Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Napísal by som, že tento film je určený skôr pre ženy. Meryl Streep zahrala skvele rolu Lee. Zaujímavý dej. Myslím, že to je ukážka pre všetkých ľudí, pretože toto sa môže stať každému a nie každý má skvelé príbuzenské vzťahy. Potom už záleží na človeku, či sa obetuje alebo bude sobec. Lee rozhodne neodsudzujem za jej prvotné správanie. Je to ťažké sa obetovať na celý život. Leonardo DiCaprio veľmi nevynikal, i keď hral dobre. Hodnotím celkovo priemerne. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Další herecký koncert, tentokráte pro Meryl Streep a Diane Keaton, v menší míře pak i pro Leonarda DiCapria (ale to mě osobně nijak nepálí). Je to sice jen další z řady dramat let 90., se sobě typickou krásnou hudbou a slzymačkajícím tématem, v tomto případě na mě však vše zapůsobilo tak nějak... lidsky, dojemně, smutně komicky a bezútěšně zároveň. No... a zkuste tohle trumfovat. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Komornejšia dráma, nabitá hereckými hviezdami. To je asi na tom aj to najlepšie - charizmatická herecká zostava, aj keď musím podotknúť, že sa tu veľa nenarobili. Leo hral jeho obľúbeného rebela, ktorý mu ide štandardne vynikajúco a obe dámy do svojich postáv tiež toho nemuseli veľa vložiť. Po hereckej stránke pre nich rutina. Dejová linka si zobrala na mušku vývoj vzťahov v rodine s chorými členmi, o ktorých sa treba starať. Vyhranili sa tu dve stanoviská i so svojimi plusmi a mínusmi. Čo sa mňa týka, páčil sa mi hlavne rozvoj vzťahu medzi matkou a starším synom. Atmosféra snímku si ma však nedokázala získať. Ani po emočnej stránke tu nebolo nič, čo by zdvihlo latku troška vyššie ako len na priemer. Chcelo to lepšie dramatické spracovanie a viac vyhranenejších situácií. 65/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k příběhu a obsazení spíše nepříjemné překvapení v podobě vleklé nudy, vlažných emocí a nepřesvědčivosti. I v případě ne zrovna neotřelé zápletky v podobě nemoci v rodině a objasňování starých křivd bych od protagonistů představovaných Streepovou, De Nirem, Keatonovou a DiCapriem čekala lepší výkony a ponoření se hloub než na mělčinu. Člověk by asi neměl nic očekávat automaticky. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Koupila jsem si kdysi tento film na levném dvd díky hvězdnému obsazení a slibnému dramatickému obsahu, který mě vždy jakýmsi způsobem zaujme. Nemýlila jsem se s tím, že je to kvalita. Líbí se mi takové filmy, které zarputile do diváka necpou to, že jsou dokonalé a jedinečné.. Ale ukazují život takový, jaký je. Je to mnohem lepší než lecjaká vyumělkovaná situace plná různých nemožných zvratů..Vytkla bych tomu jedině pomalý rozjezd děje...Není to úplná špička ale nenásilnou formou ukazuje, že i z maličkostí může mít člověk velkou radost, protože takoví nemocní lidé jsou(většinou)-užívají si života dokud jim ještě nějáký zbývá a my ostatní bychom to měli dělat také. Osud nakonec rodinu svedl dohormady a to je na tom to krásné. Síla lidského srdce-pouta mezi blízými i tyto city z nás dělají lidi... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)
  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno