Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rekonstrukce jedné lokální šarvátky na východě Ukrajiny. Bílí musejí přesně za 2 hodiny dobýt devítipatrový věžák, odkud má letecký návodčí řídit útok bombardérů. Aby splnili zadaný úkol, musí nejdřív obsadit i tři jiné domy, které žlutí nehodlají odevzdat bez boje. Bude se nemilosrdně válčit o každou budovu, o každé patro, ba o každý pokoj zvlášť! Vše začíná prvním výstřelem z ruční zbraně a odpověď přichází vždy ze silnějšího kalibru: Kalašnikov – kulomet – granátomet – minomet – velkorážní minomet – 152mm dělo – 203mm dělo… tahle válka nemá vítěze, jen poražené! (chamonix)

(více)

Recenze (24)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Ano je to celovečerní reklama na grupu Vagner, ale má to několik ale. 1. Není v něm moc propagandy. Ze začátku to vypadá jako vojenské cvičení, kde jsou jen žlutí a bílý. aby nešlo k omylu jde o pásky na uniformách. To že obě strany označují své nepřátelé i nelichotivě je pochopitelné.  2. Podle mého skromného názoru a je dobře zobrazen a popsán konvenční boj na Ukrajině (minimálně do dodání systému HIMARSů. I když slovo Rusko, Ukrajina a ani Ukrajinci a Rusové nepadne je jasné kdo je kdo. Ano padne slovo Banderovci. 3. Byť je to ruský film, tak se minimálně snaží tvářit nestranně.  Ukrajinci nejsou zobrazovaná jako krvežíznivá monstra, ale vojáci co bojují. A ani nejsou popsáni jako hlupáci. Je ukázaná blízkost bojujících stran. To na příkladu dvakrát spadlé ikonky myslím svatého Blažeje nebo Vasila a dvakrát je tu postavení ikony na původní místo a pokřižovaní se, jen z obou valčících stran. 4. Popis zbraní, situace na mapě a taktiky je u válečného filmu nezvyklá ale dobře doplňuje děj a vysvětluje situaci 5. Překvapila mě účast Alexej Kravčenka, legendárního Flory z Jdi a dívej se na tomto filmu. Celkově vzato dobře natočeno. A ano vliv na film má Prigožin, jehož vliv v Rusku je zvláštní. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvou hodinová akční řežba z právě probíhající války na Ukrajině, kde máme dva týmy bílí a žlutí, kde jeden tým brání a druhý tým se snaží dobývat 9 patrový věžák. Děj to teda nemá žádný, střílí se tu imrvére celé 2 hodiny, ale mě to vůbec nebavilo. Méně je někdy více a ikdyž já akci miluji nadevše, tak takové monotónní střílení mě fakt nebaví. Souboje tu nejsou žádné, vlastně tu chybí i pořádné Gore ( kdyby to okořenili hutným Erkem, tak by to bylo celé záživnější a realističtější, ale vzpomínám si snad jen na 2 brutální záběry), vizuálně mi to přišlo průměrné a o vojácích se divák nedozví vlastně nic, takže není komu fandit. V půlce filmu jsem měl z toho takový zmatek, že jsem už nevěděl ani jakému týmu fandit. Kdyby mi bylo 15, nejspíš tuhle dvou hodinovou misi vytrženou z Call of Duty žeru, ale dnes jsem u toho celkem trpěl. Na tři hvězdy se vyškrábu tak tak. 50% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Můžu jen potvrdit, co napsali všichni komentující přede mnou (nevím samozřejmě, kdo a co přijde po mně). Dá se říci, že je to něco mezi hraným filmem, dokumentem a instruktážním videem. Chybí prakticky jakákoli dějová linie mimo samotné splnění úkolu. Názorně je ukázán cíl akce, postupné plnění jednotlivých kroků, taktická situace a zapojení jednotlivých druhů zbraní na obou stranách do boje. Jak napsal např. Ampi, přestože je film natočený více z pohledu "Bílých" (tj. Wagnerovců), je vidět i práce "Žlutých", kteří k úkolům přistupují stejně, jsou rovněž odvážní, dokáží improvizovat a bojují stejně úporně. A ano, každý, kdo si myslí, že rozumí válce a boji, kteréžto zná z jiných filmů a počítačových her, by se na to měl podívat, a to bez politických předsudků. Film byl mimochodem inspirován bitvou o Popasnou, která proběhla zhruba před rokem. K filmu taky doporučuju vidět tento rozbor. Poznámka technického hnidopicha: na začátku jsou uvedeny dva tanky "bílých" jako T-72B, ale jsou to T-80. To je snad jediná nekonzistentnost filmu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Vojnový film z práve prebiehajúcej vojny na Ukrajine, dokonca z produkcie samotných wagnerovcov som si nemohol nechať ujsť, na ich pohľad som bol teda veľmi zvedavý, ale na moje prekvapenie som sa dočkal prekvapivo kvalitného a hlavne nie až tak zaujatého filmu. Na ruský film tu je minimum patriotizmu a hlavne žiadna trápna propaganda v štýle ukrajinských fašistov, biolaboratórií a podobných rozprávok s cieľom zakryť skutočný cieľ agresívnej invázie, ale chceli len zobraziť súčasný štýl vedenia vojny, ktorý sa v takejto miere ešte neudial. A tak tu máme dokumentárne pojaté boje prakticky úplne vyrovnaných jednotiek na oboch stranách, kedy sa vedie boj doslova o každé poschodie každej budovy, kedy každý vojak prešiel kvalitným výcvikom a tak o výhre a prehre, prípadne živote a smrti rozhoduje skutočne len maličkosť. Dej sa zameriava výhradne na danú misiu, žiadne odbočky, ani flashbacky, ktoré by chceli zblížiť s postavami vojakov, každý je len nahraditeľná figúrka. Ale funguje to, film sa odohráva v reálnom čase prebiehajúceho boja o niekoľko budov, aby mohli ruské vzdušné sily uskutočniť potrebný úder s tým, že na každú akciu príde ešte silnejšia reakcia, takže nech si akákoľvek strana zvolí nejaké riešenie, tá druhá musí prísť s tým o stupeň silnejším. Takže len vynikne, že radový vojak, nech prešiel akýmkoľvek výcvikom je v takomto boji na najnižšom stupni reťazca a šanca na prežitie niekoľkých dní je prakticky nulová. Boje sú prakticky nepretržité a tu môžem len chváliť, pôsobia úplne realisticky, vojenské jednotky sa správajú takticky, streľba je kvalitná a nie je to zbytočne nasilu brutálne. Jedine sú možno trochu stereotypné, ale to je vzhľadom na udalosti úplne logické. Natočené je to špičkovo a občas potešia zaujímavé spomaľovačky. Z obsadenia vyniká vlastne iba Alexej Kravčenko ako ruský veliteľ mimo frontovej línie, ktorý celým priebehom boja sprevádza aj ako rozprávač, o čo práve ktorej strane v danej misii ide. A na záver ešte správne vynikne, ako každá misia v takejto vojne je prakticky zanedbateľná, nezmení absolútne nič a na druhý deň sa začína prakticky odznovu. Takže Best in hell je film pre čistokrvných fanúšikov vojnových filmov, film okrem samotného boja neponúka vôbec nič nové a vzhľadom na to, že sa jedná o ruskú produkciu má až prekvapivo správne vyznenie, že táto vojna je absolútne zbytočná a umiera v nej mnoho schopných chlapov na oboch stranách. Ale v skutočnosti samozrejme aj nespočet nevinných civilistov, čomu sa už ale film nevenuje. Svoj účel film splnil naplno. 76% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje válku žlutých a bílých v překvapivém vyznění, kdy navzdory pár detailům je těžké tvrdit, že je to pouze propagační, náborový film. Snímek má podobu dokumentu, instruktážního  filmu, který zasvěcuje laika do procesu, postupů moderního boje. Ani jedna strana není glorifikována, nebo démonizována, naopak oba tábory jsou velmi kompetentní při vedení bojových operací, což vede ke krvavému výsledku na obou stranách.  Film je až hyperrealistický (rozbor detailů zde https://www.youtube.com/watch?v=W-1OT1jxuQo) a ukazuje nelítostnou realitu moderní války, která má povahu brutální šachové partie, brilantní tahy jsou jen těžko možné v prostředí, kdy obě strany vidí svoje figury na šachovnici a ví, co bude následovat... Lidé by si měli dávat velký pozor, jak mainstreamová média referují o válce, kdy jedna strana je žalostně neschopná a druhá neochvějně vítězí a výsledek je pouze otázkou času. Ti kteří si rýsují a přejí snadná vítězství (v jakémkoliv konfliktu, nejen současném) by si měli dávat pozor, na to co chtějí, aby se náhodou neocitli v brutálních bojích o městské aglomerace s minimální šancí na přežití... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Že je to realistické, neoslavujúce ani tendenčne nakrútené mi nestačí na to, aby som sa pobavil na filme, ktorý v podstate len ukazuje, akí sú ľudia blázni, že sa vraždia o kus budovy a ešte sa aj dobrovoľne hlásia do služby za "vlasť", aby ho niekto pri prašivej skale odbachol. Zabijací z väzníc ako veľkí hrdinovia. Na chvíľu. Prigožin už zistil, že sláva je veľmi rýchlo pominuteľná. A ešte rýchlejšie život. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Team deatmatch z Ruska. Milovníci multiplayerových akcí si užijí své. Jako film nefunkční jako instruktážní video pro military fetišisty asi ok. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Lučšije v adu - Nejlepší v pekle. Možno shlédnout zde: https://gloria.tv/post/whWazzQM8g7y1qiqsKwRyf98z Vynikající film, který doporučuji především pro všechny milovníky tankových počítačových bitev, kteří si myslí, že i v reálu je válka s "leopardíky" jedna velká sranda a zábava. Není, přátelé, opravdu není. Nevěřte tomu i když vám to bude říkat třeba ministryně obrany. Nevěřte tomu! A hlavně nevěřte těm, kteří znají jen zbraně a válku a mír je pro ně jen sprosté slovo! „Nespravedlivý mír je pořád lepší než spravedlivá válka.“ (Cicero) ()

Rainey13 

všechny recenze uživatele

Válečný film z dnešní Ukrajiny, která se díky Západním partnerům ocitla pod palbou ruské armády, jejíž členové se snaží zajistit ochranu východní Ukrajiny a jejich obyvatel. Film rozhodně není propagandou, ale spíše ukázkou moderních bojů, které jsou díky vyspělé technologii mnohem tvrdší a krutější než kdykoli předtím. Dva národy, téměř stejný jazyk a stejné náboženství. Všichni mají rodiny a všichni se chtějí dostat domů z pekla, které je současnou politikou zbytečně protahováno. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci vojnovy film,v ktorom sa bojuje hned od zaciatku az do konca,akcia po cely cas,je to vyborne natocene,az si clovek mysli,ze je to naozaj,plusom je aj skvela kamera,nie je o com rozmyslat,jasnych pat hviezd...:⁠-⁠) ()

jungledmnc 

všechny recenze uživatele

Jediny na tomhle dobry je, ze to vypada pomerne realisticky. Ale jinak je to zmatek nad zmatek, propaganda wagnerovcu, a cely je to vlastne uplne zbytecny... ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Výjimečné dílo určené pro vojenské stratégy a milovníky taktiky, či počítačových her z válečného prostředí. Asi bych se opakoval, všechno bylo přede mnou už napsáno v jiných recenzích. Natočeno na výbornou a nakonec mě podoba tohoto spíše instruktážního videa moc bavila. Je pravda, že jsem kdysi strategické počítačové hry z 2. světové války miloval. A tady ta logika akce a reakce byla zřetelně znázorněna. Nechybí ani silně protiválečný závěr filmu, kdy autoři shrnou celou operaci se slovy, že neměla na nic vliv. A další den nastoupí nováčci a vše se bude opakovat. Nevidím větší nesmyslnost. ()

Ruslan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nepodobá žádným válečným filmům, které se běžně natáčí. Můžeme zde vidět, jak fungují a mezi sebou spolupracují jednotlivé složky armády během akce na samotném předku linie fronty. Tento snímek je určen především pro všechny ty hrdiny za klávesnicí, kteří zaplavují diskuze na českých mainstreamových serverech svými krvežíznivými příspěvky! Už vůbec se nemá cenu se zmiňovat o české vládě, jejich přání je jasné. Film nese protiválečné poselství, jedna bitva končí a ráno začíná nová. Dávám plné hodnocení - akce, profesionalita, žedné digi bordel efetky a hlavně příblížení pojmu, jak vypadá válka v 21. století (bohužel) ()

