Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

venina 

všechny recenze uživatele

Po přečtení recenzí jsem se docela těšila, ale tento film mě zklamal.... začínala jsem tak u 3*, ale s každým dalším estrádním pitvořením Billa Murraye postupně odpadávaly až jsem skončila u 1*.... křečovitá, předvídatelná karikatura, snad jen narcistický psychiatr byl uvěřitelný. Na konci zbyl jen pocit trapnosti a tichá vzpomínka na Jacka Nicholsona a jeho obsedatního Melvina Udalla v Lepší už to nebude. ()

lacertacz 

všechny recenze uživatele

Pokud si vybíráte filmy pomocí klíče „kde hraje Bill Murray, to bude výborný film“, může vás tahle komedie zklamat. Hezký nápad, tuctové řemeslné provedení, umakartoví herci. Bill Murray má sice ve filmu několik výborných míst, ale také řadu míst, kde se pitvoří a přehrává. Zajímavé by bylo, kdyby místo BM opravdu hrál hlavní roli Woody Allen (prý mu to tvůrci filmu nabídli). ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie, která mi tak nějak přiblížila skvělého komika Billa Murraye, který zde hraje bravurně. Jeho spojení s Richardem Dreyfussem je zajímavé, ostatně jako samotná Dreyfussova role, která mu padla jako ušitá a dělá z něj takového pomyslného záporáka filmu. Konec mi přišel možná až moc bláznivý, ale nejspíš to byl účel. Rozhodně doporučuji pro výborné pobavení. ()

VeraF 

všechny recenze uživatele

Olala :-) ...naprosto osvěžující film, který mi vždy způsobí příjemné culení. Bob Billa Murraye je magor tak trochu na pěst a tak trochu k pomilování, ale Murray je v tom výkonu tak vytrvalej a dobrej, že je to odzbrojující komedie. Film má mírně konejšivé účinky nedělního filmu. Definici ;-) nedělního filmu naleznete v mém komentáři k filmu Kráva. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

film hodně stojí na výkonu Billa Murrayho, skutečnost, že ten je výborný, dává i filmu dostatečnou šťávu. Už od začátku se objevují vtipné momenty a postupem času jich přibývá, nejvtipnější je pak hlavně poslední část filmu, ta se hodně povedla. U většiny filmu to bývá opačně, zkraje řada fórků, ale postupně humoru spíš ubývá. Nadprůměrný snímek, ideální oddychovka, která vykouzlí dobrou náladu ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Julie Hagerty byla jen o 10 let starší než její filmová dvera Anna. (HellFire)
  • Dům, ve kterém dr. Marvin trávil dovolenku se svou rodinou, se nacházel ve Virginii u jezera Smith Mountain. (HellFire)
  • Leo Marvin je psychiatr, jehož děti se jmenují Anna a Sigmund. Jedná se samozřejmě o odkaz na světově proslulého psychiatra Sigmunda Freuda a jeho dceru, dětskou psycholožku Annu Freud. (HellFire)

Reklama

Reklama