Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve světě ohroženém slunečním úlomkem letícím k Zemi uvízne osmnáctiletý chlapec cestou na chalupu v neznámém městě. Série bizarních dobrodružství ho donutí postavit se svým největším strachům – smíření se s realitou vykloubeného světa, se sebou samým a se svým otcem. (Artcam Films)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Brutální vedro vzbuzuje možná tak brutální zívnutí. Experiment je to sic nadmíru zajímavý, zejména s ohledem na otázku, jak se český tvůrce - debutant Albert Hospodářský vypořádá s tématem ne menším než je samotný konec světa. Ale výsledek je nejenže trucovitě nedivácký a zauzlující se sám do sebe, do své pseudogeniality, ale také extrémně vyumělkovaný. Hlavní hrdina je nesympatický od první chvíle, protlouká se nebetyčně světem, jediné co se o něm dozvíme je, že pociťuje vyprahlost fyzickou i duševní. Prázdnota je vůbec pro Brutální vedro příznačná (viz. dialogy, totální statika a absence výrazu). Vše je inscenované jen jako. Náhodou někdo někam jede, náhodou někdo někoho mlátí. Ano, to vše by se dalo svést na pravidla existencialismu, kde se bezcílné bloudění a nahodilost stávají normou, avšak např. Camusovo Cizinec funguje i bez toho, aniž by ho autor musel po vydání čtenářům interpretovat či doplňovat. Vidím tu pouze drolící se organickou bytost, jež se zmítá v krajině ničeho, a u níž v dobrém smyslu slova zaujme možná tak úvodní masturbační okénko. Jestli tohle má být ten slibovaný progres českého filmu, s nímž se mladí tvůrci tak rádi před novináři chvástají, pak to jde celé pěkně do... Chválu si nicméně zaslouží hudební složka, která alespoň nepříjemně zarezonuje v uších. To je však první a taky poslední dotyk, jaký Brutální vedro na diváky přenese. Škoda. Slabých 50% a to ještě zohledňuji, že jde o debut. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

První scéna na poměry české produkce působí fantasticky. Pak už je to až do závěrečných titulků jedno velké WTF. Pro znalce pardubického prostředí prochází hlavní hrdina neustálými teleporty, náhradní doprava za vlak se realizuje z autobusového nádraží, což je mimo realitu, půlka postav včetně hlavního hrdiny se často chová na hranici totální demence a návaznost dějů postrádá běžnou a někdy snad i jakoukoliv logiku. Ale stejně to chceš dokoukat do konce, protože... co kdyby tam nějaká logika s tím šutrem ze Slunce nebo připálenou omeletou míchanou s tousty nebo co to vlastně bylo někde byla? ***Ve zkratce: Něco mezi totální sračkou amatérštější než spousta amatérských filmů a na druhém pólu metaeposem pracujícím s podvědomými programy reality a přeprogramovávajícím energetická pole diváků za hranicemi schopností Alejandra Jodorowského. ***Kvesčnmark: Pan K. je nějaké cameo Franze Kafky? ***Lokální poznámka: Garáž je pizzerie v Pardubicích a žádnej takovej bejvák tam co vím není. ***Poděkování: Děkujeme PARDUBICKÉMU KRAJI, že financuje filmy, kde jsou Pardubice plné násilníků, jezdí sem jeden motoráček za celý den a krom pár náhodných urbexerů tady tedy i nadále zůstane klid a mír. Nicméně jako pocta starému autobusovému nádraží film slouží dokonale. #PardubickéLetníKino ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Hodně alternativní snímek, který určitě není pro každého a musím se sám přiznat, žel daný styl neseděl ani mně, a to mám artové snímky rád. Nejvíc se mi líbila scénka s babičkou ve vlaku. Z traileru to teda vypadalo daleko lépe a konzistentněji. Výsledkem je pro mě rozbitý a nefungující film plný nepřesvědčivých hereckých výkonů. Za mě teda zklamání. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Extrémně nadržený a upocený film o tom, kterak se divný týpek vydává na divnou cestu, na níž se mu dějí ještě divnější věci. To, že se zde všichni chovají jako kdyby byli na drogách a mají nepřirozené sklony k solidaritě, je vysvětleno působením blížícího se slunečního úlomku, který může, ale i nemusí nakonec Zemi zasáhnout. Ve výsledku jde ale jen o typický evropský divnofilm, kde panuje minumum dialogů, děj často zmatečně odbočuje a zaměřuje se i na vedlejší charaktery, a který se zkrátka snaží asi něco sdělit. Jen mi uniká co. Ani ne hodina a čtvrt se mi zdála jako nejméně dvě hodiny. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Aktuální téma je v punkovém debutu Alberta Hospodářského zpracováno odvážně a neotřele, zároveň však i nestrukturovaně a zmateně. Upocená a dusná atmosféra Pardubic a jejich okolí je předána rozhodně sympaticky, výsledek je však až příliš podivný jak pro diváka očekávajícího artové podobenství, tak pro vyznavače sžíravé satiry. Více zde. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Scénář filmu byl oceněn v soutěži FILMOVÉ NADACE v roce 2020. (NADACE)

Související novinky

Finále Plzeň začne 22. září

Finále Plzeň začne 22. září

08.09.2023

Film-iálový inter-kino-vizní festival. Jen na Finále uvidíte průřez kompletní českou audiovizuální tvorbou – filmy a seriály, které jsou v kině, v televizi nebo na internetu. Kromě projekcí je… (více)

Reklama

Reklama