Reklama

Reklama

Dosud se nenašla nevěsta, která by se krásou vyrovnala namyšlenému králi salernskému (V. Dlouhý). Košem dostala i chytrá a půvabná princezna riminská (P. Ptáčková). „Vezmu si ji, až bude jeptiškou a já mnichem!“ vzkázal Nicolettě po jejím bratrovi Riccardovi (M. Dlouhý) král ze Salerna. Nicoletta se ale pustila do „boje“. V přestrojení za malířku se vypravila na salernský dvůr, aby zde nabídla své služby. Měla velký úspěch u princezny Margueritty (M. Hrubešová), u královny (J. Hlaváčová), a i pyšný a do sebe zahleděný panovník si objednal svůj obraz na hedvábí, a co víc – začal se o tajemnou malířku zajímat… (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka překvapila i mě, a to jsem přitom zvyklý na ledacos od doby, kdy jsme ve čtvrté třídě měli celý rok schůzky potápěčského oddílu pouze ve školní tělocvičně. Tím nechci říct, že by se jednalo o špatné dílo, to určitě né, u dětí rozvine fantazii na maximum... neboť vidět Dlouhého staršího v rezavé paruce coby nejkrásnější bytost pod sluncem, to vyžaduje nějakou představivost panečku. Třeba já takovou fantazii nemám, a proto jsem se při sledování doost nachechtal. Ono to s tou krásou bylo vůbec nějaké podivné... Hrubešová hrála ošklivku, Dlouhý st. maximálního fešáka, Ptáčková taky krasavici (která se ale pouhýma dvěma ďublíkama na obličeji a čímsi neidentifikovatelným na hlavě změní rázem taky v ee tvora), o vizáži Dlouhého ml. anály mlčí... a mně přitom připadali všichni čtyři z estetického hlediska naprosto stejní a zaměnitelní. Ale jak říkám, celkem to ujde, jediným zklamáním je pro mě Hrubešová, která touhle pohádkou přerušila nepřetržitou řadu od r. 1988, kdy se v každém filmu svlíkla. Ale pravda je, že sem by se to asi moc nehodilo. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

To jsem si úplně náhodou asi před rokem pustila tuhle nadprůměrně dobrou nedělní pohádku. Ihned mi vytanuly vzpomínky, kdy jsme na to se sestrou v dětství koukaly klidně i 4x denně (teta nám to nahrála na kazetu). Pohádka má hezké kostýmy, hudbu, herecké obsazení (bože… bratři Dlouzí jsou fakt hříšně sexy) a taky dětem předá informaci, že domýšlivost, jájínkovství a povrchnost nejsou pěkné vlastnosti. Moc příjemné a pohodové nedělní pokoukání. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem se s nikým ztotožnit. Bráškům Dlouhým to nesluší, ba naopak - narcistní Vladimír vypadá strašně směšně. Princezna z Rimini je blbá a naivní jak podrážka od boty a ta druhá princezna, která by nepočala, ani kdyby žila s nosorožcem (stálá bolest hlavy) je taky žúžo. Neměli aspirin? Trochu mě nudilo stále přesvědčování á la "ty jsi krásná", "ne nejsem", "ale jsi", "ne nejsem!". Výborná je však hudba. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Velmi přijemná pohádka, hlavně díky sympatickým hercům. Pavla Ptáčková, jinak výborná divadelní herečka by si zasloužila mnohem více příležitostí v televizi. Michal Dlouhý, jako její bratr mi sedí mnohem více, než Vladimír v roli krásného krále. Markéta Hrubešová, Jana Hlaváčová a Radoslav Brzobohatý, ti pouze završují výborné herecké obsazení. Z malé televizní Popelky se vylíhla jedna z Královen mezi dnešními pohádkami z ČT1. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Opět duo Ráža, Hapka a pohádka. Tato je mimořádně povedená. Ač se jedná o komorní pohádku nebo spíš pohádkový romantický příběh o kráse, ošklivosti a to jak těla, tváře, tak i duše. Příběh o zhýčkaném následníku trůnu, kterého vychovávají královští rodiče ve lži a jeho sestře, která není zrovna nejhezčí. Navíc je to dívka a není následnice trůnu a tím si s ní nejen bratr, ale i rodiče utahují a vlastně ji taky drží ve lži, že nic nemůže dokázat a nikdy se nevdá. Navíc Mirek Dlouhý jako bzdoucí král mi hodně připomíná tím postojem i vizorem Ludvíka XIV. ve filmu Muž ze železnou maskou s Chamberlainem v hlavní roli. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama