Reklama

Reklama

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (160)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mišmaš, který si bere z Počátku, Minority report i Prokletého ostrova a míchá z toho takovou kejdu, že divák ani neví, zda něco z toho je míněno vážně, nebo si tvůrci dělají srandu. Neobvyklý Rodríguez s nehodícím Affleckem v podivnosti, která nikdy nestrhne, hloupostí odzbrojuje ale zvláštním způsobem dokáže bavit. Lepší 2* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rodriguez sa zahral na Nolana a katastrofálne mu to nevyšlo. Vznikla prekombinovaná nezmyselná hovadina v ktorej je možné absolútne všetko. K tomu to má otrasne zahrané postavy, takže napätie je celkovo na nule. Námet s hypnózou, keď chlapík vďaka pár slovám urobí z druhého človeka poslušného psíka, mi vždy pripadal trápny. Prvú hodinu je to aspoň absurdná zábava na účet tvorcov. Po odhalení, kto je kto a na ktorej strane barikády vlastne stojí, to je už len totálna nuda. Jedna hviezda za pár zručne natočených akčných scén. Zaslúžený megaprepadák. 2/10. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

To se vám takhle v baru sejde Trojklanně zanícený netopýr s Touhou prznit tvůrce nejlepších netopýrů a Touha Trojklanně zanícenému netopýrovi říká: „Trojklanně zanícený netopýre, já tě sežeru.“ A Trojklanně zanícený netopýr nehne brvou. Asi takhle nějak mohl vypadat vtip před bankou, kdyby chtěl být Rodriguez krutopřísný k(K?)ameňákový vtipálek a nezvládl toliko vykrádat sám sebe a zejména jiné, pročež když už hledal nějakou pořádnou Dominu, měl si dát raději normální inzerát třeba někam do El Metra a dále si nemrvit mlýnkařskou pověst podobným hokuspokusem, který dělal dojem příjemně sedmdesátkově mrazivého mysteriózního thrilleru pouhých cca 10 úvodních minut, aby následně rezignovaně přiznal další Bobbyho scénáristické béčko (a když už vyčórované, tak navíc dost neumětelsky, což mj. vyústilo i v rádoby sofistikovaného viselce, jestli teda jako vlastně vyhrál Kwisatz Haderach nebo Gilda), v němž ovšem tvůrce vyměnil svou osobitou Desperádně Mačetovskou patinu, jež tomu vždy dodala nadsázkový šmrnc a dojem jednoznačně chtěného, za snahu o seriózní áčkovost, která z toho ovšem ve výsledku udělala pouze křečovitě rozpačitou parodii, v níž se, aby té hrůzy snad nebylo málo, režisér navíc tentokrát kástingově „poněkud“ utnul, neb obsadit do poměrně emoční role někoho, kdo za celý snímek téměř nezmění výraz v xichtě, by snad bylo možné s někým jako Lino Ventura nebo Mark Rylance, ale s Mr. Pokrfejsem rozhodně, ale rozhodně né (!!!), anžto snaha o mimické projevy řečeného jelimana ve mně jako vždy vyvolávala silně ambivalentní pocity, zda řvát smíchem či ze zoufalství nad tím, čím jsem to zase zabil hodinu a půl života. Tak snad jedině Bragovic Alči, která z toho jako jediná dělala jakž takž ukoukatelnou záležitost, tedy na tomto místě gratuluji ke druhému zářezu v rubbermanovském triatlonu Démon – Eflek – Nýjo. P.S.: Obsahovalo přítlačná křídla! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Inception z bazaru. A presne takto si predstavujem film, ku ktorému vám scenár vygeneruje do piatich minút umelá inteligencia. Bez hanby nahádzané cudzie nápady dokopy, od spomínaného Inception, cez Now You See Me, až po ľubovoľný béčkový myster thriller z deväťdesiatich rokov. Zaobalené do núdznej réžie Roberta Rodrigueza, ktorý už dobrý film nenatočil takmer dvadsať rokov. Jedinou záhadou tu ostáva ako sa mu podarilo zhypnotizovať Bena Afflecka, aby na podobnú lacnú vtákovinu kývol a štúdio, aby mu na to dalo prachy a ešte film aj poslalo do kín po svete. Hlúpe až to je na smiech, otrasne vyzerajúce, zle zahrané, bez štipky napätia a ešte aj s tak chabým tempom, že aj tých 90 minút je problém usledovať. Robko, toč si radšej ďalej Spy Kids. CELKOVO: 3/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Affleck vizuálne dozrieva fakt že super, sympaťák a zároveň drsňák, viem si predstaviť, že za pár rokov bude točiť filmy typu Taken :) Myšlienka zaujímavá, ale neskutočne skratkovité, uponáhľané, chcelo by to aspoň 20-30 minút naviac. Potitulková scéna asi zbytočná, keďže pokračovanie toto nikdy nedostane, ale bodaj by... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Robert Rodriguez napsal první scénář k tomuto filmu už v roce 2002 a přiznal, že je to jeden z jeho oblíbených příběhů. (Sebule)
  • V apríli 2022 Robert Rodriguez potvrdil, že podobne ako v jeho predchádzajúcich filmoch spolupracoval na projekte spolu s rodinnými príslušníkmi. Jeho syn Rebel Rodriguez je skladateľ na plný úväzok, Racer Max je spoluautor scenára/producent, Sid Rodriguez je technik špeciálnych efektov, ​​dcéra Rhiannon mala na starosti grafické záležitosti a jeho druhý syn Rocket robil s otcom strih. (Arsenal83)

Reklama

Reklama