skvělou Emily Watson, která mě více uchvátila snad jen v Opilí láskou... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jde o citové vydírání, v mnoha místech velmi samoúčelné a ničím objevné téma. Herecké výkony Emily Watson i Rachel Griffiths jsou fantastické, nic to ale nemění na faktu, že polovina filmu byla nudná a pro mě značně nezajímavá, a to hlavně proto, že lítá od tématu k tématu a jako celek prostě nefunguje tak, jak by měl. Při těch nadšených ohlasech, které se na tohle dílo snášejí ze všech stran, pro mě těžké zklamání. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Příběh celkem neoriginální, ale strhující výkon Emily Watson mi vše vynahradil. Takhle nějak si představuju drama podle skutečného lidského příběhu. Myslím že tohle už režisér Tucker nikdy nepřekoná. Dokonalá souhra mimořádných hereckých výkonů, skvělé kamery, neméně dobré hudby a v neposlední řadě jasná odpověd na otázku co je lepší? Zda obyčejný život po boku milujícího manžela a shopnost se radovat ze všedních věcí a nebo sláva, obdiv a peníze. Doporučuju všem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Jacqueline du Pré (Emily Watson) je považována za jednu z nejlepších violoncellistek všech dob. Kvůli svému onemocnění musela zanechat hraní již ve 28 letech. Zemřela o 14 let později ve věku 41 let. (TroiMae)
  • Emily Watson se učila hrát na violoncello již od svého dětství, takže pro roli Jacqueline du Pré měla velmi dobré předpoklady. Pro svou roli cvičila tak dlouho a intenzivně, že jí často od hraní krvácely prsty. (ČSFD)
  • Ve filmu zazní úryvky z básní „Among School Children“ od W. B. Yeatse a „Romance“ od W. J. Turnera. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno