Reklama

Reklama

Kandidáti života a smrti

(TV film)
  • Západní Německo Fleisch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva stipendisté Monica a Mike konečně našetřili dost na to, aby se mohli vzít a vyrazit na vysněnou svatební cestu. Šetřílek Mike míjí jeden motel za druhým, až na kraji Las Cruses v Novém Mexiku zastaví u oprýskaného podniku s nápisem Honeymoon Inn. Pokoj pro dva za $ 7.50 a kafe v ceně. Stará majitelka se na nic neptá, hned nese klíče a slíbenou kávu. Na tu ale dvě hrdličky nemají teď ani pomyšlení. Vzbudí se až před západem slunce. Blízko motelu je slyšet sanitka a zvuk se neustále přibližuje. Další děj připomíná spíše špatný sen – Mike je násilím naložen do sanitky a prchající Monica se stěží zachrání na dálnici, kde stopne náklaďák řízený Billem. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

nemohu si pomoci, ale po 4 shlédnutích velice zajímavý film. škoda že doktor Jackson tedy lékařka odešla, dobrá scéna a solidarita tiráků jen mohu doporučit deda :-) na němce velice dobrý horror :-) Ambulance 1990 je odvar :-) a Smrtící léčba taky i když tam hraje Pepe Hackman:-) ps psi se chovaj kytky se pěstují :-) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hotel pro mladé páry na líbánkách, jeho mexická majitelka a podivná bílá sanitka jako zásadní prvky přítomné od rozjezdu silně zarezonují v divákovi, stejně jako opakovaná hláška o masu pro doktora Jacksona... U tohoto, svého času snad i kultovního západoněmeckého horroru jsem měl přesně pocit, že koukám na léty provařenou filmovou klasiku. Navzdory případným slabším aspektům v zpracování mě úspěšně vezla v napětí a neškodně mírném strachu o postavy až do překvapivého vyústění bez ohledu na to, kolik různých žánrově spřízněných snímků jsem už viděl. Hraje se tu na prvoplánové zvraty, ale proč ne... i ten starý brněnský dabing či ve vztahu k námětu kontrastně pohodová titulní písnička učinily ze sledování filmu vyloženě retro zážitek, který však v pravé chvíli nabyl i tu správnou žánrovou atmosféru. [75%] ()

Reklama

Lasombra 

všechny recenze uživatele

Ve své době musel být film opravdu děsivý a kvalitní oproti ostatním filmům. Ale pokud se na něj podívám dnes -má mé uznání, za to, že je to pořád mrazivý triler s velmi aktuální tématikou a výborným zpracováním. Až do poslední chvíle, jsem věřila, že vše je jinak, než se zdálo, takže další hvězdička za nepředvídatelný děj. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie z Nemecka. Od začiatku to vyzerá ako 'amerika' a napriek hysterizujúcej hlavnej protagonistke to relatívne rýchlo získava sympatie. Menej obývaný Juhozápad Spojených štátov, kamionisti, tajomní sanitkári. Odkrývanie originálnej zápletky je síce vyblafnuté v jednom momente, ale trilerových scén je viac. Škoda, že herecky je to mdlé, v závere to už nie je také terno, pribúdajú nelogizmy a podpisuje sa ňom aj nižší rozpočet, ale vzhľadom na nemecké, ešte k tomu televízne spracovanie sa jedná o zaujímavý triler. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět shlédnuto. Prodej lidských orgánů a dva pošahanci v sanitce mi utkvěli už z mládí. Scéna, kdy saniťák, přejde do protiútoku mi zůstala v paměti. Hodně lidí tu kritizuje vysoké hodnocení, ale vemte v potaz rok 1979 a kdo viděl film v té době, ví že tady nic takového nebývalo a tak nostalgie i vzpomínky posunou film vysoko. Dnešním pohledem již naivní film byl ve své době velmi napínavou podívanou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Inspirací pro film byla fáma pocházející z ČSSR o černé sanitce. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno