Reklama

Reklama

Kozure Ôkami: Meifumando

  • Japonsko Kozure Ókami: Meifumandó (více)

Obsahy(1)

Pátý díl série o potulném roninovi Ogami Ittó a jeho synku Daygoróvi. Zájem o samurajovy služby má tentokrát vážený klan Kuroda, který ovšem nenajme jen tak někoho a proto Ogamiho testuje v pěti zkouškách. Prvních zkoušek se dočká i malý Daygoró, který se náhodou stane komplicem chytré kapsářky. (cubajz)

Recenze (21)

cubajz 

všechny recenze uživatele

tento díl mi, ani nevím proč, nepřišel tak nářezový - je fakt, že Ogami boduje s nápaditostí vražd (vražda na řece byla boží), z kočárku se stává hotový armagedon a ukáže se, že z Daygora jednou vyroste taky pěkný drsňák, ale celá zápletka mi přišla taková podivná. I tak se jedná o plnohodnotný díl skvělé samurajské série. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Pátý film ze serie Lone Wolf and Cub (Vlk samotář a mládě). Ogami Itto je testován pěti bojovníky z klamu Kuroda, kteří se ho snaží zabít a každý z nich mu dá část informace k jeho další vraždě. Cílem jeho vraždy se stává Wajo Jikei hlavní kněz s dokumentem, který se nesmí dostat do rukou Retsudo hlavě klanu Yagyu. Daigoro nám ukáže, že se za něho otec nemusí vůbec stydět. Finální souboj s početnou skupinou protivníků je zajímavý tím, že se odehrává v interiérech. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já vlastně netuším co mě na téhle sérii tak fascinuje=Herecké výkony jsou naprosto nulové, návaznost mezi jednotlivýma scénama( a občas i mezi záběry)je značně kostrbatá, scénář je jak výcuc z laciného komiksu, souboje jsou fajn ale po třetím dílu už je to tak něják vlastně pořád to samé dokolečka...Přesto-nebo právě proto- mají všechny díly tak osobitou a kouzelnou poetiku, že mi to nedovolí jít pod 4 hvězdy........Je to béčko jak řemen ale je to COOL a mám to rád. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie má zaujímavý rozjazd, kde si netradičným spôsobom najme rodina Kuroda, osamelého vlka Itto Ogamiho. Priestor dostane aj malý syn Daigoro ( Akihiro Tomikawa ) a jeho scéna patrí k vrcholom celej série. Páčilo sa mi, že príde aj na zvyklosti a tradičnú japonskú filozofiu. Piaty diel patrí určite k tám lepším. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně zajímavě, jelikož si Itto Ogamiho najme pět mužů, kteří nejprve zkoušejí jeho schopnosti, a až ve smrtelné křeči mu sdělují své tajemství. Litry krve, samurajská čest, skvělá hudbaO tomto filmu se dá říci v podstatě to samé jako o ostatních dílech série. Kdo to má tento žánr rád, bude se rochnit blahem, ten kdo ne, bude nechápavě kroutit hlavou. Já radostně přikyvuji a usmívám se od ucha k uchu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama