Reklama

Reklama

Karanténa smrti

  • USA Sick
Trailer

Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kdo nám vleze do srubu, tomu dáme přes hubu!" Solidně vyvřískaný nakažlivý slasher, zručně natočený, s uvědomělým scénářem a jednou nedodržovanou (!) karanténou, aneb virus je pomíjivý, lidská blbost je věčná. Kterak dvě nezodpovědné kikiny málem vyvraždily celé USA, ale nakonec se spokojily jen s kompletním zrakvením nebohé čtyřčlenné rodiny, úzkostlivě dodržující zásady bezpečného slasheru. Nejvíc mě chytla za srdce matka rodu, chytrá jak rádio (evoluční biolog Flegr hadr), přitom s logikou silně na štíru (dtto), neb na VZÁJEMNÉ cicmání bez roušky musí být, to dá rozum, vždycinky dva. Což jí ostatně Parker, typově zajímavá nerdy-teen, během volných chvilek při igelitové variantě waterboardingu, oprávněně omlátila o hlavu: "On mě taky cucal bez roušky!" KVÍZOVÉ VIROVÉ OKÉNKO: [][] Co nejhoršího vás může potkat při pandemii? A) Koronavir. B) Inverzní paroháč, čili blbec nasazený na parohy. C) Pandemická bába, vyzbrojená útočnou paralyzační rouškou.  [][] Správná odpověď je D). Debilní roušky! Rovnou čtyři, sichr je sichr. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto jsem vážně sick. Chata u jezera, tři přátelé a maskovaný zabiják. Mohl to být povedený slasher, nebýt té covid omáčky okolo. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle nemůže myslet vážně ani ten největší covidový fanatik ever. Není to vtipný, není to vážný, je to akorát trapný a ubohý a kazí to dojem z celého filmu. Jestli bylo cílem režiséra připomenout divákům covidovou atmosféru, abychom nezapomněli, tak se mu to povedlo a mě pěkně nasral. Už nikdy více tvl. Ještě tu započítejme naprosto nesympatické postavy ( tu černošku bych nakopal nejraději do huby ) a spoustu absurdních situací a je vymalováno. Nad vodou to drží vážně jen ty vraždy, které nejsou na škodu a ujdou, krátká stopáž ( naštěstí ) a trochu zajímavý rozuzlení. No, snad jsem Vás touto recenzí moc nenakazil. Kuck,kuck !!! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dvanáct let po svém posledním filmovém zářezu - solidním Vřískotu 4 - se Williamson vrací s průměrným komorním home invasion (za vyvražďovačku bych to neoznačoval, když jsou tu zavražděni přesně dva lidi), jehož scénář musel zbouchat snad za víkend. Jeden pěkný barák, dvě nepříliš sympatické holky a vrah s nožem, který svým úborem a tím, jak se jim neustále plíží za jejich zády, komicky připomíná zbloudilého ninju. Vřískot to připomene počáteční komunikací vraha s oběťmi přes chat a pak fyzičností střetů obětí s vrahem, která se tu posouvá až na level bitek z akčního filmu. Kromě toho je nepříliš nápaditá honička vraha a obětí po baráku a okolí ozvláštněná rámováním covidovou pandemií (člověk si připomene, jaká pakárna to tehdy byla), což zjevně souvisí s motivací vraha. Bohužel to s ní souvisí tím nejjednodušším možným způsobem, takže žádné velké překvapení na konci se nekoná. Vizuálně, hudebně i herecky je to pak zaměnitelný standart a ve výsledku zapomenutelný film, kterým se dá zabít večer, ale to je tak vše. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

