Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

ON:-Takže ty s ním spíš? ONA:-Áno. ON:-Takúto odpoveď som nečakal. ONA:-Takže vidíme sa večer? ON:-Jasné.... Možno nie je komédia, ktorá by každého príjemne potešila. Ale je to mega zábava, so skvelými hercami z nich samozrejme celému filmu kraľuje nielen Steve Martin ale samozrejme Eddie Murphy. No a krásna Heather Graham sa musí páčiť každému! ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Filmársky priemysel, komici (dnes už asi len niekdajší) Steve Martin a Ediie, režíruje Frank Oz (A čo Bob?), sexy Heather Graham. Toto všetko mi behalo hlavou pred pozretím filmu, ale keďže som asi pred 2 dňami zhliadol Zamilovaného profesora 2, nemal som chuť na niečo s Murphym. Nakoniec som to pozrel a bol som veľmi prekvapený. Dostal som veľmi zábavnú a svižnú a myslím aj originálnu komédiu, kde aj Martin a Murphy predviedli, že im ešte niečo z talentu zostalo. Fakt som sa veľmi bavil a odporúčam ju každému. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Především Steve Martin ukazuje, že když chce dokáže napsat opravdu vtipný scénář a Eddie Murphy ukazuje, že když chce, umí hrát. Jeho dvojrole je výborná. Krásnou děvkoidní roli má Heather Graham. Základem je ovšem Martinův brilantní scénář s úžasnými dialogy a gagy. A závěrečný film Padělané kabelky a ninjové stojí taky za to. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

pohodova a hlavne velmi originalni komedie! neotrely namet dodal samotny steve martin a nebal se prizvat notorickeho pritahovace nizkych navstev a zlatych malin eddie murphyho a to dokonce do dvojrole (vzpomenme na nechvalne prosluleho zamilovaneho profesora). kupodivu vsak ed nehraje privni housle, houslistou n°1 je bobby bowfinger, ed wood prelomu stoleti, toho casu zrovna v dolni casti karierni sinusoidy. a skrabe se nahoru za kazdou cenu. bobby v tom proste umi chodit a ukazuje nam, jaxe taky da tocit film, za minimum nakladu s nejvyzsimi ambicemi. nojo, ukecany pseudointelektualni komorni retra dokaze tocit kazdej, zejo hrebejku. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý rozpráva o nadšencoch filmového umenia, len trocha v iných podmienkach. Trochu mi to splývalo so všednými home-movie pokusmi - a práve to robí tento kúsok milým a zábavným. Keď človek nevie prísť na to, čo je to zázračné plus v nejakom filme, pravdepodobne to bude Terence Stamp... Aj komiksový nepodarok Elektra sa oplatí pozrieť kôli jeho 30 sekundovému billiardovému výstupu :D (mimochodom je to v 38. minúte) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno