Reklama

Reklama

Alibi na klíč: Den D

  • Francie Alibi.com 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Greg měl se svými kumpány agenturu na výrobu alibi. Záletníkům a každému, kdo zrovna nechtěl říct pravdu, připravili alibi ušité přesně na míru. Jenže se zamiloval a svojí přítelkyni slíbil, že nebude lhát ani ke lžím dopomáhat někomu jinému. Jeho život dostal řád a klid, dokonce až příliš. Ne však na dlouho! Greg se rozhodne požádat svou dívku snů o ruku, ovšem její láskyplné „ano“ má jednu podmínku. V jejich Den D chce konečně poznat Gregovy rodiče. Jenže jeho otec je podvodník a kriminálník, matka hvězdou erotických filmů, navíc jsou rozvedení a nesnáší se. Tahle smrtící kombinace má sílu zničit celou svatbu i přilehlé okolí. Greg proto musí s kamarády ještě naposledy oživit agenturu a pro poslední alibi najít falešné rodiče. Plán vychází přesně do té chvíle, než se objeví ti skuteční. Nastává panika, rychle je potřeba najmout falešnou nevěstu a souběžně s jednou svatbou je nutné uspořádat i druhou svatbu v sousedově domě. Následná lavina karambolů, malérů a zvratů nedá postavám ani divákům vydechnout. Skutečný Den D! (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (85)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Francúzi tie komédie vedia a partička okolo Philippe Lacheaua obzvlášť. Opäť sa stretávame so starými známymi tvárami, ktoré sa ocitnú v bizarných situáciách plynúcich z nelogických a hlúpych rozhodnutí, a tomu zodpovedá aj úroveň servírovaného humoru, ktorý je síce z kategórie tých lacných, avšak rozhodne zabaví. Pozerané v partii kamarátov niektoré scény vyvolali doslova salvy smiechu a slzy v očiach. ()

SpeedyCZ 

všechny recenze uživatele

Po traileru jsem měl kapku obavy o zábavnost tohoto dílu, ale po projekci mohu s klidným srdcem říct, že se ukázaly liché. Ačkoliv se dvojka jedniččce nedorovná co do srdíčka, tak je opět velmi zábavná a plná absurdních situací. Děj je jednoduchý, ale na ten se u komedií nikdy moc nehraje. Scény s prkýnkem od hajzlu, lupičem nebo arabskou verzí Alibi.com spolehlivě rozesmějí každou bránici, Lacheau s partou se rozhodně nedrží zkrátka. Zamrzí snad jedině zaspání Bontonfilmu, který pouští do Čech film až 4 měsíce po francouzské premiéře. ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděla, takže nemohu srovnávat. Dvojka mi ale přijde (pokud se člověk tedy dokáže naladit na to, že je to celé vlastně jedna velká absurdita a blbost) jako poměrně zdařilá komedie, u které se člověk zasměje i odreaguje. Na plný počet hvězd to nevidím mimo jiné kvůli tomu, že jak ubíhala stopáž, přece jen to začínalo být čím dál víc přitažené za vlasy, ty klipovité vtípky a shody (ne)šťastných náhod sázené v rychlém sledu za sebou už tolik nebavily. A taky jsem čekala (podle ukázek), že se větší část snímku odehraje přímo na oné svatbě (svatbách) a nestráví se tolik času přípravami na ni/ně. 70 %. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Potřebuji alibistický rodiče!" Kdo by se nestyděl za matku pornoherečku a otce vyčůraného zloděje? Proto je potřeba sehnat si na svatební den rodiče podle svého gusta. Šprímař Lacheau je znovu nucen se svými parťáky obnovit firmu na lži se jménem "Alibi na klíč. Celý plán na dvě svatby se ale nevyhnutelně řítí do obrovské katastrofy. Oproti jedničce tady máme ještě větší kolotoč bizarních scén a absurdních situací po francouzsku. Kvalitní gagy ze kterých jsem prskal smíchy. Upřímně jsem se dlouho tak nezasmál žádné novější komedii. 8/10 ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Na všechny filmy party okolo Philippa Lacheau se těším víc, než na komedie hollywoodské produkce. Mají lehkost, nápaditost, skvělé filmové scénické citace a výbornou screen presence všech 4 úvodních protagonistů.  Zpočátku se to trochu příběhově hledalo a jsou zábavné spíše jednotlivé scénky, ale ke konci si to začne sedat jako prdel na hrnec s naprosto úžasným finále a boží akční scénou, kterou poznáte až jí uvidíte. Velký plus je, že si to nepomáhá vyšeptanými francouzskými hvězdami. Kéž by něco podobně lehkého a nápaditého natočil někdo u nás místo prcacích komedií o nevěře. Tohle je vtipný, lehký, má to uměleckou hodnotu a kinabby to věřím naplnilo úplně stejně jako Langmajer v roli děvkaře. 9/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v parížskom regióne, pričom tri dni sa natáčalo aj v Maroku. Natáčanie prebiehalo od 13. mája 2022 do 23. júla 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno