Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři mladé hrdinky, tři velké sny a jedna soutěž, která může všechny tyhle sny splnit. Klavíristka Anet (Kristal Shine), atletka Marta (Dominique Alagia) a tanečnice Tina (Anna Šulcová) stojí na startovní čáře dospělých životů. Mají své touhy a naděje, ale do jejich příběhů se také promítají rodinné problémy či milostné trable. Každá z trojice dívek se přihlásí do soutěže Cool Girl s nadějí, že vítězství by mohlo pomoci nasměrovat jejich život správným směrem. Postupně však zjišťují, že k tomu, aby si člověk uvědomil svou hodnotu, je třeba především věřit v sebe sama. Film vznikl na motivy stejnojmenné úspěšné knihy Leny Valenové. (Donart Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, jak vypadají tady ta hodnocení Scénář je slabý, to že hlavní hrdinka jde na nějakou soutěž jsem se dozvěděl až po 50 min.Celou dobu jsem si myslel, že ji vzali do toho filmu.Herecké výkony slabé, jak ochotnické divadlo, Jakub Jíra dobrý moderátor,  moderování soutěže mu šlo, ale když měl hrát, tak to bylo prkenné, stejně jako další neznámé tváře. Škoda, že Vip herci nedostali větší prostor, ty by jediným plus, ještě s Robertem Cejnarem, který když pominu, že hodně občas přehrával,  tu ukázal, že je herecky jinde než mladí herci z tohoto díla. Plusem je, že Robert Cejnar si natočil svůj film jako producent.Za mě 20% a jedna *.A nakonec poznámka.Robert říká na začátku filmu, to už tady bylo mockrát.Ano Roberte takové témata, která jste použili ve filmu, tu byly mockrát.Jen jste vykradli americké filmy a ještě se Vám to nepovedlo.Jan Šťastný tam říká, že jako herec musí brát pořádné filmy a seriály za pár korun a dabing, aby zaplatil složenky.Po přečtení scénáře mu muselo být jasný,  že tento film bude zcela podřádný a zkazí si s ním pověst.Filip Blažek též, ten po Dukatové skále, Popovi a Andílci za školou přidal do své filmografie další brak a těším se, kdy dostane roli v pořádném filmu. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Podle trajlerů jsem čekal pohodovou, mírně podvratnou blbinu s fajn herci a s lehkým girl power poselstvím. Ale jak se film rozjel, připadal jsem si jako bych seděl v letadle, které někdo unesl a teď s ním stoupá někam do stratosféry. Respektive do satirosféry - nejen, že to bylo mnohem vtipnější, nápaditější a ulítlejší, než jsem čekal, ale je to i skvělá feministická satira, brutální i citlivá zároveň. Ano, polopatická a místy stereotypní, ale konkrétně v Česku, kde je feminismus sprosté slovo, bych si fakt nestěžoval na to, že film tohle téma tak pře(d)žvýkává. Že jde jedinečný a originální počin, bylo jasné už z traileru. Ale teprve ve filmu poznáte, že je to i velmi chytrá a dospělá satira. Děti většinu vtipů nepochopí a už teď lituji rodiče, jak budou muset odpovídat na otázky jako "Mamííí, a co je to ten influencer?". Vizuální nálož je to intenzivní (možná až moc, jsem rád, že to má pod dvě hodiny). ()

