Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Opět mě Bill Murray přesvědčil o tom, jaký je to dobrý herec, jelikož jsem mu to, co hrál opravdu věřila. Díky němu jsem dala o hvězdičku víc. Myslím, že bych s ním asi taky občas ztratila trpělivost, ale byl tak krásně neškodný, že bych asi byla ráda, že je můj pacient a posléze třeba můj přítel. Občas takový nesnesitelný andílek..:-) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Příjemná a inteligentní komedie se skvělou ústřední dvojicí Murray-Dreyfuss. Kdo z nich je ve skutečnosti blázen? Škoda že prostředek filmu je trochu nemastný, avšak první půlka a samotný závěr to bohatě vynahradí. Není to film, u kterého byste se smíchy váleli po zemi, ale je to taková hezká oddechovka. ()

Reklama

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Posledních pár filmů, které jsem s BM viděl mě docela nadchlo, především Ztraceno v překladu. Tohle se však v mých očích nepovedlo. nebo jsem neměl trpělivost prokousat se dál, než k tomu, jak Bob začne shánět doktora Marvina, který odjel na dovolenou. V obsahu jsem si teď přečetl, co bude následovat a ani nelituju, že jsem to nedokoukal. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Výtečně napsaný i zahraný příběh na klasické téma o tom, jak si psychotik a psychiatr postupně vymění role. Komedie v tom nejlepším slova smyslu - smál jsem se snad každou minutu. Smutný komik Murray má sice ještě dost vlasů, ale už v tomto filmu jsou vidět záblesky jeho dosavadního opusu magnum - Zlomených květin. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $63,707,829Tržby Celosvetovo $-Bill Murray vs Richard Dreyfuss, asi takto by som to v rýchlosti zhodnotil. Neviem či by som to zrovna označil ako komédiu alebo skôr takú drámu s prvkami komédie, lebo to vypätie na tvári Richarda Dreyfussa má bližšie k čistému kolapsu mysle a jeho postava si teda v tomto príbehu fakt užije a to čo prežíva, prežívame aj mi s ním až ho ľutujeme... Skutočne komických scénok na zasmiatie tu moc nie je(asi najviac pobavia susedia a ich nenávisť k Dr.Marvinovi, hlavne keď na záver kričia "Burn! Burn!", keď sa mu chalupa znieti), lebo tento druh filmu má tendenciu takej jemnej nevtieravej komédie, kde sa moc netlačí na pílu ale zas o to príjemnejšie sa to pozerá, po celý čas si to drží svoju úroveň. /65%/ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Leo Marvin je psychiatr, jehož děti se jmenují Anna a Sigmund. Jedná se samozřejmě o odkaz na světově proslulého psychiatra Sigmunda Freuda a jeho dceru, dětskou psycholožku Annu Freud. (HellFire)
  • Dům, ve kterém dr. Marvin trávil dovolenku se svou rodinou, se nacházel ve Virginii u jezera Smith Mountain. (HellFire)

Reklama

Reklama