Reklama

Reklama

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (157)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemný, jednoduchý, efektní a drsný akční nářez jak ze starých časů pro fanoušky intenzivní akce. Statham je herec, kterého vždy rád v akčním filmu uvidím a tenhle film spíše připomíná jeho filmy 10 let zpět, ale vůbec to nevadí.  Máme tu bývalého agenta mysteriózní organizace Beekepers, který jde vykonat Revenge na hajzlech, kteří okrádají nevinné a staré lidi ( Phishing Scams) ( díky neotřelému lore téhle organizace, je to aspoň trochu zajímavější) Všichni zkrátka máme rádi tyhle role vysloužilých agentů, kteří se musí vrátit zpátky do akce a že jich tu Statham za celý film sejme! Akční je to hodně, Statham tu likviduje Swat i Deltu ( žádné obyčejné lidi, ale vše ostří hoši se zkušenostma, ale ani ti nemají žádnou šanci). Došlo i na nějaké ty armádní triky ( scéna s výtahem TOP), nebo jak si Statham nakráčí sám jak největší frajer mezi celou Swat jednotku, tak to byl hodně cool moment. Škoda, že po něm nešlo více agentů z organizace Beekepers (ale holčina s rotačákem potěšila). Finální akt je taky super, kde přijela na pomoc banda zabijáků a finální duel s borcem bez nohy je intenzivní a brutální jak svině. Statham tu využívá snad 4 druhy bojového umění přes Aikido, Muay Thai, brazilské Jiu Jitsu a Kung-fu a já si to velmi příjemně užíval. Jo Ayer mě potěšil tímhle akčňákem hned z kraje roku. 8/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Stathamovky jsem svého času nakoukával fakt důkladně a jsem rád, že se do nich Jason postupně vrací. Beekeeper je skutečně esencí všemožných klišé z žánrovek let osmdesátých a ačkoliv těchhle akčňáků stále vidím poměrně dost, již dlouho jsem neměl tak silný pocit, že ty věci, které Statham s naprosto vážnou tváří vykládá, jsou takové šílené až lobotomické nesmysly, že jsem z toho facepalmoval každých pět minut. Nicméně o tom to samozřejmě není, jde o to aby Statham natrhl zadek co nejvíce lotrům a to mu samozřejmě stále věrohodně jde a David Ayer se zas dočká jednoho menšího úspěchu v kinech, ačkoliv rozhodně ne toho kritického. Pro fanoušky žánru však dobrý tip. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Začíná to hodně dobře, Stathama jako "včelaře" jsme tu ještě neměli, následná sekvence s phishingem naladí konečně na pořádnou akční příběhovku, ale poté to smutně sklouzává do kanálu a to jsem ještě střídmý. Ten film je extra stupidní, a že mi to většinou při stathamovkách nevadí. Ano, máme tu povedé akční scény (výtah luxus) a Statham tu klasicky ve svém boji nablízko vyndá naprosto každého Swaťáka, na to se vždycky půjde dívat, ale k čemu to je, když se jedná doslova o příběhové dno. Na jedno vidění asi v pohodě, ale jestli ještě někdy o film opřu byť jen jedno oko, tak jdu s hodnocením rychle dolů. Lepší 2* ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Verím vám. Ale máme tu zákony.“ – „Máme. Až kým nezlyhajú. Potom prichádzam ja.“ The Beekeeper je Jasonov návrat ku koreňom. Čiže k tupej akčnej rubačke, kde sa celý čas tvári rovnako... a nie, nemusíte sa oňho ani na sekundu báť, pretože je to Beekeeper Beekeeper, nesmrteľný včelár, ktorého by dole nedali ani Avengers s Justice League dohromady. Ale na týpka, ktorému pomaly, ale isto ťahá na 60 je fakt v slušnej forme. 40 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

David Ayer má poslední dekádu dost slabou a Kurt Wimmer je prostě Kurt Wimmer. V kontrastu obou je tu pak Stathamovo charisma, které fungovalo před dvaceti lety a funguje i dnes. Je tu za včelaře, tradičně skoupého na slovo, nasávajícího vůni venkova, žijícího osamoceně a pro svá včelstva, kdy se rád nechá starší sousedkou pozvat na večeři. Ale má i svou minulost: je bývalým čističem tajné organizace Beekeepers. A právě se něco pokazilo, takže Statham sundá rukavičky, vezme kanystry benzínu a stává se mstitelem, jak to máme nejraději. Ovšem v příběhu, který vznikl evidentně někde na koleně nebo ve tři ráno na záchodové míse. Jasný, včely, mytologie, šmejdi na telefonu, organizace zabijáků… jenže pak se to úplně rozsype a jakýs takýs smysl nedává už skoro nic. A bacha, to se teprve na scéně objeví nejmocnější žena světa. Vedlejší postavy nijaké, policajtka taky průšvih. A akce prostě jen dobré řemeslo, brzy navíc absolutně přepálené. Dvě tři fajn rvačky ještě jaro nedělají. Ayer, který kdysi napsal Training Day a natočil Patrolu, prostě jen dál sbírá drobky. Na hraně dvou a tří hvězd. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film mal pôvodne debutovať na streamovacích platformách. To sa však zmenilo v októbri 2023, keď šéfovia štúdií MGM/Amazon zistili, že začiatkom roka 2024 nebudú v kinách uvedené žiadne akčné filmy. (m.a.t.o.)
  • Oblečení, které má Clay (Jason Statham) na sobě, když se stará o své včely, je ve skutečnosti upravený šermířský oblek. (DJMaroko)
  • Vo filme sa vyskytuje viacero starších technológií, najmä počítačové CRT monitory. Je to preto, že príbeh sa mal pôvodne odohrávať v roku 2003, kým sa od nápadu upustilo. Keďže však umelecké oddelenie už začalo získavať časť hardvéru, z rozpočtových dôvodov sa rozhodli ponechať si to, čo už nakúpili. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama