Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, rok 1830. Ve městě řádí maskovaný vrah, známý jako Alchymista. Po jeho stopách se vydává nejúspěšnější francouzský vyšetřovatel, legendární François Vidocq (Gérard Depardieu). V nelítostném souboji je ale poražen a zdá se, že zabijáka už nikdo nemůže zastavit. Ve Vidocqově pátrání se ovšem rozhodne pokračovat mladík Etienne Boisset (Guillaume Canet), spisovatel který o detektivovi původně připravoval knihu. Na jeho pouti temným pařížským podsvětím čeká mnoho smrtících nebezpečí i tajemství, která neměla být nikdy odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (271)

Radim 

všechny recenze uživatele

Francouzská obdoba Sherlocka Holmese, detektiv Vidoq, není jako jeho slavnější kolega - minulost má temnější, metody drsnější, myšlení přímočarejší. Francie se tímto filmem snaží odpovědět na holywoodské vysokorozpočtové trháky a více méně se jí to daří. U filmu jsem se bavil i bál, má skvělou atmosféru a nádherně temné kulisy. ()

Bafo 

všechny recenze uživatele

tednel film u kritiky i divacky pomerne propadl... Pritom me pride vazne zajimavy a velmi dobre natoceny... V hodne vecech mi pripomina Burtonovu ospalou diru a myslim ze s ni vede dost rovny boj... Nevim proc se vsem tak nelibi a proc je vsemi odmitan... Me pride pribeh dobry, zvlastni avsak skvela kamera a dobra pointa + namet... ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Vidocq-vlk v rouše beránčím. Velmi špatný film ukrytý ve velmi působyvé podobě digitálních technologií,které však nejednou zapříčinˇují naprostou nepřehlednost dění na plátně.Závěr je stejně jako celý film naprosto otřesný a pohled na přetloustlého Gerarda, jak skáče vzduchem a dělá výkopy jako mladý akční hrdina jsou přeci jen trochu moc. Slogan hlásal:"Film, který se vyplatí vidět v kině". Já bych ho nenápadně upravil na "Film, který se nevyplatí vidět vůbec..." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Detektívka, ktorá má pôsobivý vizuál a ponúka nám nahliadnutie do temnej éry francúzka. Tento film má kopec nedostatkov. Môžme začať určitou prehnanosťou v deji, snaží sa byť niečim čím nie je, Depardieu začína upadať a jeho herecký výkon je dosť strnulý a aj keď viem že Pitof je francúzky Cohen musím uznať že aspoň s týmto filmom dokázal ako tak zaujať. Teda aspoň mňa. Pretože aj napriek všetkej svojej kvázi umeleckosti a dokonalosti diela skĺzava do určitej fázi tuposti čo z neho robí film, ktorého jediným účelom je skrátka vypnúť a nechať sa unášať tou atmosférou alebo to dáko pretrpieť, lebo zase ak sa na to pozerám zo strany nezaujatého diváka fantóm lúvru je väčšia, tupšia, debilnejšia a umeleckejšia sračka, ktorej môže zdatne konkurovať film na plný plyn. inak sa dá povedať že som to pretrpel, aj užil, vychutnal aj sa k tomu vrátim a keď pre nič iné tak aspoň preto aby som mal film ktorý začal potápať kariéru Gérarda. Ja viem že je to nemoralistické ale aj také filmy musia byť. Nie? ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

3.5* Zvláštní... Žánrově fantasy krimi, což mi vůbec nevadí, líbí se mi i prostředí a doba, do které je historická osoba Vidocqa zasazena, a i konec mě vlastně překvapil, protože jsem vůbec nečekala, že Alchymistou bude... No ale, jediné z čeho jsem trochu v rozpacích je vizuál snímku (i když se mi docela líbil), hlavně kamera. Většina scén v interiéru vypadá hrozně amatérsky natočená (dle mého názoru je to často nepřirozeným nasvícením a tedy vůbec prací s kamerou, ale možná to tak tvůrci zamýšleli) a většina scén v exteriérech vypadá jako kýčovitá HDRka (ne, že bych pro to částečně neměla slabost, jen konstatuji :) Na druhou stranu hudební stránka je skvělá, hercům jejich role bezvýhradně věřím a Alchymistova maska vypadá fakt dobře! Jo, a jistá podobnost s filmem "Z pekla" by tu byla - ale oba filmy byly natočeny téhož roku, takže těžko říct, jestli je to náhoda, nebo se někdo někým inspiroval. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Původní návrh scénáře od scénáristy/režiséra Davida Fakrikiana a scénáristy/herce Alexandera Pesla popisoval, jak fantom bojuje pomocí politických intrik. Dále měl film končit scénou odehrávající se 3 dny před revolucí v červenci 1830, kde se tisícovka francouzských občanů vzbouřila proti policii. Producenti to ale považovali za příliš podvratné a vyřadili to. Ponechali jen jména hlavních postav. (HappySmile)
  • Do role fantoma byl původně obsazen Daniel Auteuil, nakonec byl ale nucen odejít kvůli problémům s rozvrhem, když bylo natáčení filmu posunuto. (HappySmile)

Reklama

Reklama