Reklama

Reklama

Karanténa smrti

  • USA Sick
Trailer

Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Scénárista Vřískotů napsal další variantu téhož a je to už bolestivě předvídatelné a trapné, jak jinak charakterizovat film, kde podle záběru kamery (používající známé provařené úhly a zakotvení) a situace v předstihu odhadnete, odkud a jak zaútočí vrah, kdy se v ději objeví další osoba? Bolestivé je i občasné hloupé chování postav nebo pláč ženských hrdinek v té nejnepochopitelnější chvíli. V jeden moment jsem myslel, že už přišel alespoň absurdní humor a vyklubal se z toho dementní zvrat, nad kterým budou zřejmě jásat popírači covidu (anebo lidi, co z něj měli největší hrůzu). Nesnesitelně promrhaný čas. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

FILM, NAD KTERÝM SVĚDCI COVIDOVI BUDOU MASTURBOVAT TAK 8X DENNĚ. Na Covid mám svůj názor, takže nebudu řešit kraviny. Takže k filmu. Slasher mixnutý s home invasionem, kde vrah nahání dvě nesympatické pipiny po jednom letním baráku. Oceňuji přístup k civilnějším vrahům, kteří když dostanou pánví přes držku, tak jde vidět, že je to fakt bolí. Takže nečekejte žádné Jasony ani Hatchety. Tentokrát se dá považovat za menší úspěch i to, že oběti se snaží vraha hned dorazit, což je příjemná změna, protože jinak bych asi vyhodil televizi oknem. Potěší krátká stopáž, celkem dost krve, ačkoliv nějaké gore orgie tady nejsou, dvě hezké smrti zde najdeme. Příběhově jsme někde na průměru, kdy máme jeden celkem dobrý twist, ale jinak se to nese v duchu žánrových hranic. Motiv zabijáka je každopádně k smíchu, ale líbí se mi jak zakomponovali COVID do hororu. To fakt cením. Za mě tedy příjemná, občas dementní žánrovka, která nenabídne nic nového pod sluncem, ale je tak krátká a svižná, že nudit vlastně nestihne. Nikdy si to nejspíše už nepustím, ale ztráta času to určitě není. Ps. Jedné z hrdinek jsem přál kudlu v krku už od prvních minut. Proč? Protože znázorňovala přesně typ lidí, kterými jsem za COVIDU pohrdal nejvíce. Ti, co měli 20 roušek na ksichtě, 10 v rukávu a když šli srát, tak si radši vzali 2 s sebou. Při spaní jich měli pro jistotu na sobě 15. HNUS!!! ()

Reklama

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Uprostřed pandemie se děly zlé věci, moc zlé. Ještě mnohem horší než fronta na roušky a dvoumetrové odstupy. Vylízané a nesympatické hlavní postavy s klasicky nelogickým chováním nahrávajícím vrahovi, které pobíhají po chatě, kolem chaty a po cestě vysypaly z roušky veškerý rozum. Tyhle teenagerské vyvražďovačky mě vážně nebaví a celkem vysoké hodnocení filmu upřímně nechápu. Nic nového, vše stokrát viděné jinde. Slabé 2*. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dve kamarátky sa po vypuknutí covidu rozhodnú stráviť karanténu v majestátnom sídle, ktoré patrí otcovi jednej z nich. Tu ich ale prekvapí nezvaný hosť s nožom v ruke, ktorý rozhodne nemá dobré úmysly. - Asi to vyznie trochu divne, ale ja som sa počas pandémie strašne tešil na to, ako ju budú po jej skončení spracovávať hororoví tvorcovia. Tu sa to vďaka Kevinovi Williamsovi, ktorý je stále vo forme, podarilo s prehladom. Síce už to nie je ambiciózna pecka v štýle Scream alebo The Faculty, ale to nevadí, pretože sa to nesie na podobnej vlne ako vynikajúci seriál Scream z 2015. Teda moderné vzťahy, technológie a koncepty zmixované v štýle, ktoré by fanúšikovi moderného hororového žánru mali sedieť, pretože tu nechýbajú ani originálne úmrtia, ktorých nie je vela, ale pozerá sa na nich velmi príjemne. Pomáha tomu aj výborná hudba od iránskeho skladatela, ktorého meno sa radšej nebudem snažiť skloňovať. Nemal som pocit, že by sa príbeh nutne prikláňal na jednu stranu, čo mi imponuje, pretože táto pandémia počas uplynulých rokoch priniesla na povrch naozaj to najhoršie, čo sa v luďoch skrýva. A to na oboch stranách. V Sick mi spracovanie prišlo racionálne a sociálny komentár relevantný, takže velký palec hore a u mňa silné štyri hviezdy. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhý době home invasion, slasher co za něco stál a umí za to pěkně vzit. Rozuzlení super včetně pointy a vraždy obstojné. 80 minut je super stopáž pro takový snímek. Od nějaký 25 minuty to chytlo tempo, co jelo až do konce. Povedený horůrek, co si zaslouží pozornost a určitě skvělý start v hororové sféře pro rok 2023. 75% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • V dubnu roku 2020 Parker (Gideon Adlon) předvádí, jak mu je prováděn rychlý test na covid-19. První rychlé testy na covid-19 byly k dispozici až v květnu 2020, a to pouze ve zdravotnických zařízeních. První domácí rychlé covid testy byly veřejnosti k dispozici až v prosinci 2020. Je sice možné, že si zabijáci vzali jeden z nemocnice, ale test s přímým odečtem, který nevyžaduje laboratorní vybavení, byl k dispozici až v srpnu 2020. (Johnny.ARN)
  • Keď traja hlavní hrdinovia sedia okolo ohňa, jeden z nich rozpráva príbeh legendy o dieťati a hadovi. Tento príbeh bol tiež vyrozprávaný postavou Scotta Foleyho v jednej epizóde seriálu Dawsonov svet (od r. 1998), pričom scenárista Kevin Williamson bol hlavným scenáristom tohto filmu aj seriálu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama