Reklama

Reklama

Zatmění

  • angličtina Eclipse (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pozdní odpoledne sychravého dne je předzvěstí neúplného zatmění měsíce a s tím spojených pokleslých úmyslů. Netradiční postavení Slunce a Luny dává vzniknout neobvyklému jevu, krvavému měsíci. Krvavý měsíc. Krev. Zatmění. Parafráze zatemněné mysli a eskalace tak banální situace, jakou dopravní nehoda může být. Je to již dlouhý měsíc, co okresem otřáslo zmizení ženy. Beze stop. Osiřelý manžel ztrácí bez své milované chuť do života, den za dnem se s alkoholem slévá v jeden. V ten samý čas jako opouští místní nálevnu a podnapilý nasedá do svého vozidla, se na druhé straně satelitního městečka Jonášov vstupuje do prázdné ulice mladík oblečen jako obyvatel vilové čtvrti, do které právě vstoupil. Blíží se ke staršímu, na ulici zaparkovanému, mercedesu, vytahuje planžetu, otevírá auto, startuje a odjíždí. Město Jonášov protíná okresní silnice, ale ani jeden z těchto dvou mužů se nehodlá pouštět do rizika jízdy v provozu. Oba míří k zapadlé asfaltové cestě, která vede skrze les mimo okres. Na této cestě, kterou ročně projede ne víc aut, než je znamení zvěrokruhu, se setkávají vozidla opilce a zloděje. Oba v závěsu nervózně projíždí silnicí, když jim průjezd zahradí z lesa vyjíždějící SUV, na což ani jedno vozidlo nedokáže reagovat. Ozve se rána. Rána. Krev. Zatmění. Trojice v sobě zaklíněných vozidel zcela zablokovala nevyužívanou komunikaci. Z aut se pomalu soukají tři muži, trochu zmatení, trochu zděšení. Ze zjevných příčin nikoho ani nenapadne k nehodě volat policii. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný začiatok, kvalitné rozohranie postáv, ich skrytých príbehov a zámerov, no a potom prišlo scenáristovi zatmenie do pera či klávesnice a z blížiaceho sa konca ostala horká pachuť ako po prehltnutej cigarete a že to bola Štartka. Mala to byť komédia, či nebodaj až horor? Asi sa nevedeli rozhodnúť a tak ide o žánrovú zlátaninu, kedy tvorcovia v druhej polovici začali lepiť záplatu za záplatou až takým spôsobom, že keby film bol nohavicami, tak vyzerá ako adventný kalendár. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Překvapení! Se Štáfkem jsem čekal zase jednu z nevtipných komedií, ale dostal jsem komediální drama plné zvratů a překvapivých momentů. Prvních třicet minut excelentních. Jasně, střední pasáž byla trochu udýchaná vata, ale rozuzlení celkem solidní a brutální. Na český film dost dobré. Je to spíš na tři, ale bavil jsem se a to je podstatné. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedená filmová skládačka, která v mixu komedie a thrilleru dávkuje na poli příjemné stopáže jednotlivé puzzlíky přesně tak, abyste se nezačali nudit a zároveň zdatně pochopili, o co tu vlastně kráčí, jak všecko zapadá dohromady a k čemu to nejspíš bude směřovat. Film mi už během produkce vyskakoval na FB, asi mi tím dával najevo, že já jej minout nemám. A je velmi dobře, že se tak nestalo. Štáfek ve své prozatím nejlepší roli. [viděno v Kulturní dům Chlumčany 11.4.2023] ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Nieje to komedia, skôr vtipnými scénami a hlaskami popretkávané krimi ala jedna nehoda sa stala. Zaujímavé, napínavé, miestami vtipné. "Ja jsem se nenarodil se stríbrnou lžičkou v prdeli", "Jseš kardinální ko*ot","Kdo se bojí nesmí do lesa". Aj keď zo začiatku nedáva nič zmysel, postupne sa príbeh odvíja a rozpleta. Po tej plejáde sraciek, vynikajúci film pri ktorom som sa ozaj bavil. Terezu uvidíme v spodnom prádle pri svetle sviečky. Vynikajuci Zadražil, Jackuliak. skryta reklama ifon. A ten nápad s holubmi, cinkajucimi fľašami v agonii úplne geniálny. ws ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Musel jsem chvíli přemýšlet a nakonec tedy 70-75% ... Protože na český snímek je to opravdu solidní pokrok ... Už jsem konečně v nějakých scénkách cítil !ten! thriller ... příběh je tady kopírka ale drží si svou rychlost a hlavně je to klasický rozbalování ale pozor! Dobře, provedené! Zápletka je tady doslova "zajímavě" propojená se všemi protagonisty. Obsazení je super, klobouk dolů před Štáfkem, odehrál to velmi dobře. Začátek působí jako komedie, prostředek je drama a konec je thriller. Vyber te si no ... Vadilo mi v jedné části filmu, jakési lesní červené zatmění. (Bez toho filtru by to bylo lepší) Byla zde scéna, která působila jako z mega zahraniční placené produkce nikoliv z české. (Útěk v lese a střelba za zády, bullet-time, to celé mohlo být delší) Takže takhle... Celosvětově tři hvězdy ale na ČR produkt určitě kvalitní práce co opravdu diváka nemůže urazit. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení bylo částečně napájeno mobilní fotovoltaickou elektrárnou od Energetického Holdingu Malina. (amic)
  • Při scéně v autoservisu otevírá Jakub (Jakub Štáfek) skříňku, ve které je nalepen plakát k filmu Vyšehrad: Fylm (2022) s Jakubem Štáfkem. Scenárista Jc Kovář to vymyslel během natáčení jako překvapení pro Jakuba Štáfka. (Ctidarjan)
  • Natáčení částečně probíhalo na Fakultě životního prostředí České zemědělské univerzity. (Krabroz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno