Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Berlín prožívá zlatou éru a místní muž, kterého zajímají jenom sex a prachy, právě plánuje ukrást šperky za 44 milionů. (Netflix)

Videa (1)

Promo

Recenze (106)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná dojička úspěchu Papírového domu, která nepřináší nic nového ale v rámci 8 dílů, dokáže zabavit a fandové se znovu setkávají se svými oblíbenými postavami. Jako seriálový heist už bohužel slabší, protože samotná velkolepá loupež je odbytá a vše je soustředěno primárně na útěk a budování romantických vztahů mezi postavami. S napínavého seriálu se tak v posledních částech stává regulérní telenovela, která je občas narušena nějakou akcí, která se dořeší ani ne tak důvtipem postav, jako scénáristickými berličkami. Pořád je ale Berlín slušným doplňkem, jen se obávám těžby dalších postav a že jich nebylo málo. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Stále výborná, nadprůměrná a zábavná krimi série, ale na původní La casa de papel (a tím myslím na kteroukoliv sérii, kdy osobně i tu poslední považuji za excelentní) se ani zdaleka navázat nepodařilo. Chybí tomu drive, ten neskutečný důvtip, to vodění si diváka za nos i za ručičku, chybí zde i lepší herecké obsazení, hudba, akčnější kamera. Je to zkrátka úplně něco jiného, jako byl původí La casa a kdyby zde nebylo pár odkazů na profesora a hlavní postavou nebyl Berlin, tak vás ani nenapadne, že to nějakou souvislost mít má. Nicméně, jak jsem zmínil v začátku. Stále jde v rámci žánru o nadprůměrný počin, který rozhodně neurazí, má spoustu světlých chvilek a hlavně perfektního Pedra. Další sérii si klidně dám, ale pokud nebude, nic si z toho dělat nebudu. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Od tohoto seriálu jsem čekal něco úplně jiného. Jsem možná malinko zklamaný, ale on je to dnešní bych řekl takový "marvelovský" trend. Narvat spinoff ke každému povedenému dílu, ke každé oblíbené postavě. Upřímně proti tomu nic nemám a naopak jsem rád za každý důvod se vrátit od světa/vesmíru mi příjemnému. Viz papírový dům, nebo třeba i ten Marvel. Ale abych vysvětlil pojem "marvelovský" trend. Dřív to nebylo obvyklé, později to malinko zevšednělo, točit tzv. prequely. Já je zbožňoval z výše zmíněného důvodu. Ale, a to jsem od toho vždy očekával, v tomto případě nevyjímaje, od prequel, spinoffu, .... když je věnovaný nějaké postavě, očekávám, že se o ní něco dozvím. Ale nestalo se. Ne teda moc... Naopak. Vznikne film (Black Widow, ....) bo seriál (Berlín, ...), který vypráví příběh a ať je sebelepší, končí v šuplíku "zbytečných, nic neříkajících příběhů", které, kdybychom neviděli, nic se nestane..... Jinak super zábava. Berlín je charisma jako prase. Super postavy, prima příběh. Palce nahoru. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[8/10] Dlhé čakanie na pokračovanie mojej oblúbenej série skončilo a máme to tu, samozvaný Berlín sa vracia vo vlastnom spinoffe. Očakávania som mal zhruba pomerne veľké a nesklamalo ma to, kto čaká akčnú sériu a výbuchy ako v De Papel bude sklamaný, ale podľa trailerov sa dalo pekne vyčítať zhruba akým smerom sa producenti vyberú a akým štýlom vyrozprávajú príbeh Berlína - TOP postavy, kde očividne ľutovali že ho nechali zomrieť v pôvodnej sérií. Priznávam že romantických pasáží bolo niekedy možno až príliš, ale všetko je to krásne vykomenzované kvalitnými dialógmi, skvelou kamerou, nádherny viuzál s dobrým výberom exterierov a interierov. Nová partia mi sadla, síce za tých pár častí sa ich nedá až tak veľmi si ich oblúbiť ale boli v pohode. Pedro Alonso aka Berlin je kapitola sama o sebe, svoje herecké kvality ukázal v plnej sile. Skôr som mierne sklamaný z návratu vyšetrovateľiek z pôvodnej série, to mi prišlo skôr iba ako obyčajný ťah na sledovanosť, moc ma tu nezaujali a zaobišli by sme sa aj bez nich. Takže výsledok je asi taký, že tento seriál je plnohodnotným prírastkom do našej oblúbeneje Money Heist éry, ktorá dúfam neskončila a pevne verím,že sa Berlín vráti v tak kvalitnom spracovaní, ako bolo toto.  "Prišel sem o čast lupu. Budeme muset krást znovu" ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • V 27. minutě je zmíněn Harry Potter ze stejnojmenné filmové série. (Zix.)
  • Natáčanie sa začalo v októbri 2022 v Paríži vo Francúzsku a potom sa pokračovalo v Madride v Španielsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno