Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja súrodenci sa vracajú do rodného mesta, aby predali dom svojich zavraždených rodičov, ktorý sa nachádza uprostred lesa. Keď tam prídu, všimnú si, že les ich núti správať sa zvláštne. Vracajú sa im traumy z detstva, alebo sa v lese deje niečo nadprirodzené? A čo s tým majú spoločné letokruhy stromov? Ako padá temnota, udalosti z minulosti sa začínajú opakovať a nikto už nie je v bezpečí. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (18)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Stromy houpej v náručí, do ouška jim šeptej, v kmeni cosi zabručí, co to je se neptej.“ Nepříliš záživný výlet do finských lesů, s jednou prkennou neherečkou s tváří ondatry v klimakteriu, jejím bratrem, promovaným hamižným datlem, a sympatickou náměsíčnou sestrou, která chtěla být taky zazobaná. EKOLOGICKÉ OKÉNKO: [][]Když vám máma zlegolasí, hrůzou zdřevění i vlasy.“ Pozor! Zpoza dubu čumí bába a SPOILERY: Tři dospělí sirotci se mrcasili od ničeho k ničemu, dojatě vzpomínali na šťastné incestní dětství a náměsíčná zasněně i na to, jak měla pokojíček jako klícku (a to doslova). Za osikou se třásla na pomstu sámská bába se sto letokruhy v průřezu hrbem, vyrývala do kůry znak hippies a inspirována Gretou Thunberg vedla chytré řeči o hloupých lidech, kácejících prastaré posvátné hvozdy a z lesních elfů dělajících bezdomovce. Toho rána byl elf poněkud neklidný... [][] Závěrem reklamace tetování, prováděného v salonu Tattoo Seeck-Pajunen. Člověk si vybere soba, ale finský trotl mu vytetuje... letokruhy. Kámoš chtěl na ruku mořskou pannu a dostal... letokruhy. Moje žena chtěla vážku... letokruhy!  Rád bych věděl co by dostala, kdyby chtěla letokruhy. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

2 ženské a 1 chlápek zdědí po rodičích barák  s lesem (otec totiž kdysi zemřel a matka se pohřešovala a po x letech ji prohlásili za mrtvou) tak to tam jdou omrknout s tím, že to prodají. Následně 3/4 filmu debatují o tom zda to prodají nebo ne  jedna ženská nechce ten zbytek chce pak ten chlap zjistí, že ten les je neprodejný jelikož ty stromy jsou nepoužitelné  . Na konci ta co to nechtěla prodat spolu s tou mrtvou matkou co je z ní nějaký tvor  uvězní ty dva zbývající do stromů. Je to nudné  většinou se tam nic neděje a střídají se tam scény z minulosti se scénami z současnosti. 5 procent za ten konec ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nic moc se v tom filmu neděje a přitom se na něj dá koukat. Co tam uvidíme? Kupříkladu to, jak finská žena tankuje benzín do auta a přitom volá z mobilu. To je přece docela zajímavé, ne? Dovedla by to i česká nebo slovenská žena? Co já vím... Každopádně to vnímám jako výzvu pro jůtůberky. Také výklad o určování stáří fosilizovaných dřevěných předmětů podle letokruhů byl poučný. A jak se liší finské lesy od švédských lesů? Ha! Kdo to ví? Pokud někdo shlédnul tento film, tak se dozvěděl, že se nijak zvlášť neliší. Rád jsem si doplnil vzdělání. A to jsme ještě pořád na začátku filmu! Hororový motiv, k němuž příběh svým volným tempem spěje, zde nechci prozrazovat. K požitku z tohoto filmového díla přispívá i libozvučná finština, která se svými čtrnácti (resp. patnácti) pády představuje jazykový unikát. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tenhle horor mnohým nesedne ale za mě spokojenost. Mně osobně po celou dobu snímek udržoval v napětí. Ikdyž postavy nejsou nikterak sympatický. Má to svou atmosféru. Jakoby pořád něco viselo ve vzduchu. Pomalé odkrývání minulosti a mystično kolem zdejších lesů taky udělají hodně. Celkem dlouhou dobu divák tápe co z toho vlastně vyleze. Úplnej závěr mě pak vyloženě potěšil. A jelikož Finsko není žádnou hororovou velmocí rozhodl jsem se trošku nadhodnotit a dávám 4hvězdy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jako strohé a zádumčivé severské drama o vztahu (a o historii vztahu) tří sourozenců funguje film zpočátku znamenitě. Škoda, že u toho nezůstalo, protože když dojde na horrorové prvky, ztratí děj hodně na své záživnosti. Tyhle horrory s vyčpělými novopohanskými motivy a nadpřirozenými bytostmi mě většinou příliš neberou, zvlášť když v nich rádoby prastaré a tajemné lesy vypadají podobně, jako třeba borovicové "psí záchody" v Praze Klánovicích. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film bol predaný do viac ako 70 krajín sveta, vrátane vzdialených destinácií ako Indonézia, Taiwan a Latinská Amerika. (Arsenal83)
  • Postava Matildy bola pôvodne napísaná ako mužská a v prvých návrhoch scenára sa volala Matias. Režiséri Max Seeck a Joonas Pajunen ale narazili na herečku Saanu Koivisto a pozvali ju na konkurz. Ta ich natoľko presvedčila o svojom hereckom umení, že sa rozhodli zmeniť postavu Matiasa na Matildu a obsadiť ju do tejto úlohy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama