Reklama

Reklama

Noční směna

  • USA Graveyard Shift
Trailer

Dva zaměstnanci továrny Bachman Mill jsou pověřeni vyčistit krysami zamořené sklepení výrobních hal. Nikdo však netuší, že krvežízniví hlodavci nejsou to nejhorší, na co mohou v podzemí narazit. (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Začátek devadesátek a tenhle surovej kousek, kterej jsem viděl v notně telecích letech. Osobně myslím, že tohle je značně underrated záležitost a to především pro svou parádní atmosféru, osmdésátkovou kameru a ony geniální analogový triky, kterých se neumím do teď nabažit. Sice pořádná akce vypukne až v samotném závěru, ale asi by jste si netipnuli, kdo tam celou dobu masakruje dělníky a bydlí pod hřbitovem.. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jako, že často nevyhledávám krysí populaci, tak Noční směna mi úžasně sedla. Smrduté kobky a nekončící tunely, jenž jsou rejdištěm olysalých potvůrek nevzbuzují právě velkou důvěru. Snaha o nápravu vloženou do slizkých rukou deratizátora Clevelanda pro kterého je práce posláním, je prozatím marná; to je jasné každému kdo ho vidí. Ten hovnojed neúnavně a s urputným gustem po léta znečišťuje místní říčku těmi nejodpudivějšími splašky. Pelech (ne)korunované vládkyně textilního průmyslu dosahuje neúnosné hloubky vykutané snad přímo žíravinotvornými exkrementy. A v takovém prostředí mají ti nebozí dělníci něco vygruntovat. Jó, to všemocné odbory, už by s těma sviňuchama po zásluze zarejdili. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, z čeho všecho nejsou schopni udělat film. Dokonce i z ne moc povedené a nezajímavé Kingovy povídky.... A přesně, jak se dalo očekávat. Z Kinga si vzali jen název a námět, tak 60-70% děje filmu vymyslel scénárista a s Kingem nemá nic společného. A možná proto je to na rozdíl od původní povídky alespoň koukatelný, průměrný „monstermovie“. 2,5* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tuhle Kingovu povídku mezi jeho nejlepší fakt neřadím a film je klasická nevzrušivá kingovská adaptace, jakých bylo v devadesátkách ve videopůjčovnách plno. Pochválil bych libou atmosféru hororového béčka přelomu 80. a 90. let, kameru za fajnové úvodní záběry mlýna, výpravu za exteriéry a interiéry mlýna a Stephena Machta, kterej je správnej shady boss. Dějově to ale dvakrát zajímavé není, hrdina i jeho představitel nevýrazní a vraždy/gore/monstrum taky slabé. Přitom tahle výprava do podzemních útrob krysami zamořeného starého mlýna sousedícího s hřbitovem měla potenciál na výživný horor, byť mě krysy nijak neodpuzují ani neděsí. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Filmu se nedá upřít určitá zábavnost, ale nevím zda-li si Stephen svou knihu představoval takto na platně. Pro mě byl film nejlepší ze začátku, pak se to postupně snižovalo k hranici, kde jsem začal pociťovat chaos v ději a celý konec který se odehrával kdesi ve sklepení a v nějakých šachtách mi přišel spíše nudný. Škoda. 50% za ten začátek. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Budova v podzemí, v ktorej sa dej odohráva, sa volá Bachman Mills, na počesť Stephena Kinga, ktorý písal aj pod pseudonymom Richard Bachman. (Kadas97)

Reklama

Reklama