Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemec Jerry Zaks dostal v roku 1996 príležitosť, aby natočil svoj najúspešnejší film. Štedrá produkcia, kvalitne spracovaný scénar, zaujímavý psychologicko-dramatický námet a hviezdne herecké obsadenie predurčovalo snímku "Marvinova izba" úspech. Trocha som sa však obával toho ako to nie moc skúsený režisér Jerry Zaks zvládne spracovať. Napokon to dopadlo velice dobre. Zaks natočil výborný film. "Marvin´s Room" je silne emotívna dráma. **** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Napísal by som, že tento film je určený skôr pre ženy. Meryl Streep zahrala skvele rolu Lee. Zaujímavý dej. Myslím, že to je ukážka pre všetkých ľudí, pretože toto sa môže stať každému a nie každý má skvelé príbuzenské vzťahy. Potom už záleží na človeku, či sa obetuje alebo bude sobec. Lee rozhodne neodsudzujem za jej prvotné správanie. Je to ťažké sa obetovať na celý život. Leonardo DiCaprio veľmi nevynikal, i keď hral dobre. Hodnotím celkovo priemerne. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Herecky nadprůměrné melodrama (trojice oscarových laureátů + rebelský žhář Leonardo DiCaprio ještě v předtitanicovské éře) o dvou rozdílných sestrách, které se před dlouhými lety v ne nejlepším rozešly a nyní je má opět sblížit vážná nemoc jedné z nich. Nenápadný, na festivalech oceňovaný snímek o střetu rozličných pohledů na život a jeho naplňování nabídne několik velice dobře napsaných postav, ve kterých si divák vždycky něco najde!! ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Já se často nechám strhnout jakoukoliv atmosférou a nalazuju se na podobnou frekvenci jako má film, ale když dostanu prostor, že se film i o vážným tématu nebere zas tak vážně, vydere se na povrch velice snadno mý cynický já, co se směje. A tady mě ještě popichovali - a já se smála, hodně. Mám ke stáří a životu fakt úctu, ale třeba s dědečkem to prostě udržet nešlo, a jsem vlastně trochu naštvaná, že mě donutili tohle znevážit. Dojáková hudba Rachel Portman spíš škodí tomuhle (na Hollywood a na téma: vážné nemoci) celkem s nadhledem a humorem zplozenýmu dílku. I když samozřejmě patos se taky najde, ale mohlo bejt dááleko hůř. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Drama na velmi vážné téma. Pokud hledáte něco na rozveselení, tak tohle není to pravé pro Vás. Jediná světlá chvilka je jakýsi cliché konec, který mě trochu zklamal. Ovšem hvězdné obsazení, na které já obyčejně moc nedám, vlastně působilo velmi nevtíravě a díky hercům celý příběh vyzněl velmi přirozeně. Film je celou dobu velmi koukatelný a proto vám krásně uteče. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)
  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)

Reklama

Reklama