Jardatekk 

všechny recenze uživatele

Troufám si říci, na staně žlutých už právě tyhle jednotky co byly ve filmu nejsou a jestli si nějaký chytrák od klavesnice píšící na fóru seznamzprav myslí, že nějaký našinec s Akáčkem je nějaký přínosem na frontu tak vážne není.  Výborný film. ()

severus 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že na Ukrajině se bojuje jinak, než se doteď kdekoli bojovalo. Ale vidět to je úplně něco jiného. Tohle by měl vidět každý. Film ukazuje jednu údajně skutečnou akci někde na Donbase. Doba trvání akce - cca 2 hodiny. Počet obětí na obou stranách - enormní. Možnost přežití díky bojovým dovednostem a zkušenostem - minimální. Bez nich - nulová. Užitečnost celé akce - diskutabilní. Vliv na strategickou situaci na frontě - nulová. A takhle to tam vedou už rok. Pat jak za první světové a nulová ochota se domluvit. Na mě z toho filmu padla deprese jak hrom. Hrozně bych ocenil fundovanou recenzi od nějakých našich navrátilců z ukrajinské války. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Pěkně tvůrci v tomhle filmu předvedli neznalému diváku , jak vlastně vypadá taková totální opotřebovací válka , jak můžou politici přistoupit k něčemu , co je až takhle nesmyslné , jednoduše , kovid jim rozežral zbytky mozků a pak se dějou kolem nás takovéhle hovadiny...Jakože tys nasadil minomet , já ti to tam prdnu dělem , ty nasadíš větší ráži , já ti to vrátim bitevním letadlem ? Vážně jako a takhle dokola... ? Soumrak druhu Homo sapiens. ()

cyglos 

všechny recenze uživatele

Možná se někdo podiví, že jsem tomuto "film-dokumentu" dal pět hvězd. Prosté, stejně jako to, co se ve filmu děje. Současná válka v plné nahotě. Žádné čtení dopisů od rodiny, milenek. Přemýšlel jsem, zda se při takovém sledu událostí dá myslet na rodinu, děti, kamarády. Ví vůbec ti, co se procházejí Prahou, jezdí po republice v nablejskanejch fárech, co se u nich, ne doma-v jejich zemi, na Ukrajině děje. A dělo od r.2014? Za každým z nich je někdo, komu, když padne, tak mu udělá v životě díru. Ve filmu je logistika, technické vybavení, klasické zbraně, ale i drony, PC štáby řídící boje z krytů, ne ze zákopů. Propojení všech složek, ale i lidská selhání, chybná rozhodnutí, omyly, kdy jejich zaviněním padnou i ti se steně barevnou páskou na rukávě. Neskutečný stres !!! , který si všichni ponesou sebou, někdo v duši, někdo s trvalými zdravotními následky. Přemýšlet o způsobu natáčení není účelem. Má to švih, střih, zvuk plný povelů pod vyvolaným stresem konkrétních situací. Jeden obrázek ikony, dvě válčící strany, dvoje pokřižování, dvě smrti. Kdysi jedna velmoc, která se pro zájmy poseroutků, schovaných v bunkrech, těch, co sedí někde za bukem, dnes a denně zabíjí. Pokud je tomuhle pomocí, že se jenom leje do ohně olej, tak kdy bude konec? Za jakou cenu? Dochází to těm srá.ům, co si hrají PC hry a mají dojem, že tohle je adrenalin? Ho.no, nejen konstatováním, ale i obsahem mozků některých, kteří by klidně házeli-stříleli atomovky. Je to jedna akce, jedna bitva. Kolik jich bylo, kolik jich ještě bude? Odešlu svou recenzi, a jdu poslat e-mail několika vášnivým politikům ze současné vlády, která zežloutla a zmodrala. Kdyby jen půl hodiny byli na bojišti, tak mají totálně vyprázdněná střeva, a naplněný nohavice. Na to vsadím krk. Ani P.F. / ani J.L. / ani J.Č. / ani MPA netuší, co je válka, ale nedělají nic pro MÍR. ()

DragonWena 

všechny recenze uživatele

Upřímně jeden z mála filmů, který neukazuje na špatný a dobrý, ale na to, že je válka nesmyslná. Z 83% akce, furt se bojuje a všelijakými prostředky. Muž proti muži v budovách (stejně tak se bojovalo u Stalingradu), nebo dronama vyhledávající cíle, artylérie a mapování bojů. Toto by měly shédnout všichni, bez vyjímek. ()

Blutwurst 

všechny recenze uživatele

Netradičně natočené instruktážním dokumentaristickým stylem. Tento systém zpracování by prospěl i jiným válečným filmům, zprzněným různými romantickými vsuvkami (na které nikdo, kdo jde do kina na válečný film, není zvědavý). Samozřejmě se Rusové vykreslují jako lepší bojovníci než Ukrajinci, ale to se dalo čekat, dělá to tak každý, a navic - překvapivě - to je méně často něž bych čekal. Stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Reklama