Reklama

LasT_Olt

všechny recenze uživatele

V polovině 16. století bylo v Itálii zvykem popravovat teology, kteří kritizovali zkorumpovanou církev tím, že je házeli do kotle s vroucím olejem. Nejznámějším mučedníkem je Pomponio Algerio, který byl nejdříve hozen do vroucího oleje, poté hozen zpátky do studené vody a následně zase do oleje, pro dosažení největší možné bolesti. Mimo olej byl často používán i dehet, olovo nebo víno. Přesuňme se do 80. let, 20. století, kde během rasových nepokojů v JAR rozvášněný dav popadne čtyřiadvacetiletou Maki Skosanaovou, kterou obviní z vraždy místního chlapce, navlečou na ni starou pneumatikou, polejí ji benzínem a následně ji upálí za živa. Roztavená pneumatika se prý zapekla do kůže a způsobila nelidskou bolest. Zmínit můžeme také skafismus, metodu mučení, kdy se v ranném středověku člověk nacpal sladkým až k prasknutí, poté se pomazal medem a nechal se ležet na slunci, kde se solidně doslova utopil ve svých výkalech a kde ho následně zaživa sežraly mouchy a další rozličný hmyz. Nejvíce kontroverzním způsobem mučení a popravy je však podle znalců způsob, vynalezen v ČR v dvacátých letech 21. století. Tři influencerky, z nichž dvě mají pseudojména jako nějaké pornoherečky z 90. let (neříkej mi že jsou to real jména..) natočili spolu s nějakou Šulcovou, kterou všichni kromě mě znají film s názvem Cool Girl!. Znalci se stále dohadují zda bylo úmyslem aby byl Cool jen film, nebo samotné girls v něm, každopádně bylo potvrzeno, že trailer k tomuto filmu pouštějí  Talibánci v případě, že chtějí exemplárně potrestat nepřátele státu, či severokorejský režim, který pouštěním traileru půl hodiny v kuse zabil tři dezertéry, kteří utekli na jih. Podle oficiálních zpráv ze tří různých lékařských fakult, jen samotný trailer způsobuje rozsáhlé krvácení do mozku, epileptické záchvaty, horečku a samozřejmě i pálení žáhy. Lidé, kteří na film jdou do kina mají podle všeho menší hustotu šedé kůry mozkové a tak jsou vůči účinku Cool Girl! imunní, ale já bych to neriskoval přátele! ()

HERGImanCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofálně hrozné. Přestože samotná forma natočení je čistě průměrná, film trpí primárně naprosto tragickým scénářem a dialogy. Viděl jsem Triassic World od Asylum, kde klonovali dinosaury kvůli orgánům. Viděl jsem všechny díly Žralokonáda. Ale tady jsou téměř všechny myšlenky i to, co postavy vypouští z úst, mnohonásobně horší. První půl hodinu jsem musel pravidelně zastavovat, abych zpracovával, co za repliky na mě postavy chrlí. Nejhorší na tom je, že tady nefungují ani technické základy, jako je správný mix zvuku, a chybí tu jakékoliv originální záběry kamerou nebo alespoň náznak napětí. Je tu jen pár herců, jejichž výkon se dá sledovat, a je paradox, že Speaker je mezi nimi. Tenhle film je zkrátka definicí toho, co by se na ČSFD mělo hodnotit odpadem, a mně zkrátka nezbývá nic jiného, než mu jej udělit. ()

Aideon 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nepřinesl nic originálního ani "wow" pro to, aby vás to donutilo se na tento kousek podívat. Lákadlem celého filmu tak mělo být zastoupení dívek známých z internetu, které sice nevypadají zle, ale po stránce kvality je to katastrofa. Jako kdybych už to měl seřadit herecky tak: Alagia, Šulcová a někde v dálce za nimi Kristal. Je vidět, že mají nějakou tu zkušenost stát před kamerou, ale ne se scénářem. (Ten sice také nebyl moc kvalitní, ale tak co se dalo čekat) Film byl podle mého názoru špatně rozvržen. Dlouhá předehra, pak najednou soutěž uteče za pár minut a máme konec. Myslel jsem, že film nese název podle soutěže, která mohla být více vidět a režisér si s ní mohl více pohrát. Zápletka v podstatě není. Výherce je očividný. Některé postavy ani vlastně nechápu proč jsou "hlavní".... například Kristal moc nezapadá do dějové linky, ale filmaři nám o ní říkají více, protože nakonci bude chodit s někým? Celkově mi tato postava do filmu nezapadala. Tina a Marta aspoň byli mimo Cool Girl kamarádky, ale ona byla random holka, která s nima má vlastně souvislot a dosadila se tam, dle mého názoru jen proto, že tři influencerky jsou víc než pouze dvě. Jako konec konců, od filmu jsem nic jiného než propadák neočekával. A to hlavně díky tomu, že samotný trailer nám prozradil úplně, ale že ÚPLNĚ všechny zápletky a vyvrcholení, které nás mohli šokovat. Takže film si potom ani nemůžete užít, když víte, že to přijde. Hvězdu dávám pro profesionální herecké obsazení, které si zde střihlo převážně pouze rodiče. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • V akční scéně z fiktivního filmu „Špiónka“ byly použity tyto zbraně: pistole CZ75D, Star model B Walther P38, revolver Smith & Wesson M&P, útočné pušky M4 a Galil SAR, samonabíjecí puška M1 carbine. (Martyn.86)
  • První český film, kde tvůrci obsadili do hlavních rolí influencerky. (ČSFD.cz)
  • Film je natočen na motivy knižního bestselleru Leny Valenové, české autorky žijící v New Yorku. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama