Reklama

Reklama

Karanténa smrti

  • USA Sick
Trailer

Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Sympatická home invasion naháněčka, která kromě své vyspělosti těží i ze skvělé “parodie” na dobu covidovou, která je povedeně trefná. Většina slasherů upadá na debilitě hlavních postav, tuctovosti zabijáků, nedostatku inovace či nezajímavém prostředí, ale tohle vše rozhodně není problémem Sick(u). Postavy i vrah jsou v rámci žánru přiměřeně inteligentní, prostředí vily na samotě u jezera je dostatečně atraktivní, aby diváka naháněčky okolo sousedů bavily a aby neztratil zájem film dosledovat a po technické stránce je film taktéž oukej. Na slasher subžánr je Sick určitě to lepší, co v poslední době vzniklo a díky krátké stopáži jde o celkem svižnou zábavu na večer. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povedený Home Invasion/Slasher s Covid tématikou a první letošní příjemná vlaštovka. Příběhově jde o klasickou šablonu. Skupina přátel jde na odlehlý barák k jezeru strávit lockdown, ale tam jsou přepadení agresivním vrahem. Nejsou tu sice klasické slasher propriety ( vrah nemá cool masku, není nesmrtelný, jeho odhalení není šokující a nemá pomalou chůzi) ale má to velký nádech Vřískotu. Vrahův běh, nůž, agresivita a s oběťmi se nepáře. Po úvodních 30 minutách seznamování film nabere parádní tempo a až do konce nepoleví. Vraždy jsou nápadité i docela příjemně krvavé, oběťi i záporák tu dostávají pěkně zabrat a bolest jde na nich znát, což je velmi vítané. Řemeslně jde také o skvěle odvedenou práci, tady úplně bez výhrad ( cgi ohně na konci překvapivě super) a musím pochválit i zvrat/motivaci vraha, který je v žánru dá se říct refrešující a rozhodně nečekaný. Jediné, co mě tu vytáčelo bylo dodržování covid pravidel, ale nad tím se dá povznést, jinak jde o velmi příjemnou, zábavnou a velmi akční žánrovku, které rád přihodím hvězdu navíc. 7/10. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Sick se sice nezapíše jako Vřískot do žánru hororů a nejedná se o nic, co byste doposud ještě neviděly. Sick je ale poctivě natočený home invasion slasher ve kterém jsou postavy dobře napsaný, chovají se chytře a uvěřitelně a divák jim bude jednoduše fandit. Záporákova motiace ke konci dává smysl a tvůrci si tady s pandemií covidu pohrály nápaditě. Atmosféru se to daří pěkně budovat a jakmile přijde na nahánění postav o napětí nebude nouze. Celé je to zkrátka povedená hororová podívaná, kterou jsem si osobně velmi užil a udělalo mi to radost. Kevin Williamson dokazuje, že pořád umí a jeho práce se scénářem má pořád co nabídnout. Osobně doufám, že se Williamson nebude na dalších dvanáct let držet od scénářů k filmům a především k hororům co nejdál. Jeho talent prostě potřebujeme. Z mého pohledu tak musím Sick všem doporučit, kdo má rád slashery a chtějí večer v napětí fandit postavám, tak jděte do toho. Určitě nebudete litovat. 7,5/10. Více se můžete dočíst ZDE. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

John Hyams má talent pro akční scény. Bylo to vidět v čtvrtým Univerzálním vojákovi, a je to vidět i tady. Ten boj o život, kterej tady oběti provádějí je filmařsky uvěřitelnej a parádně natočenej. Ale zároveň jsou ty jeho filmy takový matný, hnusný a berou se moc vážně. Občasná nadsázka by jim jenom prospěla. Kevin Williamson svý scénáře už dlouho vaří jenom z vody, občas se teda ještě blýskne nějakým tím vtipným nápadem. S covid tématem pracuje poměrně citlivě, aby nenasral ani jednu stranu, a celkem se mu daří nebýt moralizující idiot. No a protože má film dvě hlavní ženské postavy, tak je samozřejmě nutný přizvat bezejmennou scénáristku bez zkušeností. To by tak hrálo, aby ženský dialogy psal chlap. Tyhle hrůzostrašný časy už jsou dávno pryč, že ano. Podle traileru jsem teda čekal trošku víc satiry, ale ta jen občas vystrčila růžky, aby se náhodou někdo na twitteru neurazil. Hlavní ženský postavy jsou, jak už je poslední dobou zvykem, nesnesitelný, věčně otrávený, narcistní krávy. Pardon, chtěl jsem napsat sebevědomé, hrdé a body positivní mladé ženy (takže protivný oplácaný mandy). Černoška je (jak jinak) nejchytřejší, nejzodpovědnější, nejempatičtější, nejsebevědomější, nejaktivističtější a nejafričtější hrdá žena. Takže absolutně otravná a nesympatická filmová postava, jejíž první věta ve filmu je "Kde máš roušku?". Potěšilo, že její kámoška, hlavní hrdinka, se během filmu "polidštila", a byla z ní celkem fajn baba. Takže v Hollywoodu furt nic novýho, rasový kvóty jsou furt povinný, provokativní humor víceméně zakázán, proud women movement furt v plné síle. Jednou snad tyhle ideologický bullshity zajdou na úbytě. Jen za minulej rok woke Hollywood ztratil přes 500 miliard dolarů tržní hodnoty, tak doufejme, že ten očistnej mechanismus bude pracovat rychle. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Scéna v autě s rouškou aspiruje již v tuto chvíli na komediální vrchol roku. Velmi povedený slasher od scenáristického boomera, který dal světu jeden z prvních meta-hororů a který i po smrti svého režijního parťáka stále dokazuje, že do starého železa ještě rozhodně nepatří. Motivace ústředního záporáka je vzhledem k tomu, s čím se celý svět před dvěma lety potýkal, uvěřitelná, a tak nějak smysluplně rámuje celý příběh. Dobré akční scény a sympatické naplnění většiny žánrových pravidel. [65%] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v lete 2021 v okrese Weber v štáte Utah a okolí. (Arsenal83)
  • V dubnu roku 2020 Parker (Gideon Adlon) předvádí, jak mu je prováděn rychlý test na covid-19. První rychlé testy na covid-19 byly k dispozici až v květnu 2020, a to pouze ve zdravotnických zařízeních. První domácí rychlé covid testy byly veřejnosti k dispozici až v prosinci 2020. Je sice možné, že si zabijáci vzali jeden z nemocnice, ale test s přímým odečtem, který nevyžaduje laboratorní vybavení, byl k dispozici až v srpnu 2020. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama