Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,8/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 73%, Audience Score - 67% | FDb.cz - 70.7% | Tak kupodivu se nakonec jedná o dost nadprůměrnou heist oddychovku se skvělým Edem Nortnem, též velmi dobrým sympaťákem Bobem, ale Brando........hrůza! Samozřejmě to má své chyby (a ne úplně málo), ale Frank Oz měl na režisérském postu vždy pro komedie nesmírný cit a my si tento film též užili (třeba obchodování v parku je dokonalé! :), byli jsme i trochu napjatí a několikrát jsme se od srdce zasmáli, k tomu ještě na poslech dost dobrý hudební motiv od Howarda Shora a vyjde z toho tak 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

The Score mě osobně připadá jako takový lehký mix Heatu (některé dějové prvky, dialogy), Loupeže po Italsku (podobná formální stylizace) a tak trochu i Dannyho parťáků ("přechcávačka"). Všechno udržuje v chodu poměrně solidně odvádějící práci Frank Oz, za asistence De Nira (a jeho ruka ve filmu je hodně znát). Sám De Niro totiž do filmu vnáší takovou tu potřebnou dávku alespoň částečné realističnosti a uvěřitelnosti celé loupeže. Tudíž nečekejte žádné megavýbuchy a megamasakry alá Emmerich nebo Bay, ale spíše komornější příběh s šikovně inscenovanou scénu loupeže, kde člověka nejvíce zaujmou technické fígle, které hlavní hrdinové používají. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Chytry ovsem nikterak napadny a zazivny film. Vsechno filmarsky slape jak ma, herci jsou slusni, pribeh postupem casu nabira na obratkach a vsichni ocekavame zaverecne rozuzleni. Ovsem je to tak nejak vsechno fadni, nicim neprekvapujici, coz stahava tenhle film do prumernosti, kam si myslim, ze rozhodne nepatri. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prošedivělý De Niro, 200kilový Brando a fantastický Norton. To je herecké obsazení zlodějského filmu, který první třetinu nudí k smrti, druhou člověka pomalu vrací mezi živé a v poslední třetině příjemně pobaví a překvapí. Když je Norton na scéně jedná se pětihvězdičkový koncert. Je však jasné, že tam nemůže být dvě hodiny v kuse. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Klasická zlodejčina v štýle kto z koho. Samozrejme, že starý mazák asi toho vie viac. Ničmenej záver je na filme ešte relatívne najzáživnejší. Norton aj DeNiro hrajú svoju klasiku, Marlon si ešte raz strihol pomerne malú úlohu ale nikto z nich - asi vinou nie najvydarenejšieho scenára, z ktorého sa nepodarilo eliminovať hluché miesta - film nedokážu zachrániť pred priemerom. Škoda, takto ostáva len návrat k filmom typu Sting... Na 4 to bohužiaľ naozaj nie je. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Brando strávil na natáčení tři týdny, předváděl se a komplikoval natáčení Franku Ozovi, zatímco De Niro s Nortonem se snažili vytěžit maximum z toho, co mohlo být zdařilým snímkem. (Rocky62)
  • Hacker hraje ve svém suterénu počítačovou hru Quake III: Arena od id Software. (Satan)
  • Píseň hrající ve výtahu při loupeži je ta samá, jaká hraje ve Smrtonosné pasti, když se teroristé dostávají do sídla Nakatomi. (Satan)

Reklama

Reklama