John Hyams má talent pro akční scény. Bylo to vidět v čtvrtým Univerzálním vojákovi, a je to vidět i tady. Ten boj o život, kterej tady oběti provádějí je filmařsky uvěřitelnej a parádně natočenej. Ale zároveň jsou ty jeho filmy takový matný, hnusný a berou se moc vážně. Občasná nadsázka by jim jenom prospěla. Kevin Williamson svý scénáře už dlouho vaří jenom z vody, občas se teda ještě blýskne nějakým tím vtipným nápadem. S covid tématem pracuje poměrně citlivě, aby nenasral ani jednu stranu, a celkem se mu daří nebýt moralizující idiot. No a protože má film dvě hlavní ženské postavy, tak je samozřejmě nutný přizvat bezejmennou scénáristku bez zkušeností. To by tak hrálo, aby ženský dialogy psal chlap. Tyhle hrůzostrašný časy už jsou dávno pryč, že ano. Podle traileru jsem teda čekal trošku víc satiry, ale ta jen občas vystrčila růžky, aby se náhodou někdo na twitteru neurazil. Hlavní ženský postavy jsou, jak už je poslední dobou zvykem, nesnesitelný, věčně otrávený, narcistní krávy. Pardon, chtěl jsem napsat sebevědomé, hrdé a body positivní mladé ženy (takže protivný oplácaný mandy). Černoška je (jak jinak) nejchytřejší, nejzodpovědnější, nejempatičtější, nejsebevědomější, nejaktivističtější a nejafričtější hrdá žena. Takže absolutně otravná a nesympatická filmová postava, jejíž první věta ve filmu je "Kde máš roušku?". Potěšilo, že její kámoška, hlavní hrdinka, se během filmu "polidštila", a byla z ní celkem fajn baba. Takže v Hollywoodu furt nic novýho, rasový kvóty jsou furt povinný, provokativní humor víceméně zakázán, proud women movement furt v plné síle. Jednou snad tyhle ideologický bullshity zajdou na úbytě. Jen za minulej rok woke Hollywood ztratil přes 500 miliard dolarů tržní hodnoty, tak doufejme, že ten očistnej mechanismus bude pracovat rychle. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dve kamarátky sa po vypuknutí covidu rozhodnú stráviť karanténu v majestátnom sídle, ktoré patrí otcovi jednej z nich. Tu ich ale prekvapí nezvaný hosť s nožom v ruke, ktorý rozhodne nemá dobré úmysly. - Asi to vyznie trochu divne, ale ja som sa počas pandémie strašne tešil na to, ako ju budú po jej skončení spracovávať hororoví tvorcovia. Tu sa to vďaka Kevinovi Williamsovi, ktorý je stále vo forme, podarilo s prehladom. Síce už to nie je ambiciózna pecka v štýle Scream alebo The Faculty, ale to nevadí, pretože sa to nesie na podobnej vlne ako vynikajúci seriál Scream z 2015. Teda moderné vzťahy, technológie a koncepty zmixované v štýle, ktoré by fanúšikovi moderného hororového žánru mali sedieť, pretože tu nechýbajú ani originálne úmrtia, ktorých nie je vela, ale pozerá sa na nich velmi príjemne. Pomáha tomu aj výborná hudba od iránskeho skladatela, ktorého meno sa radšej nebudem snažiť skloňovať. Nemal som pocit, že by sa príbeh nutne prikláňal na jednu stranu, čo mi imponuje, pretože táto pandémia počas uplynulých rokoch priniesla na povrch naozaj to najhoršie, čo sa v luďoch skrýva. A to na oboch stranách. V Sick mi spracovanie prišlo racionálne a sociálny komentár relevantný, takže velký palec hore a u mňa silné štyri hviezdy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v lete 2021 v okrese Weber v štáte Utah a okolí. (Arsenal83)
  • Během otázek a odpovědí na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu v roce 2022 John Hyams vysvětlil, co ho motivovalo k natočení filmu: „Když jsem si přečetl scénář, jedna z věcí, která mě zaujala, bylo to, jak je odtažitý, což se mi líbilo. Jednou z nejúžasnějších věcí na tom filmu pro mě je, a Kevin Williamson to řekl mnohokrát, že vlastně nemá druhé dějství. Má to tak trochu první dějství a přechází to rovnou do prodlouženého třetího dějství. Nikdy jsem nijak zvlášť netoužil natočit slasher, ale tenhle pro mě byl jako thriller převlečený za slasher. Tak nějak jste si vytvořili všechny ty archetypy slasherů, ale najednou se z toho stala taková prodloužená honička. Jakmile jsem se dostal ke scéně v kuchyni, kde Parker (Gideon Adlon) bojuje s jedním z vrahů, a jak se celá ta scéna vyvíjela, a pak se objevil druhý chlap, tak jsem si řekl: ‚Páni, já se fakt jenom usmívám, když to čtu,‘ a tak nějak bych chtěl rozehrát tuhle akční scénu, která nikdy neskončí.“ (Johnny.ARN)
  • Keď traja hlavní hrdinovia sedia okolo ohňa, jeden z nich rozpráva príbeh legendy o dieťati a hadovi. Tento príbeh bol tiež vyrozprávaný postavou Scotta Foleyho v jednej epizóde seriálu Dawsonov svet (od r. 1998), pričom scenárista Kevin Williamson bol hlavným scenáristom tohto filmu aj seriálu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama