Reklama

Reklama

Slimáci

Trailer 1

Slizká smrt se plazí k nic netušícím obětem. V nenápadném americkém maloměstě se začínají množit případy záhadných úmrtí. Policie i lékaři jsou bezradní a jediný, kdo tuší hrozivou pravdu, je hygienik Mike Brady. Jenže jeho teorie o masožravých slimácích je úřady ignorována. Až do doby, kdy se ukáže, že mladík má pravdu a že za desítky brutálně zavražděných obyvatel města opravdu mohou zdánlivě neškodní černí slimáci. Ulice i domy jsou takřka přeplněné slizkými posly smrti a zdá se, že na záchranu nevinných je již příliš pozdě. (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Přemejšlim, jestli ten "černý humor" a debilita k filmu patří a je záměrná, aby tím podtrhly klasickou béčkovou šablonu hororů osmdesátých let, nebo vznikly nedopatřením a zapůsobily na mě omylem (např. scény, kdy slimáci útočí, při kterých jsem se zkrátka musel pousmívat; jako třeba, když sledujeme, kam až je schopnej zajít chlápek, kterej slíbí ženě, že jí z kytek sundá humus v podobě slimáčích vajíček - manželka si doma luxuje s cigárkem za doprovodu šílených šlágrů, zatímco starej si ve skleníku hraje na Rockyho a buší do všeho ve snaze, že plže v rukavici, kam už se mu stačili schovat, usmrtí, až se nakonec odváží sáhnout po sekeře a--), nicméně solidní průměr, kterej utekl celkem příjemně, to je... ;-) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Asi prvni horor, ktery jsem mel tu cest videt... Nasi rodicove dali venku nakou oslavu a kamarad to prinesl na VHS. Bylo nam tak 5 let. Do dneska si pamatuju tu scenu, jak si ten manik useknul ruku sekerkou (mel v rukavici slimaky). Docela dlouho sem se tohop filmu bal. Od te doby jsem ho videl este tak jednou... Chtelo by to este nak tedka shlednout, abych si urovnal myslenky :D ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Slimáci, žijí-li pohromadě, a nemají-li jídlo, tak požírají jeden druhého, až zůstává jen hromada skořápek a jeden, vítězný slimák. Ten žije nejdéle, ale nakonec taky po něm zbude jen ulita. Už to je horor jako řemen, ale scenárista a režisér chtěl od slimáků víc. Místo, aby si pochutnávali na nich lidé, tak si na lidech pochutnávají slimáci a divák aby se na to díval? Jelikož hlavní díl práce na filmu odvedli Španělé, tak v tom nevidím nic jiného, než vměšování se do Francouzů, kteří baští slimáky nejvíce ze všech národů na Zemi. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

No, do paroma! Veď presne takýto nechutní slimáci bez ulít sa v posledných rokoch ukrutne premnožili v našom kraji. Vytlačili všetky ostatné, pôvodné druhy. Sú všade. V záhradách, na dvoroch, na lúkach, na poliach, v lesoch... a žerú všetko, čo im príde do cesty. Našťastie sa ešte zatiaľ nepustili do ľudí. Avšak podľa toho čo som videl v tomto španielsko americkom filme je to len otázka času. Som z toho silne znepokojený. Čaká nás invázia agresívnych, vražedných, mäsožravých slimákov? Obávam sa, že hej. Bude to horror. *** ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno v šerém dávnověku jsem Slimáky četl, v brožovaném komerčním vydání. Z celý knížky si nejlíp pamatuju asi jen líbivou obálku, a proto jsem si chtěl oživit paměť. Ale to jsem si naběhl. Vizuálně (auta, účesy, oděvy) film sice odpovídá pozdným osmdesátkám, ale svým scénářem, vypravěčskými postupy, hudbou a celkově archaickým stylem patří spíš někam do raných sedmdesátek. Stručně řečeno je zastaralý, pitomý a debilně natočený. A ozvláštněný děsivými, tedy děsivě hrajícími pseudoherci. Topornými, teatrálně deklamujícími, přehrávajícími. Jak říkám, být Slimákům aspoň o patnáct járů víc, řeknu si "No jo, pravěk, tenkrát se holt takhle blbě točilo...". Ale ještě v osmaosmdesátým?! Nepochopitelné. Nechtěně nejvtipnější okamžik: Sekání si ruky v rukavici ve skleníku. Snad jakákoliv partička zhulených filmařských amatérů by něco takovýho dokázala natočit líp. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, na Islande a v austrálskom štáte Queensland. (Paldiny)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Shauna Hutsona. (Hans.)

Reklama

Reklama